Fikirlerinize ihtiyacım var......

safnur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
100
12
68
Günaydın herkeze formu uzun süredir takip ediyorum yorumları okuyorum cevaplarımda oluyor.
Benimde sizlere sormak istediğim daha doğrusu fikir almak istediğim bir derdim var... 2,5 yıldır evliyim çalışıyorum
kayınvalidem çalışıyor eşinden ayrı 2 oğlu var süreli olarak bizde ve diğer oğlunda kalıyor.Evlenme arifesinde ve sonrasında bizimde sorunlar oldu herşeyi eşimle kendimiz yaptık ailesinden kimse maddi manevi dahil destek olmadı.
Gelelim soruma kayınvalidem hrcamayı çok sever ama hep kendine alsın modunda şu zamana kadar kendisinden evime gelirken bişey almasını istemedim zamanında yapmadı şimdide yapmasın istemiyorum.
Kendinizi alır sevdiği sebzeyi meyveyi falan ama hep bir para mevzusu olur şukadara aldım şu market çok pahalı almıcam bidaha gibi
birkaç daha tekrarlanınca bende biz senden bi beklentimiz yok alma aldıysanda parasını dile getirme dedim.Sonra keşke sölemeseydim diyede düşündüm
sizinde kayınvalideniz de böyle para mevzusu yaparmı? benmi abarttım dün geceden beri moralim çok bozuk kendimi haklı yada haksız göremiyorum fikirlerinize ihtiyacım var..

Benimkinin cebinde akrep var cnm :D evlenirken gördüm akrebi. Bilemedim ki ne desem belki takdir bekliyordur senden gerçi evlenirken pintilik yaptıysa içinden gelmez ya neyse senide anlıyorum ben. Birde öyle denesen. Mesela teşekkür et aaa annem neler almış falan de. Dene bakalım belki hoşuna gider bırakır tuhaf tuhaf davranmayı. Büyüklerimiz etek öpmekle dudak aşınmaz demiş ama benim o etekleri yırtasım geliyor bazen seni bilemiycem ama bir dene bence ;)

tebrik ederim çok güzel cevap vermişsin iyi olmuş inşallah bidaha demez

benim kv de öyle aldığı şeyin parasını söyler biz ona bişey almışsakta ücretini sorar sinir olurum
en son bi tura gittiğinde bana yüzük almış
bunu sürekli dile getirdi hani benim sana aldığım yüzük varya bi pahalı çok değerli o derdi
ama bir değil iki değil
en sonunda dayanamadım aldığım gibi yüzüğü al anne bana bol oluyor sen takarsın dedim veridm kurtuldum şimdi takıyo utanmadan
o yüzden ondan hediye mediye istemem
sadece bana aldığı değilki kızıma aldığınada parasına laf eder oysaki diğer torunlarınada alıyor
Allah ıslah etsin

üzülme hepsi aynı
sende onun aldıklarını alma yeme boşver

iyi yapmışsın ne demek sadece kendine almak ya ne utanmazlık görgü sıfır insan akşam gelirken gelinim oğlum tatlı aldım ne bileyim sizin sevdginiz meyveyi aldım falan der alır cok ayıp hem oğlund akal hem elinkızı seni evinde yatırsın hem evlenirlerken 5 kuruş yardım etme evladına yüzsüzlük bu ..
bence kayınvalideni evlendirin en tez zamanda..

kendisinin size cevabı ne oldu onu çok merak ettim
ama bence saygı çerçevesinde çok güzel söylemişsin kendini suçlama

Benimkinin cebinde akrep var cnm :D evlenirken gördüm akrebi. Bilemedim ki ne desem belki takdir bekliyordur senden gerçi evlenirken pintilik yaptıysa içinden gelmez ya neyse senide anlıyorum ben. Birde öyle denesen. Mesela teşekkür et aaa annem neler almış falan de. Dene bakalım belki hoşuna gider bırakır tuhaf tuhaf davranmayı. Büyüklerimiz etek öpmekle dudak aşınmaz demiş ama benim o etekleri yırtasım geliyor bazen seni bilemiycem ama bir dene bence ;)

yorumun için teşekkürler benen ufak birşey alsa dahil teşekkür ederim zahmet etmişsin falan derim ama huyu böyle düzelmiyor

Yıl 2013 tüm çalışan gelinler gibi sende kendi düzenini kendin kuranlardansın
Üzülme artık, son moda bu :3:

Bence pişman olmanıza gerek yok
Doğru bi cümle olmuş

Onun amacı da 3 e alıp 5 istemek midir nedir
İçinden gelmiyorsa almasın

Hem siz de kalıyor hem 2 kilo şeyin bile lafını ediyor
Sanki al diyen olmuş ta

tebrik ederim çok güzel cevap vermişsin iyi olmuş inşallah bidaha demez

benim kv de öyle aldığı şeyin parasını söyler biz ona bişey almışsakta ücretini sorar sinir olurum
en son bi tura gittiğinde bana yüzük almış
bunu sürekli dile getirdi hani benim sana aldığım yüzük varya bi pahalı çok değerli o derdi
ama bir değil iki değil
en sonunda dayanamadım aldığım gibi yüzüğü al anne bana bol oluyor sen takarsın dedim veridm kurtuldum şimdi takıyo utanmadan
o yüzden ondan hediye mediye istemem
sadece bana aldığı değilki kızıma aldığınada parasına laf eder oysaki diğer torunlarınada alıyor
Allah ıslah etsin

üzülme hepsi aynı
sende onun aldıklarını alma yeme boşver

düğünde saat almıştı biraz orta yaş saati takmıyorum bana sölediği çok parada verdim neden takmıyorsun dedi bende yaşıma uygun değil ilerde takarım dedim

kendisinin size cevabı ne oldu onu çok merak ettim
ama bence saygı çerçevesinde çok güzel söylemişsin kendini suçlama

ben kendimi aileden görüyorum alıyorum dedi bende al ama parasını dile getirme pahalıysada alma zorla al demiyoruzki dedim

Yıl 2013 tüm çalışan gelinler gibi sende kendi düzenini kendin kuranlardansın
Üzülme artık, son moda bu :3:

Bence pişman olmanıza gerek yok
Doğru bi cümle olmuş

Onun amacı da 3 e alıp 5 istemek midir nedir
İçinden gelmiyorsa almasın

Hem siz de kalıyor hem 2 kilo şeyin bile lafını ediyor
Sanki al diyen olmuş ta

kendimi düzenimi kurdum ve 2 sene önce ev aldık eşimle kredi ödüyorum kimseden yardım görmedim ozamanda
bizim tek isteğimiz kendi çalışıyor çalışmışken birikim yapsın bizim için çalışmıyor kendinizi için çalışıyor
ama birikimde yok

kendimi düzenimi kurdum ve 2 sene önce ev aldık eşimle kredi ödüyorum kimseden yardım görmedim ozamanda
bizim tek isteğimiz kendi çalışıyor çalışmışken birikim yapsın bizim için çalışmıyor kendinizi için çalışıyor
ama birikimde yok

Anladım, artık genelde böyle
Eskidenmiş o erkek tarafı el atar mantığı
Eşler birlikte düzen kuruyor, kaıdnlar çalışma hayatına girdi artık malum
Bunları tekrar tekrar düşünüp üzülme, birçoğumuz böyle evlendik

Birikim konusuna gelince, o biraz huy meselesi. Alışverişi seviyorsa harcar kendi maaşını, çocuğa bile söz geçmiyo bu devir de. Koskaoca kadını siz yönlendiremezsiniz.

Ne yapıyorsa yapsın maaşını ama kendi isteği ile 2 kilo birşey aldıysa da dillendirmesin diyorum ben sadece.

Bizde evlenirken tepeden tırnağa evimizi eşimizle birlikte yaptık.
Baktım erkek tarafı elini sürmeye niyeti yok nişandan sonra eşimle ailelerimizle konuştuk , bu yaştan sonra zora girmeyin, elimiz ekmek tutuyor, kendimiz yaparız dedik.
Ailemede yaptırmadım anlıyacağın.
Manevi olarak yanımızda plsunlar yeter dedik.
Bunlar çok önemli değil aslında.
Ben anladım sizi birikim diyorsunuz , çünkü çalışamayacağı günler gelecek, yaş ilerleyecek.
Kendi de düşünse keşke.
Ama nihayetinde can çıkar huy çıkmaz demişler.
Bazen en iyisi duymamak görmemek.

Bizde evlenirken tepeden tırnağa evimizi eşimizle birlikte yaptık.
Baktım erkek tarafı elini sürmeye niyeti yok nişandan sonra eşimle ailelerimizle konuştuk , bu yaştan sonra zora girmeyin, elimiz ekmek tutuyor, kendimiz yaparız dedik.
Ailemede yaptırmadım anlıyacağın.
Manevi olarak yanımızda plsunlar yeter dedik.
Bunlar çok önemli değil aslında.
Ben anladım sizi birikim diyorsunuz , çünkü çalışamayacağı günler gelecek, yaş ilerleyecek.
Kendi de düşünse keşke.
Ama nihayetinde can çıkar huy çıkmaz demişler.
Bazen en iyisi duymamak görmemek.

bizimde tek isteğimiz buydu manevi olarak ama ozamanda yoktu
beni anlamışsın birikim derken birirktirsin bana versin değil yaşlanınca köşede parası olsun kimseye muhtaç olmasın
2 oğlu var tabi yardım ederler ama hayat şartları böleyken kendide çalışıyorken bi köşeye atsın parasını

Günaydın herkeze formu uzun süredir takip ediyorum yorumları okuyorum cevaplarımda oluyor.
Benimde sizlere sormak istediğim daha doğrusu fikir almak istediğim bir derdim var... 2,5 yıldır evliyim çalışıyorum
kayınvalidem çalışıyor eşinden ayrı 2 oğlu var süreli olarak bizde ve diğer oğlunda kalıyor.Evlenme arifesinde ve sonrasında bizimde sorunlar oldu herşeyi eşimle kendimiz yaptık ailesinden kimse maddi manevi dahil destek olmadı.
Gelelim soruma kayınvalidem hrcamayı çok sever ama hep kendine alsın modunda şu zamana kadar kendisinden evime gelirken bişey almasını istemedim zamanında yapmadı şimdide yapmasın istemiyorum.
Kendinizi alır sevdiği sebzeyi meyveyi falan ama hep bir para mevzusu olur şukadara aldım şu market çok pahalı almıcam bidaha gibi
birkaç daha tekrarlanınca bende biz senden bi beklentimiz yok alma aldıysanda parasını dile getirme dedim.Sonra keşke sölemeseydim diyede düşündüm
sizinde kayınvalideniz de böyle para mevzusu yaparmı? benmi abarttım dün geceden beri moralim çok bozuk kendimi haklı yada haksız göremiyorum fikirlerinize ihtiyacım var..

şuan nişanlıyım daha ama benmki asla öldürsen sölemiyor.. hatta bazen ben sorarım ya sen onu bıraak bi diye kızar

eşimin annesi biz evlenirken bir tane baş örtüsü verdi o da imam nikahı kıyılacaktı çıkartmış işim bitince geri çıkarttımda onu sana ayırdım dedi. başkada ne altın ne başka bişeyini görmedim kp den emekli aylıgı var yani fakir falan değil.

paranın çok lafını eder biz bişey alsak gönlü olmaz. benim ailem sürekli eksiklerimizi alırlar sağolsunlar en son led tv aldılar geldi bana diyor ki taksitini oğlum mu ödüyor ? bende dedim babam hediye parasını ödetecek biri değildir diye o da sustu. nedir bu erkek annelerinin gelin ve ailesiyle alıp veremedikleri bilmiyorum Allaha havale ediyorum haksız yere kalp kıranları.

sizde evinize bişey alınca gerek yok evimizde herşey var deyin para mevsunu açınca da keşke almasaydınız paranıza yazık diye mesajı verin istemediğinizi.

Back
X