Fikirlerinize acil ihtiyacım var

28yagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
101
0
46
Bursa
Merhabalar ben üniversite öğrencisiyim okulum olmayan 4 günüm var 3 günü çalışmaya karar verdim.işlek bir caddede bijuteri dükkanı.haftada 3 gün çalışıcağım fakat günde 12 saat:26: geçenlerde gidip 1 gün çalıştım tuvalete gidicek vakit olmuyor neredeyse ve günlük kazancım 20 lira olucak :26: derslerimde ağır vizelerim yaklaşıyor ama parayada ihtiyacım var sizce haftada 36 saat çalışmaya 60 lira kölelik mi olur ? :26:

en azindan bir denemelisin , daha iyi bir firsat yoksa eger .. Zaten vaktin var , hem degerlendirmis olursun hem de para kazanirsin , azda olsa...

canım benım paraya ıhtıyacın varsa bır tl bıle sana bır mılyar gıbı gelır yanı dayanabıleceksen calıs derım ama yok cok yorulurum dıyorsan calısma ama paraya ıhtıyacın varmıs 20 -60 fark etmez para olsundaa

tmm haklısın 36 saat cok zor ama alın terı buu calısmazsan para olmuyor ıste

ailenın durumu nasıl gondremezlermı

yazık yaa cok uzuldum vızelerınde yakınmıs gerı kalan zamanda nasıl ders calıscaksın ne kadar basarılı olbılırsınkı ıste calısısan

yanı yukarı tukursen bıyık asagı tukursen sakalll:50::50:

Birgün çalıştım geçenlerde eve geldiğimde çok yorgundum sabaha okulumda vardı uyanamadım okulumun öğlen olmasına rağmen 2 derse giremedim :26: Allaha şükür durumumuz iyi ama ikinci öğretim olduğum için harcı 3 kat ödüyoruz yük olmak istemiyorum ama önceki sınavlarımda zayıf aldığımda var onları bu arada düzeltememek korkutuyor.yaz okuluna kalırsam oda harçtan pahalı :26: ne yapıcağımı bilmiyorum açıkçası :26:

okul için para biriktirmeye çalışırken derslerini ihmal edersen daha kötü olur. dediğin gibi yaz okuluna kalmamaya çalış. okulda part time iş imkanın yokmu. benim okulum da kütüphane gibi bazı bölümlerde çalışma imkanımız oluyordu. onlarıda araştır.

Amin :26: bazen diyorum okulu dondurayım para biriktireyim sonra başlayım diye ama onuda bilmiyorum :26:

Araştırdım onuda kütüphane çalıştırıyor fakat kitaplar hakkında bilgili olmak gerekiyormuş :26: 36 saat bana çok geliyor derslerimi etkiler diye korkuyorum:26:

çalışman gerekiyorsa çalış tabi
ama bir tarafı düzelteyim derken diğer tarafı ihmal etme
derslerine vakit ayıracak şekilde bi iş bulup çalış
allah yardımcın olsun

Bazıları bunu iş beğenmemezlik olarak algılayabilir ama bence yirmi lira için günde 12 saat çalışılmaz.
Onun yerine çağrı merkezinde falan günde 8 saat vardiyalı sistemle tam zamanlı çalışabilirsin. Zaten haftada tek gün izin veriyorlar o da dersinin olduğu gün olur ve sende rahat edersin. Ben çalışıyordum ve asgari ücret + asgari ücretin %30'unu alıyordum. Haftada 48 saat yapıyor işte. Bence o tarz bir işe bak, hem gerçekten hiçbir yoruculuğu yok.

Tatlım ben de üniversite de ikinci öğretim okudum, zorluğunu çok iyi bilirim. Allah yardımcın olsun.
Öncelikle söylemek isterim ki, işverenin bedavaya işçi bulmuş gerçekten. Sigortanı karşılamıyorsa
eğer onun için karlı bir iş olmuştur bu. Anket firmaları üniversite öğrencilerine iş veriyor, üstelik
çalıştığın kadar kazanıyorsun yani en azından az çalışıp çok mu kazandım, çok çalışıp az mı kazandım
demezsin. Ya da bugün ünlü iş arama sitesinde rastladım, ülkenin en çok satan gazetelerinden biri kampüs
çalışmaları için eleman arıyordu. ona da bak istersen. :)

iş ve kariyer sitelerine baktın mı canım? anketörlük ve marketlerde bazı markaların stantlarında satış elemanlığı gibi işlerde çalıştım. çalıştığım işleri de bu sitelerden buldum. zaten bir kere bir ajansla çalışmaya başladıktan sonra seni listeye alıyorlar ve sana uygun olduğunu düşündükleri sonraki işlerde arıyorlar. bunu bir düşün derim. orada 3 günde çalıştığın işin parasını 1 günde kazanabilirsin.

Merhabalar ben üniversite öğrencisiyim okulum olmayan 4 günüm var 3 günü çalışmaya karar verdim.işlek bir caddede bijuteri dükkanı.haftada 3 gün çalışıcağım fakat günde 12 saat:26: geçenlerde gidip 1 gün çalıştım tuvalete gidicek vakit olmuyor neredeyse ve günlük kazancım 20 lira olucak :26: derslerimde ağır vizelerim yaklaşıyor ama parayada ihtiyacım var sizce haftada 36 saat çalışmaya 60 lira kölelik mi olur ? :26:

ailene yük olmamak için öncelikli amacın okulu mümkünse erken , olmazsa tam zamanında bitirmek. yani senin önceliğin derslerindeki başarın. diğer arkadaşların çalışma önerileri senin bijuteri deneyiminden daha mantıklı.
hangi bölümde okuyorsun bilmiyorum ama bölümünle alakalı bir işte çalışabilirsen ; CVin için çok daha faydalı olur.

Back
X