Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklisiniz ama oldugumuz yerde bu sartlar yok maalesef. Biz ikincisindede bunun oldugunu ogrendigimizde sok olduk o zaman ve ondan sonra istanbula gidip arastirmaya basladik.İlkinde skolyoz çıktığında ikincisi için test yaptırsaydınız keşke.
Eşinizle aranızda akrabalık var mıHaklisiniz ama oldugumuz yerde bu sartlar yok maalesef. Biz ikincisindede bunun oldugunu ogrendigimizde sok olduk o zaman ve ondan sonra istanbula gidip arastirmaya basladik.
Hayir yokEşinizle aranızda akrabalık var mı
Daha önceki mesajlarımda bunu açıkladım. İkinci evladım dan sonra genetik olduğunu öğrendik. Ne benim ne esimin ailesinde böyle bir durum olmadığı için biz bunu hiç dusunememistik. Skolyoz hastalığıni bile ilk defa çocuklarımızla öğrendik. Yine onceden de bahsettim biraz çocuklar çok ağır olmamakla birlikte hastalıgin farkında büyüyorlar su an onlar bile kendi kendilerine anne ins bu bebek böyle doğmaz diyorlar. Tabi ben ileriyi de düşünüyorum. Sizin dediğiniz gibi de olabilir. Doğacak çocuk olurda skolyoz doğarsa bize iki kardeşimde böyleydi o zaman beni neden dogurdunuz diyebilirE geninizde varmış madem neden hepsini vakti zamanı geldiğinde tüp bebek olarak yaptırmadınız? Şimdi bu bebekte skolyozlu olacak. Diyelim ki gebeliği sonlandırıp tüp bebekle sağlıklı bir çocuk gelecek bu sefer kardeşler imrenerek bakmaz mı keşke anne babamız bizim içinde tüp bebek deneseydi di durumu
Evet bu konuda fazlasıyla haksiz olduğumun farkındayım.Allah akıl fikir versin. Çocuklarız varmış zaten. Hayatlarını etkiliyordur. Neden sağlıklı bebek isteği-üstelik çocuklar çok sıkıntılı değil diyorsunuz, neden adam akıllı korunmuyorsunuz
İnsanlar size aldır yada aldırma diyemez ki. Vebali var.Evet bu konuda fazlasıyla haksiz olduğumun farkındayım.
Neden ama neden???ben sağlıklı bir kardeşleri olsun diye tup bebek yapmaya karar verdim.
tüp bebek le kalmak istiyormuşsunuz onda hasta olmayacagını nerden biliyorsunuz,maalesef tüp bebeğin garantisi yok,kusura bakmayın ama madem iki cocugunuz hasta üçüncü cocugunda olma ihtimali var neden bu riske girdiniz yazık değilmi?Merhaba Hanimlar. Benim icinde bulunduğum durumdan cikamiyorum. Sizlere danismak istedim.
İki evladim var ikiside skolyoz. İkincisi dogduktan sonra ogrendik ki bu durum genetikmiş ve cocuklarda olma ihtimali yuzde yirmibeşmiş. Kucuk kizim su an yedi yasinda ve ben sağlıklı bir kardeşleri olsun diye tup bebek yapmaya karar verdim. Ama bir sürprizle karsilastik ve su an alti haftalik gebeyim. Cocugun sikintili olup olmayacagi 18. Haftada belli olurmus. İki secenegim var ya çocuğu aldiracam yada bu sekilde devam edecem ama ikiside kafami kurcaliyor. Bir tarafim Allah tan geldi ne gelirs bas goz ustune ben nasil çocuğu aldirir onun gunahina girerim diyor diger tarafim bu çocukta hasta dogarsa ben onun vebalini nasıl tasirim diyor![]()
arkadasım sen anlamıyorsun galiba ,tüp bebek te de hasta olma ihtimali var,kim dedi sana sağlıklı kesin olur diye,arkadasımın tüp bebek ve kalbinde sıkıntı çıktı,6 ayda mecburi dogum yapmak zorunda kaldı ve kaybetti, neyin kafası bu. ben bile 28 haftalık erken dogum yaptım kaybettim plesenta ayrıldı,şimdi tedavi görüyorum ve aklım cıkıyor tekrar olurmu diye.Yazdiklarimi okuyun ve ona göre yorum yapin. Evet sağlıklı cocuk dogurmak için tüp bebek yapmak istiyorum. Cunku eger dogacak çocuğun geninde yine olursa bu hastaligin geni olursa bunu ayiklayacaklar. Bu normal tup bebekten farkli bir islem.