Fikirlerinize İhtiyacim Var. 🙏🏻

buju56

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2023
14
-7
1
35
Merhaba Hanimlar. Benim icinde bulunduğum durumdan cikamiyorum. Sizlere danismak istedim.
İki evladim var ikiside skolyoz. İkincisi dogduktan sonra ogrendik ki bu durum genetikmiş ve cocuklarda olma ihtimali yuzde yirmibeşmiş. Kucuk kizim su an yedi yasinda ve ben sağlıklı bir kardeşleri olsun diye tup bebek yapmaya karar verdim. Ama bir sürprizle karsilastik ve su an alti haftalik gebeyim. Cocugun sikintili olup olmayacagi 18. Haftada belli olurmus. İki secenegim var ya çocuğu aldiracam yada bu sekilde devam edecem ama ikiside kafami kurcaliyor. Bir tarafim Allah tan geldi ne gelirs bas goz ustune ben nasil çocuğu aldirir onun gunahina girerim diyor diger tarafim bu çocukta hasta dogarsa ben onun vebalini nasıl tasirim diyor 😞😞

2 tane skolyozlu çocuğa yetecek mali psikolojik ve bakım desteğiniz var mı ? Sanıyorum ki baya kalbur üstü bir ailesiniz 3. çocuğa bu şartlar altında cesaret ettiğinizde göre .

Peki ihtimal hesaplatma gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? Yani 18 ayı beklemeden yaptırabileceğiniz bir test falan var mıdır acaba?

Merhaba Hanimlar. Benim icinde bulunduğum durumdan cikamiyorum. Sizlere danismak istedim.
İki evladim var ikiside skolyoz. İkincisi dogduktan sonra ogrendik ki bu durum genetikmiş ve cocuklarda olma ihtimali yuzde yirmibeşmiş. Kucuk kizim su an yedi yasinda ve ben sağlıklı bir kardeşleri olsun diye tup bebek yapmaya karar verdim. Ama bir sürprizle karsilastik ve su an alti haftalik gebeyim. Cocugun sikintili olup olmayacagi 18. Haftada belli olurmus. İki secenegim var ya çocuğu aldiracam yada bu sekilde devam edecem ama ikiside kafami kurcaliyor. Bir tarafim Allah tan geldi ne gelirs bas goz ustune ben nasil çocuğu aldirir onun gunahina girerim diyor diger tarafim bu çocukta hasta dogarsa ben onun vebalini nasıl tasirim diyor 😞😞
Şuan 2 cocugunuz var ve 3. Ye mi hamilesiniz.
Rabbim evlatlariniza şifa versin 🙏

Allah akıl fikir versin ne diyim. Hasta ablalarina bakiciklik yapsin diye gidip 3.yu yaptiracatiniz hastanede. Bir korunmayi bile beceremeyip tekrardan hastalik riskli bir cocuga gebe kaliyorsunuz. Allahtan gelen bas goz ustune ama Allah akil vermis kullanin demis.

Konudan bagimsiz kuzeninizle mi evlisiniz?

Hem bende hemde esimde bu hastaligin geni var tesadüfen mi diyelim allahtan mi diyelim bilemiyorum ama akraba evliligi degil. Evet iki cocugumda skolyoz ama cok sukur agir derecede degiller. Buyuk oğlum sadece korse tedavisi goruyor kizim ise bir tik daha agir olmasina ragmen ondada hayatini etkileyecek sikintilar.yok. Fizik tedavi goruyor ikiside. Hasta bakici kelimesi cok agir. Ben tekrar bir cocuk istedim çünkü hem çocukları çok seviyorum hemde buyudukce cocuklarimin yaninda hem iyi hemde kotu gunlerdinde yanlarinda duracak bir kardesleri olsun istedim. Korunuyordum ve inanin bunun nasıl olduğunu anlamiyorum

3. Kardeşleri sağlıklı olsun demek size de çok acimasizca gelmedi mi? Benim okurken tüylerim diken diken oldu ya. Diğer ikisi kendi hallerine üzülecek, 3.dogan ömür boyu onlarla ilgilenecek. Çok acimasizca bir plan.
İki cocugumda hastaliklarinin ve durumlarinin farkinda çok şükür kendi durumlarini bilerek buyuyorlar. Onlarla bunu konuşarak bunun hayatlarindan bir parca oldugunu bilerek büyümeleri gerektiginin farkindalar. Elestirilerinizi anliyabiliyorum ama gercekten su an beni anlamadan yaziyorsunuz gibi geliyor

2 tane skolyozlu çocuğa yetecek mali psikolojik ve bakım desteğiniz var mı ? Sanıyorum ki baya kalbur üstü bir ailesiniz 3. çocuğa bu şartlar altında cesaret ettiğinizde göre .
Evet maddi durumumuz iyi ama çocuklarin sadece alti ay veya yilda bir istblda kontrolleri oluyor burdada duzenli fizik vs.

Peki ihtimal hesaplatma gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? Yani 18 ayı beklemeden yaptırabileceğiniz bir test falan var mıdır acaba?
Evet var ama bunlarin hepsi yine 11 12 haftadan sonra oluyormus ve yine normal kurtaj suresi doluyor bunlar sonuclanincaya kadar

3.sü ömür boyu onlarla ilgilenecek hasta bakıcı olacak falan baya abartılı sözler olmuş. Skolyoz bu felçli değiller sonuçta etrafımda çok var skolyoz olup günlük hayatlarına normal devam eden kişiler. Fizik tedavi korse vs ile tedavi görebiliyorlar. Tabi ki insan istemez evladının skolyoz olmasını Allah şifa versin ama yorumlar abartılı geldi.
Abla sizin düşünceniz için de şey diyebilirim, şu an ilk ya da ikinci çocuğunuzu öldürmek ister miydiniz? Belki 3. çocuk sağlıklı olur 2 tane skolyozlu olacağına 1 tane olmuş olur böylece? Ya da yine skolyozlu olursa sonuç olarak yine 2 tane skolyozlu çocuğunuz olur? Düşüncesi bile kötü geliyor de mi. 6 haftalık olsa bile onun da nir canı var diğerlerinden farksız

Saglikli kardesleri olsun diye tüp bebek yapmak ne demek yahu?
Ondan daha da kötüsü bu fikriniz varken normal hamile kalmaniz.

O iki yavruya guzel bir gelecek, bakim vs vermeyi dusunmeniz gerekirken, neler yapiyorsunuz🤐
Gerçekten yorumlari okudukca ben kendimden utanir oluyorum. Evet hamile kaldigim için su an zaten benim psikolojim iyi degil zaten ama ben iki cocugumunda hayatlarina her durum ve kosulda en iyi sekilde devam etmeleri için elimde ne gelirse yaptim yapiyorum ve omrum boyuncada yapacam. İki evladimda su an elhamdulillah sinif birincisi oglum bu sene orta ikide ve okul birincisi. Zekalari merhametleri ve hayat durumlari asla geri degil. Evet skolyozlar ama bu ileri derece degil elhamdulillah oglumun göğsü şişik sadce korse kullaniyoruz kizimin bir omzu digerinden kisa onada fizik uyguluyoruz

3.sü ömür boyu onlarla ilgilenecek hasta bakıcı olacak falan baya abartılı sözler olmuş. Skolyoz bu felçli değiller sonuçta etrafımda çok var skolyoz olup günlük hayatlarına normal devam eden kişiler. Fizik tedavi korse vs ile tedavi görebiliyorlar. Tabi ki insan istemez evladının skolyoz olmasını Allah şifa versin ama yorumlar abartılı geldi.
Abla sizin düşünceniz için de şey diyebilirim, şu an ilk ya da ikinci çocuğunuzu öldürmek ister miydiniz? Belki 3. çocuk sağlıklı olur 2 tane skolyozlu olacağına 1 tane olmuş olur böylece? Ya da yine skolyozlu olursa sonuç olarak yine 2 tane skolyozlu çocuğunuz olur? Düşüncesi bile kötü geliyor de mi. 6 haftalık olsa bile onun da nir canı var diğerlerinden farksız
Su an için beni anlayan tek kişi siz oldunuz. Oncelikle ince dusunceniz icin teşekkür ederim. Etrafimdaki herkes bana aldirmam gerektiğini soylerken beni durduran da bu oluyor. İsin icinden çıkamıyorum. Ben saglikli çocuk istiyorum derken bana doktorlar yuzde yirmi bes ihtimalinde ortadan kalkmasini isterseniz tup bebek yapin demistiler. O yuzden oyle bir cümle kurdum. Ben su an iki evladimin tirnagini bile baska on evlada degismem. Ama sizinde dediginiz gibi buda su andan itibaren bir can ben bu cani aldirsam o zamanda vicdanim rahat etmeyecek

Su an için beni anlayan tek kişi siz oldunuz. Oncelikle ince dusunceniz icin teşekkür ederim. Etrafimdaki herkes bana aldirmam gerektiğini soylerken beni durduran da bu oluyor. İsin icinden çıkamıyorum. Ben saglikli çocuk istiyorum derken bana doktorlar yuzde yirmi bes ihtimalinde ortadan kalkmasini isterseniz tup bebek yapin demistiler. O yuzden oyle bir cümle kurdum. Ben su an iki evladimin tirnagini bile baska on evlada degismem. Ama sizinde dediginiz gibi buda su andan itibaren bir can ben bu cani aldirsam o zamanda vicdanim rahat etmeyecek
Kürtaja benim vicdanım el vermiyor bilemiyorum herkesin düşüncesi farklı tabi ki. Hayırlısı olsun inşallah, sağlıkla gelsin 🙏

Sizde akıl var mı acaba, birinci çocuğunuz hasta doğmuş ikincisi de aynı şekilde doğmuş o zaman net genetiktir bu iş neden 3. çocuğa kalkışıyorsunuz :KK51: 3. çocuğunzu da hasta doğacak, şaka mı bu , Alllah kullanın diye akıl vermiş ama siz dağda yaşayan tavşan veya çiflikteki tavuk gibi üremeyi seçiyorsunuz:110:

Tüp bebek fikri zaten mide bulandırıcı, 2 hasta çocuğunuz eksik mi, yarım mı ki bir de sağlıklı çocuğum olsun diye tüp bebek peşinde koşacaktınız?? O 2 çocuğun psikolojisi ne ollacaktı? Neyse aklınız yok ama paranız var en azından çocuklara tıbbi yardım sağlarsınız ama bu kadar umarım çocuklarınızın beyni siz ebeveynlerine çekmemiştir.

Son düzenleme:
Sizde akıl var mı acaba, birnci çocuğunuz hasta doğmuş ikincisi de aynı şekilde doğmuş o zaman net genetiktir bu iş neden 3. çocuğa kalkışıyorsunuz :KK51: 3. çocuğunzu da hasta doğacak, şaka mı bu , Alllah kullanın diye akıl vermiş ama siz dağda yaşayan tavşan veya çiflikteki tavuk gibi üremeyi seçiyorsunuz:110:

Tüp bebek fikri zaten mide bulandırıcı, 2 hasta çocuğunuz eksik mi, yarım mı ki bir de sağlıklı çocuğum olsun diye tüp bebek peşinde koşacaktınız?? O 2 çocuğun psikolojisi ne ollacaktı? Neyse aklınız yok ama paranız var en azından çocuklara tıbbi yardım sağlarsınız ama bu kadar umarım çocuklarınızın beyni siz ebeveynlerine çekmemiştir.
Bakin yorumlariniz cok asagilikca olmaya basladi. Size de etrafınızdaki bircok insanada akil verebilecek kadar olgun ve dusunceli bir insanim elhamdülillah. Bir anne cocuk getirmek istiyor diyemi bu kininiz ve sacma sekildeki konuşma tarzınız. Siz kimsiniz de karsinizdaki insani tanimadan hayattaki durumunu veya durusunu bilmeden bu sekilde konuşabilirsiniz yaaaa. Tup bebek fikri neden mide bulandirici bana aciklaya bilir misiniz

Back
X