Fikirlerinize ihtiyacım var...

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Dert sayılmaz ancak sorun desem daha iyi. balkonda kırlangıçlar yuva yapmış. o balkona dolap yaptırıp kapatacaktık. şimdi yavru kırlangıçlarla dolu bir yuva var. uçuşuyorlar. tabiki onlar göç etmeden içinde yavrular varken yuvayı bozamam. ya sonra....

çünkü seneyede aynı yuvaya gelirlermiş. ki gördüm geliyorlar. birde böcek vs. taşıdıklarıda oluyormuş. annemlerin evinde öle birşey olmamıştı. kısacası sürekli orada olacaklar. annemler yuvayı kuşlar gidince yıkıp kapatmışlardı. hatta üzülmüştüm. ama onların mecbur gibi birşeydi. onlarla birlikte birsürü güvercinde balkonu zaptetmişlerdi. kokudan balkon camını bile açamıyorduk.

şimdi ben ne yapsam karar veremedim. balkon dolabına da ihtiyacım var. kapatılmasına da ihtiyacım var. ama onları oradan göndermeye içim el vermiyor. yuvayı gittiklerinde yıksak seneye geldiklerinde yeni yuva yapıyorlarmış.. ama ne emekle....

ay canım aynı dert bendede var.1ay önce güvercinler yuva yaptı balkonuma hemde yere.bozamadım kıyamadım.sonra iki yumurta yaptı.bu sabah uyandım birde ne göreyim,birtane minik yumurtadan çıkmış.çok tatlı ama yapacak bişey yok.bekliyorum büyüsün uçsun bozacam yuvayı

Son düzenleme:
Çok şanslısınız.
Her yere yuva yapmazlar.
Demek evinizde pozitif bir çekim var.Kuşlar bunu hissederler.
Bozmayın bence de...Evin bereketi,uğurudur.

Bi sene bizim balkonada yuva yapmışlardı
Balkonumuz kapalıydı halbuki
Uçamalarını beklemiştik
Bi daha gelmediler sonra

Kırlangıçlar orada yaşıyorken tabi ki yuva bozulmaz ama onlar göç ettikten sonra bozmakta bence bir sakınca yok. Sonuçta düşünsenize her kırlangıç ömrü boyunca aynı yuvada mı yaşıyor? =) Bir şekilde bazıları bozuluyor, onlar da yeniden yapıyorlar.

Bu durum bizim de başımıza gelmişti, balkondakini bozduk, diğer sene yağmurlukların altında inşaatlarına devam ettiler.

Onlar gittikten sonra bozabilirsiniz, dönünce başka bir yere yenisini yaparlar.
Evde bir adet tavuğumsu güvercinle birlikte yaşayan biri olarak verebileceğim tek fikir bu. Ben olsaydım sanırım öbür sene de yuva yapmaları için can atardım.

geç oldu kusura bakmayın.

yavrular uçup göç etsinler. olmassa yıkarıs. tekrar yuva yapıyorlarmış. içlerindeyken kesinlkle dokunmam onlara. inş. tekrar geldiklerinde çatı altına gelirler. çok şekerler.

Çok şanslısınız.
Her yere yuva yapmazlar.
Demek evinizde pozitif bir çekim var.Kuşlar bunu hissederler.
Bozmayın bence de...Evin bereketi,uğurudur.

hımm ne güzel. aslında eve daha taşınmadık. inşaat halinde.

annemlerin evlerinede kapattıktan sonra gene geldiler. çatı saçağına tekrar yuva yapmışlardı.

iyice düşünmem lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…