fikirlerinize ihtiyacım var :(

dilaaadilaaan

Bas'itleşmeyin Gözümde
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
333
0
46
Ankara
selam kızlar..
sevgilimle ramazandan sonra söz düşünüyoruz..
ev konusu çok kafamıza takılıyor ve evlenmeden ev ve ev eşyalarını yavaş yavaş alıp düğün öncesinde ve sonrasında çok sıkıntı çekmek istemiyoruz..
benim şuan kredi çekme gibi bir imkanım var..
kredi çekip evi alalım diye düşünüyoruz ama annem;
ERKEĞİ ŞİMDİDEN BÖYLE ALIŞTIRMA
GİTSİN KENDİ ÇALIŞIP ÇABALASIN diyor..
ama sevgilimin şuan düzenli bir işi yok.
aöf okuyor ve ortaöğretim kpssye hazırlanıyor..
ben maddiyata hiç önem vermem..
sadece o olsun,onunla olsun yeter..
fakat annem çok karşııııııı..
ne yapayım,ne edeyim..
fikirlerinize ihtiyacım var...

selam kızlar..
sevgilimle ramazandan sonra söz düşünüyoruz..
ev konusu çok kafamıza takılıyor ve evlenmeden ev ve ev eşyalarını yavaş yavaş alıp düğün öncesinde ve sonrasında çok sıkıntı çekmek istemiyoruz..
benim şuan kredi çekme gibi bir imkanım var..
kredi çekip evi alalım diye düşünüyoruz
ama annem;
ERKEĞİ ŞİMDİDEN BÖYLE ALIŞTIRMA
GİTSİN KENDİ ÇALIŞIP ÇABALASIN diyor..
ama sevgilimin şuan düzenli bir işi yok.
aöf okuyor ve ortaöğretim kpssye hazırlanıyor..

ben maddiyata hiç önem vermem..
sadece o olsun,onunla olsun yeter..
fakat annem çok karşııııııı..
ne yapayım,ne edeyim..
fikirlerinize ihtiyacım var...

Anneni dinle,her zaman samanlık seyran olmuyor.maddi külfet altına girme sakın.

Son düzenleme:
İlişkinizin boyutunu bilemiyorum hani tamam siz çok seviyorsunuz ama karşınızdaki insanı tanıyıp etmeden, yok öyle yapma sakın demek de yanlış, birşey olmaz demek de, bu benim düşüncem.

Fakat, her ihtimale karşı ileride bir hataya imza atmış olmamak adına, biraz kendinizi geri çekin derim, böyle hikayeler vardır kadın verici oldukça erkek sorumluluk almaktan giderek daha fazla kaçıyor. Sonunda sorumsuz bir erkeğe dönüşmemesi açısından belki kendini zorlamasının faydası vardır. Biraz feminist bir bakış açısı olabilir, yani sonuçta kadın erkek eşittir her zaman evi erkeğin alacağı mantığı da yanlıştır tabi.

Ancak diyorum ya biz bayanlar bir hayal kırıklığında daha fazla yıpranıyoruz, bu sebepten derim ki, biraz daha tanıyın birbirinize ve ev işine birlikte ikinizde çalışırken ve ikinizin de ortak katkılarıyla girin, geç olsun ama birlikte olsun.

İlişkinizin boyutunu bilemiyorum hani tamam siz çok seviyorsunuz ama karşınızdaki insanı tanıyıp etmeden, yok öyle yapma sakın demek de yanlış, birşey olmaz demek de, bu benim düşüncem.

Fakat, her ihtimale karşı ileride bir hataya imza atmış olmamak adına, biraz kendinizi geri çekin derim, böyle hikayeler vardır kadın verici oldukça erkek sorumluluk almaktan giderek daha fazla kaçıyor. Sonunda sorumsuz bir erkeğe dönüşmemesi açısından belki kendini zorlamasının faydası vardır. Biraz feminist bir bakış açısı olabilir, yani sonuçta kadın erkek eşittir her zaman evi erkeğin alacağı mantığı da yanlıştır tabi.

Ancak diyorum ya biz bayanlar bir hayal kırıklığında daha fazla yıpranıyoruz, bu sebepten derim ki, biraz daha tanıyın birbirinize ve ev işine birlikte ikinizde çalışırken ve ikinizin de ortak katkılarıyla girin, geç olsun ama birlikte olsun.

çok haklısınız zaten bu düşünceyi nişandan sonra yapmayı düşünüyoruz..
ama o çok kafasına takıyor..çok üzülüyor..
ona dayanamadığımdan böyle bir fikir geldi aklıma ama annem razı değil..
hayırlısı olsun demekten başka şansım yok sanırım..

Önce bir eğitimini tamamlasın,işe girsin.
Önünüzü görün,gelirinizi bilin.
Ondan sonra evi ve evlenmeyi düşünürsünüz.

Gelin Ata binmis ya nasip demis diye bosa soylememisler bence.

Anneni dinlemeni tavsiye ederim. Hakli yani erkekler rahata cabuk alisiyo
.Acele etme ve biraz sevgilin cabalasin.

analar ne eylerse güzel eyler

ne söylerse de doğru söyler

büyüklerin tecrübesi sizden fazladır

anneni dinle derim:44:

illa kendi eviniz olması gerekmiyor.evlenince birlikte alırsınız evinizi:34:

tatlım kısa ve net söylüyorum anneni dinle, sevgiline bu konularda çok yüz verme
her şeyi üstlenme hele ki maddi konuları hiiiiiiç.

bence daha söz nişan bile yok böyle bir sorumluluk alma. nişan yapılsın sonra. nişanla düğün arasını biraz uzun tutar ailelerin de yardımıyla alırsınız eşya ev vs..

ev eşyaları neyse de daha erkek arkadaşın öğrenciyken neden ev derdine düştünüz ki siz? herkes ev alarak mı evleniyor? önce bi okulunu bitirsin devamlı bi iş bulsun, düğününüzü yapın ondan sonra ev almayı da düşünürsünüz. ayrıca şunu söylemeliyim ki, hadi anneni dinlemedin, kredi çekip ev almaya kalktın diyelim, bari evi kendi üstüne yap.:34:

Bi de evi onun üzerine alın tam olsun ohhh.. Ev şart değil, hem kredi faiz, faizden kim hayır görmüş ki?? Kiraya girersiniz ilk başta, hemen ev almayı kafaya takıyorsa bana bi sorun var gibi geldi!!! Annenizi kesinlikle dinleyin.. Sakın böyle bir hata yapmayın...

Bence de anneni dinlemelisin..
Bayanlar ilişkilerde çok fedakar oluyor ama erkeklere baştan sorumluluk vermek taraftarıyım..
Ev almak gibi bi konu çok ciddi ve iki tarafın ortak alması gereken bi karardır..
Siin için de çok erken bi konu bence önce evlenin sonra da alabilirsiniz evi:34:

oh ne güzel sen calis oda yan gelip yatsin.... olurmu canim öyle sey... annen hakli.. bir yere kadar insan tamam diyor ama gercekten onu böyle alistirirsan bunun sonu gelmez ve birzaman sonra sana batmaya baslar... benden söylemesi..

anneciğimin ve sizlerini düşüncelerine hak vermeye başladım..
en iyisi öyle yapmak bence de..
yüz vermemeliyim..
ev konusunu zaten nişandan sonra düşünmüştük..
o zamana kadar kpssye girecek işe gireceğine eminim..
acele etmemizin nedeniyse bunların aile yapısı baya karışık..
memleketlerinde koca arsada her abisi bi ev yapmış orada yaşıyorlar.
ben orada yaşamamak için bu sorumluluğu göze almayı düşündüm..
kirada oturacak olsam memlekette otururum diyor.
ben Ankara'da evimiz olsun,işini burda bulsun hayatımızı güzel yürütelim diye düşünmüştüm..
cevap veren herkese teşekkür ederim..

tabıkı de annenı dınle .sevgılının suan da ısı bıle yok ,sen neye kıme guvenerek kredı cekmekden bahsedıyorsun !

bence boyle bırseyı onaylamayı bırak dusunme bıle .

sevgılının ısı gucu olsa da asla daha esın bıle olmayan adama guvenıp de kredı cekmeye fılan kalkma .

dusmanından zarar gormezsın ,dusmanını zaten bılırsın ,asıl zararı sana dostların tanıdıkların verır

cunku onlara konduramazsın:34:

Back
X