Fikirlerinize İhtiyacim Var. 🙏🏻

Yazdiklarimi okuyun ve ona göre yorum yapin. Evet sağlıklı cocuk dogurmak için tüp bebek yapmak istiyorum. Cunku eger dogacak çocuğun geninde yine olursa bu hastaligin geni olursa bunu ayiklayacaklar. Bu normal tup bebekten farkli bir islem.

İlkinde skolyoz çıktığında ikincisi için test yaptırsaydınız keşke.
Haklisiniz ama oldugumuz yerde bu sartlar yok maalesef. Biz ikincisindede bunun oldugunu ogrendigimizde sok olduk o zaman ve ondan sonra istanbula gidip arastirmaya basladik.

Haklisiniz ama oldugumuz yerde bu sartlar yok maalesef. Biz ikincisindede bunun oldugunu ogrendigimizde sok olduk o zaman ve ondan sonra istanbula gidip arastirmaya basladik.
Eşinizle aranızda akrabalık var mı

E geninizde varmış madem neden hepsini vakti zamanı geldiğinde tüp bebek olarak yaptırmadınız? Şimdi bu bebekte skolyozlu olacak. Diyelim ki gebeliği sonlandırıp tüp bebekle sağlıklı bir çocuk gelecek bu sefer kardeşler imrenerek bakmaz mı keşke anne babamız bizim içinde tüp bebek deneseydi diye?

E geninizde varmış madem neden hepsini vakti zamanı geldiğinde tüp bebek olarak yaptırmadınız? Şimdi bu bebekte skolyozlu olacak. Diyelim ki gebeliği sonlandırıp tüp bebekle sağlıklı bir çocuk gelecek bu sefer kardeşler imrenerek bakmaz mı keşke anne babamız bizim içinde tüp bebek deneseydi di durumu
Daha önceki mesajlarımda bunu açıkladım. İkinci evladım dan sonra genetik olduğunu öğrendik. Ne benim ne esimin ailesinde böyle bir durum olmadığı için biz bunu hiç dusunememistik. Skolyoz hastalığıni bile ilk defa çocuklarımızla öğrendik. Yine onceden de bahsettim biraz çocuklar çok ağır olmamakla birlikte hastalıgin farkında büyüyorlar su an onlar bile kendi kendilerine anne ins bu bebek böyle doğmaz diyorlar. Tabi ben ileriyi de düşünüyorum. Sizin dediğiniz gibi de olabilir. Doğacak çocuk olurda skolyoz doğarsa bize iki kardeşimde böyleydi o zaman beni neden dogurdunuz diyebilir 😞 Ben konuyu gerçekten çıkmazda olduğum için açtım ama burda çok yanlış anlasildigimi düşünüyorum

Allah akıl fikir versin. Çocuklarız varmış zaten. Hayatlarını etkiliyordur. Neden sağlıklı bebek isteği-üstelik çocuklar çok sıkıntılı değil diyorsunuz, neden adam akıllı korunmuyorsunuz

Allah akıl fikir versin. Çocuklarız varmış zaten. Hayatlarını etkiliyordur. Neden sağlıklı bebek isteği-üstelik çocuklar çok sıkıntılı değil diyorsunuz, neden adam akıllı korunmuyorsunuz
Evet bu konuda fazlasıyla haksiz olduğumun farkındayım.

Olan olmuş. Hayırlı olsun. Yeni hamilesiniz ve stresten uzak durmalısınız. Boşverin insanların eleştirilerini. Bu sizin hayatınız ve tercihleriniz. İstemeden de tekrar hamile kalmışsınız. Bebek gelişmeden bilinmez skolyoz olacak mı ya da ne derecede olacak. Belki olmayacak ya da hafif düzeyde olacak, bilemeyiz. Aldırmak gibi bir niyetiniz olduğunu düşünmüyorum. Şimdi neden düzgün korumadınız da, yok aklınızı kullansaydınız da denilmesinin size bir faydası olmadığı gibi zararı olur. 3.yü istemek elbette ki hakkınız. Tüp bebek istemişsiniz bir evladınız daha bu hastalıktan muzdarip olmasın diye ama işte çoktan hamilesiniz. İnşallah hayırlısıyla ve sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Şimdiden en olumsuz senaryoları düşünüp de strese girmeyin. Olacakmış, olmuş.

Merhaba Hanimlar. Benim icinde bulunduğum durumdan cikamiyorum. Sizlere danismak istedim.
İki evladim var ikiside skolyoz. İkincisi dogduktan sonra ogrendik ki bu durum genetikmiş ve cocuklarda olma ihtimali yuzde yirmibeşmiş. Kucuk kizim su an yedi yasinda ve ben sağlıklı bir kardeşleri olsun diye tup bebek yapmaya karar verdim. Ama bir sürprizle karsilastik ve su an alti haftalik gebeyim. Cocugun sikintili olup olmayacagi 18. Haftada belli olurmus. İki secenegim var ya çocuğu aldiracam yada bu sekilde devam edecem ama ikiside kafami kurcaliyor. Bir tarafim Allah tan geldi ne gelirs bas goz ustune ben nasil çocuğu aldirir onun gunahina girerim diyor diger tarafim bu çocukta hasta dogarsa ben onun vebalini nasıl tasirim diyor 😞😞
tüp bebek le kalmak istiyormuşsunuz onda hasta olmayacagını nerden biliyorsunuz,maalesef tüp bebeğin garantisi yok,kusura bakmayın ama madem iki cocugunuz hasta üçüncü cocugunda olma ihtimali var neden bu riske girdiniz yazık değilmi?

Yazdiklarimi okuyun ve ona göre yorum yapin. Evet sağlıklı cocuk dogurmak için tüp bebek yapmak istiyorum. Cunku eger dogacak çocuğun geninde yine olursa bu hastaligin geni olursa bunu ayiklayacaklar. Bu normal tup bebekten farkli bir islem.
arkadasım sen anlamıyorsun galiba ,tüp bebek te de hasta olma ihtimali var,kim dedi sana sağlıklı kesin olur diye,arkadasımın tüp bebek ve kalbinde sıkıntı çıktı,6 ayda mecburi dogum yapmak zorunda kaldı ve kaybetti, neyin kafası bu. ben bile 28 haftalık erken dogum yaptım kaybettim plesenta ayrıldı,şimdi tedavi görüyorum ve aklım cıkıyor tekrar olurmu diye.

skolyozlu kişilerle görüşüp incelemeniz lazım. kimi solyoz hastaları hastalığına rağmen neredeyse normal bir yaşantı sürüyorken kimilerinin ise rahatsızlığının seyri zaman içerisinde değişiyor. çok yakın bir arkadaşım maalesef ergenlik dönemine geldiğinde skolyozunun korkunç boyutlara vardığını ve neredeyse 10 yıllık süreci çelik korselerin içerisinde ağrılarla kıvranarak geçiridğini söylemişti. çocuklarınızın gözünüzün önünde acı çekebilme ihtimalini bir kenara bırakalım.
öte yandan skolyozu biraz baskı altında tutmak için hastalara fizik tedavi, binicilik ya da yüzme gibi terapiler önerilir. iki çocuğunuz için bu gibi terapileri finanse ederken üç çocuk için de eşit ve makul düzeyde eğitim imkanı sağlayabiliyor musunuz?

Maddi acidan skintimiz yok çok şükür. Tabi bu ilelebet böyle gidecek diye bir durum yok ne olacagini bilemeyiz ama sadece kendi çocuklarımızın degil aile icerisindeki bir cok cocugunda ihtiyaclarini karsilayabiliyoruz. Tabi bu keske sadece maddiyatla cozulecek bir hastalik olsa. Elbette psikolojileride cok onemli bu süreçte. Ve ozellikle ben her durum ve kosulda kendilerini hep en iyi hissetmeleri icin elimden geleni yapıyorum ve gücüm oldukcada yapacagim. Yorumlari anliyabiliyorum bende farkli bir durumda olsam belki su an kendime kiziyor olurdum.
Tup bebekle elbette yine farkli sorunlar cikabilirdi farkli hastaliklar vs.. Ama biz iki islem yapacaktik. Genetik veya kalıtsal olabilecek tum hatali kromozomlar ayiklanacakti. İnanin benim için cok fazla sürpriz oldu. Yaklasik on gundur psikolojim cok kotu ve normalde bu platformu cok kullanmama ragmen ilk defa bir konu aciyorum. Acaba bu ve benzeri olaylar etrafinda yasamis insanlar olabilirmi diye. İnsan en ufak bir şeye sarilmak istiyor boyle bir durumda. Yinede teşekkür ederim herkese dusunceleri icin. Pazartesi günü bebeği aldiracam. Riske girmek istemiyorum. Umarim rabbim bizi pisman ettirmez 🙏🏻🙏🏻

Back
X