fikirlerinize ihtiyacım var lütfen. ./geçim sıkıntısı

_citygirl_

hiç bitmeyelim..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.341
1.057
133
Herkese merhaba. Benim ne yapacagimi artik bilemedigim gecim sıkıntım var. Arkadaslar 6aylik evliyim. Bulundugum sehirde üniversiteye gidiyorum. Kirada oturuyoruz ve aylik kredi odrmemiz var ayni(ayni zamanda ev yaptiriyorz bu para ile) kira ve kredi masrafi karsilandiginda elimize 500 tl kaliyor tabii okul masrafi ev masrafi faturalar bu parayla geciniyor. Kenara parada koymk istiyorum ama bu mümkün olmuyor. Sizce ne yaparak masraflarimi azaltabilirim fikirlerinize ihtiyacım var lütfen.

Son düzenleme:
nelerden kısabileceğini ödün verebileceğini en iyi sen bilirsin okul bitince çalışmaya başlayıp evlensen daha güzel olmaz mıydı

nelerden kısabileceğini ödün verebileceğini en iyi sen bilirsin okul bitince çalışmaya başlayıp evlensen daha güzel olmaz mıydı

Tabikide daha iyi olurdu fakat bunu degistiremem artik zaten harcamalarimizi yaparken dikkat ediyorum ama dusunemedigim seyler olabilir fikirleriniz benim icin önemli

Kenara para koymaniz bana pek mumkun gorunmedi sekerim, zaten anca geciniyorsunuz. Okullariniz bitince, daha cok kazancli islere girince maddiyatiniz da duzelir, bence maddiyata takilmayin.

Kenara para koymaniz çok zor.

Hem kredi hem kira hem okul hem de tek maaş bence 500iyi bile kaliyormus.

Calisip calismadgnizi bilmiyorum ama yari zamanki bir işte calisirsaniz mutfak ve ulasim masraflarini siz yuklenebilisiniz.

●Mesela dışardan kesinlikle yemek yemeyin,
●Ev alisverislerinizde oncelikleri temel ihtiyaclariniza verin(zeytin, peynir,deterjan, tuvalet kagidi vs) yani keyfi bir alisveris olmasin (cikolata, cips, kola vs gibi)
●Sectiginiz marketin hani su bildiğimiz ucuzluguyla ünlü olan "b" ile baslayan market olmasi daha iyi olur
●Kiyafet alisverislerinize bir süre ara verin ama cok ihtiyaciniz varsa outlet magazalari tercih edin
●Eger firsatiniz varsa parttime yada günlük islerde çalışabilirsiniz, günlükten kastım bu broşür dagitanlar anket yapanlar varya onlar, zaten okudugunuza gore parttime da size pek uygun degil. Bu bahsettigim islerde calisirsaniz günlük ortalama 30-50tl gibi bir fiyat veriyorlar çok yorucu bir iş ama madem ihtiyaciniz var üstesinden gelebilirsiniz. Günlük 30-50tl yi küçük bulmayin haftalik mutfak masrajinizi bu şekilde cok rahat çıkarabilirsiniz:)

faturalar için tasarruf yapmalısınız...(gereksiz ışıkları kapatmak çok fazla fırın ve süpürge çalışıtrmamamk su ısıtıcı ve saç kurutma makineleri çok elektrk harcıyor çünkü..)

fazla kıyafet alışverişi yapmamak ve parttime çalışma eger vaktiniz yoksa evde yapacagınız işler var onları araştırabilirsiniz ek gelir olarak....

Hepinize cok tesekkur ederim. Giyim gereksinimlerime uzun suredir ara verdim zaten. Is konusunda evet gerçekten calismak isterdim fakat bölümüm çok ağır olduğundan vakit bulamiyorum tabi ev isleri ve yemekte var alisverisi mümkün oldugunca hesapli marketlerden yapiyoruz.

Hepinize cok tesekkur ederim. Giyim gereksinimlerime uzun suredir ara verdim zaten. Is konusunda evet gerçekten calismak isterdim fakat bölümüm çok ağır olduğundan vakit bulamiyorum tabi ev isleri ve yemekte var alisverisi mümkün oldugunca hesapli marketlerden yapiyoruz.

aslında birikim yapıyorsunuz evinizi yaparak.öğrenci kredisi alıyor musunuz?

Ben öğrenciyken Avon temsilciliği yaptım.
Ciddiyetle yapıldığında gerçekten getirisi olan bir iş.
Ayda 300 lira kazandığım da oldu, takı seti kazandığımda.
Bana çok iyi bir deneyim de olmuştu insanlarla çok iyi iletişim kurabiliyordum 3buçuk senenin sonunda.
Bunun dışında bence de part time çalışmalısın.
Özellikle okullarda "kısmi zamanlı çalışma" diye bir şey var, hem esnek hem de getirisi iyi.
Bunu da yaptım. bölümde çalışmıştım günde 3 saat ve 3 yıl önce 400 tl gibi bir ücreti vardı.
Bunu araştırın.
Bunun dışında kesinlikle bim, a 101, dia gibi yerlerden alış veriş yapın, elektrik su kullanımına dikkat edin.
Beslenme için az ve öz alışveriş yapın, kalıp bozulmasın ürünler.
Ve giyim konusunda ben de arkadaşlara katılıyorum, bir süre alış veriş yapmayın.
Okulunuz yakınsa yürüyün.
Ben çok tasarruf edip para biriktirmiştim okurken.
Öğrenci olmanın avantajlarından her türlü faylananın bence.
Allah kolaylık versin.

Ben öğrenciyken Avon temsilciliği yaptım.
Ciddiyetle yapıldığında gerçekten getirisi olan bir iş.
Ayda 300 lira kazandığım da oldu, takı seti kazandığımda.
Bana çok iyi bir deneyim de olmuştu insanlarla çok iyi iletişim kurabiliyordum 3buçuk senenin sonunda.
Bunun dışında bence de part time çalışmalısın.
Özellikle okullarda "kısmi zamanlı çalışma" diye bir şey var, hem esnek hem de getirisi iyi.
Bunu da yaptım. bölümde çalışmıştım günde 3 saat ve 3 yıl önce 400 tl gibi bir ücreti vardı.
Bunu araştırın.
Bunun dışında kesinlikle bim, a 101, dia gibi yerlerden alış veriş yapın, elektrik su kullanımına dikkat edin.
Beslenme için az ve öz alışveriş yapın, kalıp bozulmasın ürünler.
Ve giyim konusunda ben de arkadaşlara katılıyorum, bir süre alış veriş yapmayın.
Okulunuz yakınsa yürüyün.
Ben çok tasarruf edip para biriktirmiştim okurken.
Öğrenci olmanın avantajlarından her türlü faylananın bence.
Allah kolaylık versin.

Teşekkür ederim gercekten dediklerinizi arastircam

valla yemeyin icmeyin
500 lira neki
kizimla bir disari cikinca harciyoruz 200 eu

ama bunu hava atmak icin cok param var demek icin söylemedim
okulum bitti ise girdim calistim
29 yasina geldim ve evlendim
evlendigim adaminda düzgün bir isi vardi
benim calismama bile gerek kalmadi
maddi sikinti yok
ama bunlarin hicbiri olmadan evlenseydim bende evde kara kara düsünüyor olacaktim

Evet aliyorum evimiz 2aya kadar bitecek inşallah bir iki ayda olsa tasarruf yapmaliyim butcemiz icin.

bu ne hırs kız!daha gençsiniz,okulunu bitir,parttime çalışarak.yapacağın şey daha dikkatli harcayıp,çalışmak.

Back
X