Fikirlerinizi alabilir miyim?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Gunaydin. Hemen bir soru sorup kesin kayit icin cikacagim kizlar. Yonetimden rica ediyorum,konum en azindan bir kac saat tasinmasin : (
Geçen sene kararlastirdigimiz bir kres var kizimi oraya kayda goturduk, kafamiza uygun bir yer acikcasi ama saatleri 8 buçuk aksam 5. Bazen ben 5te,bazen de babasi 6bucuk gibi alacak. Yeri 15 dk lik farkli bir semtte belki servise de verebiliriz. Ben dogum iznindeyim muhtemelen istifa edecegim ve evde olacagim. Sizce bu saatler çok mu, sıkılır mı? Yarim gun veremem cunku 1de gelip aksama kadar sokaktan eve gelmez.Kisin evde bunalir.Cocuklarla oynamayi çok seviyor sosyal bir cocuk. Ne yazik ki sokakta hoslanmadigim seyler de ogreniyor. Ya devlet okuluna oglenci olarak kaydedecegim ya tam gun ozel. Siz olsaniz ne yaparsiniz? Bu arada 4bucuk yasinda.2 yil okul öncesi egitim dusunuyoruz

Sokakta oynamak mı...4 yaşında kızım var beraber bir saat çıkarız,gözümün önünden ayırmam asla...dört değil on yaşında olsun,artık kimseye güvenmiyprum...
Saat 8-5 çok fazla.zaten doğumdan sonra evde olacaksın,8-3 olsa olmuyor mu...evde aktivite yapın...

Çok değil uygun.
Zaten ona göre etkinlik oyun saatleri düzenlenir, sikilmaz.
Bence isabetli bir karar.

Sabah 8 den akşam 5 e kadar 9 saat yazık değil mi ya. Zaten okula başlayınca mecbur gidecek. Kreş için abartı bi saat dilimi. Evdeysen çocuğun yanında olsun . Arkadaştan çok anneye ihtiyacı var
Yanlış, bu yaştan sonra arkadaşa daha çok ihtiyacı var gelişimi icin.
Ev ne kadar uygun anne ne kadar donanımlı olursa olsun yetmeyecek, evdeki hicbir sey yaşıtlarıyla yapacağı aktivitenin yerini tutmayacak.

Yanlış, bu yaştan sonra arkadaşa daha çok ihtiyacı var gelişimi icin.
Ev ne kadar uygun anne ne kadar donanımlı olursa olsun yetmeyecek, evdeki hicbir sey yaşıtlarıyla yapacağı aktivitenin yerini tutmayacak.
Tabiki öyle bizde kızımız için 4 yaş kreş düşünüyoruz ama bu sabah 9 öğle 1 . Fazlası onun için zor olur .

Tabiki öyle bizde kızımız için 4 yaş kreş düşünüyoruz ama bu sabah 9 öğle 1 . Fazlası onun için zor olur .
Seçtiğiniz eğitim kurumu iyi olursa aslında hiç zorlanmaz.
Oğlum 3 yasinda başladi. Ingilızce, müzik, spor, etkinlikler hatta bağ bahçe işleri bile yaptilar.
Pek sıkılmaya fırsatları kalmiyor. Hatta müthiş eğleniyorlar üstelik yetenekleri gelisiyor. Elbette dediğim gibi eğitim kurumunun yeterlilikleri onemli.

Çocukların arkadaşa da ihtiyacı var. Bir sürü yeni şey yapıyorlar kreşe. Sosyallesmeyi öğreniyorlar. Kreşe giden çocuklar çok gelişiyor daha fazla şey deneyimledikleri için. Anneyle evde sürekli aktivite, gezi zor.

Ben evde olduğum için bu yıl yarım gün tercih ettim, ama evet kalan yarım günün çoğusunu dışarıda geçitmek istiyor, eve 3 gibi geliyoruz veya eve erken gelip akşam üzeri bir iki saat çıkıyoruz.

Seçtiğiniz eğitim kurumu iyi olursa aslında hiç zorlanmaz.
Oğlum 3 yasinda başladi. Ingilızce, müzik, spor, etkinlikler hatta bağ bahçe işleri bile yaptilar.
Pek sıkılmaya fırsatları kalmiyor. Hatta müthiş eğleniyorlar üstelik yetenekleri gelisiyor. Elbette dediğim gibi eğitim kurumunun yeterlilikleri onemli.
Bilmiyorum belki ben bu konuda çok hassasım ama hiç bir eğitim anneden kıymetli değil. Okul bitsin bian önce kollarıma gelsin istiyorum . Oda öyle ister heralde diye :-) :-) :-) büyük olasılık kızım Doğudayken kreşe gidecek. O tarz bi kreş bize hayal

Sokakta oynamak mı...4 yaşında kızım var beraber bir saat çıkarız,gözümün önünden ayırmam asla...dört değil on yaşında olsun,artık kimseye güvenmiyprum...
Saat 8-5 çok fazla.zaten doğumdan sonra evde olacaksın,8-3 olsa olmuyor mu...evde aktivite yapın...
Oynadiklari guvenli bir yer var,camdan ya da balkondan bakiyorum surekli ama kendini savunmayi ogrensin,bana bagimli olmasin diye mudahale etmiyorum. Evde nasil kalabiliyor formulu varsa bana da ogretin. Etkinliklerle ev oyunlariyla geçen sene egleniyordu bu sene arkadas istiyor.

ben çalışıyorum bir oğlum var Allah bağışlar inş. kreşe tam gün gidiyor. şu an 3,5 yaşında. seneye 4,5 olacak.
ben seneye anaokuluna vermeyi düşünüyorum. öğlenci olarak.
bakıcı tutacağım. çocuk soğuk kış günlerinde yataktan zorla çıkmasın. uykusunu alsın kahvaltısını etsin çizgi filmini izlesin oyuncaklarıyla oynasın evine odasına doysun. öğlende çorbasını içip okuluna gitsin. akşamda alırız diye düşünüyorum ben.

Ben evde olduğum için bu yıl yarım gün tercih ettim, ama evet kalan yarım günün çoğusunu dışarıda geçitmek istiyor, eve 3 gibi geliyoruz veya eve erken gelip akşam üzeri bir iki saat çıkıyoruz.
Keske bizim de öyle olsa krese oglene kadar verirdim ama hiç umidim yok. Çocuklar sabah 10dan aksam 9a kadar disarida.7 kisilik grup.Bizimki gorunce o da istiyor izin vermesem öyle tepkiler veriyor ki uzuluyorum. Tum gun sadece 2 kere eve geliyor yemek yiyor,sonra yine disari. Bazen bize geliyorlar ama bebekten dolayi zorlaniyorum 1 saat sonra bahcede onayin diyip yolluyorum

ben çalışıyorum bir oğlum var Allah bağışlar inş. kreşe tam gün gidiyor. şu an 3,5 yaşında. seneye 4,5 olacak.
ben seneye anaokuluna vermeyi düşünüyorum. öğlenci olarak.
bakıcı tutacağım. çocuk soğuk kış günlerinde yataktan zorla çıkmasın. uykusunu alsın kahvaltısını etsin çizgi filmini izlesin oyuncaklarıyla oynasın evine odasına doysun. öğlende çorbasını içip okuluna gitsin. akşamda alırız diye düşünüyorum ben.
Devlet anaokulu mu acaba?

Keske bizim de öyle olsa krese oglene kadar verirdim ama hiç umidim yok. Çocuklar sabah 10dan aksam 9a kadar disarida.7 kisilik grup.Bizimki gorunce o da istiyor izin vermesem öyle tepkiler veriyor ki uzuluyorum. Tum gun sadece 2 kere eve geliyor yemek yiyor,sonra yine disari. Bazen bize geliyorlar ama bebekten dolayi zorlaniyorum 1 saat sonra bahcede onayin diyip yolluyorum

Aslında bence güzel bir şey ama kötü alışkanlıklar ediniyorsa tabi sen bilirsin.

Biz de yeğenimi evde tv ye çok düşkün olmaya başladığı ve evde dede de şımarttığı için tam gün kreşe verdik, daha faydalı geçirir zamanını diye.

Ekimde 60 aylik olacak kizim icin toplam 4 saatlik okul ayarladim 1 yasinda bebegim var dogmadan once ve dogar dogmaz vermeyin demisti pedagog bende onu dinledim.umarim en dogru karari alirsiniz.kisisel fikrim yarim gun olmasi hayirli dogumlar

Ekimde 60 aylik olacak kizim icin toplam 4 saatlik okul ayarladim 1 yasinda bebegim var dogmadan once ve dogar dogmaz vermeyin demisti pedagog bende onu dinledim.umarim en dogru karari alirsiniz.kisisel fikrim yarim gun olmasi hayirli dogumlar
Ufagi 7 aylik oldu canim. Bakalim aklim çok karisik

Back
X