Fikirlerinizi alabilir miyim?

Ekimde 60 aylik olacak kizim icin toplam 4 saatlik okul ayarladim 1 yasinda bebegim var dogmadan once ve dogar dogmaz vermeyin demisti pedagog bende onu dinledim.umarim en dogru karari alirsiniz.kisisel fikrim yarim gun olmasi hayirli dogumlar

seneye de okula gidecek değil mi?? benim aklımda da bu var. acaba 69 aylık ilkokul için uygun mu ki?? benim oğlumda 1 aralık 2013 doğumlu. seneye anaokulu ondan sonra ilkokul. becerebilir mi diye aklımda hep soru işareti

Benimde oğlum 4,5 yaşında bizde kreşe verdik. Aynı şekilde 2 sene okul öncesi eğitim sonra ilkokul olacak. Saatler 8-5 arası. Babası getirip götürüyor. Bende Doğum izninden sonra istifa ettim. Ama oğlum çoook fazla arkadaş istiyordu. Bu yüzden oyun parkları, oyun gruplarına falan götürüyorduk, sokakta oynamak istiyordu. Evde ona yetmediğimi net bi şekilde anladım. Evde vakit geçirmek için tv açmamızı istiyordu. Böylesi iyi oldu onun için.
Sıkılıyor mu? Sanmıyorum çünkü günlük düzenleri şöyle. 9.30 kadar kahvaltı. 10.30 kadar bahçede serbest oyun, 12 ye kadar havuz sonra öğlen yemeği 13.30 da öğlen uykusu sonra ikindi kahvaltısı falan derken 16 oluyor. Günlük 1 saatte işte etkinlik, makas boyama oyun hamuru kitap gibi.
Biraz karışık yazdım ama sorarsanız cevaplarım

Tabiki öyle bizde kızımız için 4 yaş kreş düşünüyoruz ama bu sabah 9 öğle 1 . Fazlası onun için zor olur .

tam tersine evde anne ile sıkılır. oyun çocuğu sürekli oyun ve arkadaş ister bu yaş çocukları. sizin düşüncenize bakarak ilerde 8 saat çalışacak nasılsa diye okula da göndermeyelim. pedagojik olarak anneye bağımlı ihtiyaç 3 yaşta biter. bazı çocuklarda 2 yaşta bitiyor hatta. 3 yaştan sonra anne eğitimci değilse bunu profesyonellerin yapması çocuk için daha hayırlı olur.

Benimde oğlum 4,5 yaşında bizde kreşe verdik. Aynı şekilde 2 sene okul öncesi eğitim sonra ilkokul olacak. Saatler 8-5 arası. Babası getirip götürüyor. Bende Doğum izninden sonra istifa ettim. Ama oğlum çoook fazla arkadaş istiyordu. Bu yüzden oyun parkları, oyun gruplarına falan götürüyorduk, sokakta oynamak istiyordu. Evde ona yetmediğimi net bi şekilde anladım. Evde vakit geçirmek için tv açmamızı istiyordu. Böylesi iyi oldu onun için.
Sıkılıyor mu? Sanmıyorum çünkü günlük düzenleri şöyle. 9.30 kadar kahvaltı. 10.30 kadar bahçede serbest oyun, 12 ye kadar havuz sonra öğlen yemeği 13.30 da öğlen uykusu sonra ikindi kahvaltısı falan derken 16 oluyor. Günlük 1 saatte işte etkinlik, makas boyama oyun hamuru kitap gibi.
Biraz karışık yazdım ama sorarsanız cevaplarım
Karisik degil canim hatta çok net yazmissin,durumun benimkini de benziyor. Iyiki es geçmedin sagolasin. Ben daha lohusayken sut sagip anneme birakip buyugunu yuzme kursuna da goturdum. Yok yeterli olmuyor

tam tersine evde anne ile sıkılır. oyun çocuğu sürekli oyun ve arkadaş ister bu yaş çocukları. sizin düşüncenize bakarak ilerde 8 saat çalışacak nasılsa diye okula da göndermeyelim. pedagojik olarak anneye bağımlı ihtiyaç 3 yaşta biter. bazı çocuklarda 2 yaşta bitiyor hatta. 3 yaştan sonra anne eğitimci değilse bunu profesyonellerin yapması çocuk için daha hayırlı olur.
Aslında çocuk gelişimi sertifikam ve kreş açma yetkisine sahip belgem var :) ama kıyamadığımdan böyle düşünüyorum sanırım :-)

Konu sahibi yarim gün düşünüyorsanız devlet anaokulları 36 aydan itibaren aliyorlar.
3 yaş grubunu genelde müstakil anaokulları aliyor. Anasiniflari 4 yaştan itibaren aliyorlar. Çevrenizdeki okullara bir bakin.

Konu sahibi yarim gün düşünüyorsanız devlet anaokulları 36 aydan itibaren aliyorlar.
3 yaş grubunu genelde müstakil anaokulları aliyor. Anasiniflari 4 yaştan itibaren aliyorlar. Çevrenizdeki okullara bir bakin.
Bagimsiz anaokullari varmis arastirdim. Ama oglenci kontenjani dolmus. Bir de civardaki ogrencilerde öncelik varmis:(

Bagimsiz anaokullari varmis arastirdim. Ama oglenci kontenjani dolmus. Bir de civardaki ogrencilerde öncelik varmis:KK43:
Imkaniniz varsa özel gönderin derim.
Ben özele de devlete de yolladim. Hangisi derseniz özel derim.
Okul öncesi eğitimde imkanı zorlamak iyidir.

Yani 2 alternatif kaldi ya bagli oldugumuz ilkokulun anasinifinda oglenci olacak, ing vb. bazi etkinlikleri almayacak yada tam gun ozel

5 cikis saati icin uygun ama 6 bucuk cok gec bir saat , bu cocugun dinlenmesi ve ailesiyle de vakit gecirmesi lazim , mutlaka servise yazdirin makul bir saatte eve gelsin

Imkaniniz varsa özel gönderin derim.
Ben özele de devlete de yolladim. Hangisi derseniz özel derim.
Okul öncesi eğitimde imkanı zorlamak iyidir.
Öyle yapacagim,yorumlardan sonra daha agir basiyor özel. Tesekkur ederim

Oglumdada ayni ikilemi yasadim
Sabah 8 aksam 5 ti bizim saatler aksam babasi aliyordu servise kalsa daha gec bi saatti
Bi kere sectigim kurumda ing. Drama muzik gibi brans dersleri var sanirim.
Eger imkan varsa boyle dersler cocukta gozle gorulur farklar yaratiyo
Devlet anaokullunda saatler daha makul cocukla gecirecegin zaman daha cok ama dedigin gibi o yastaki cocuklar anneden cok arkadas istiyor
Ben hic pisman olmadim ozel kresten.
Hele sene sonundaki gosterilerde oglumun dansini gorunce iyi ki uzun saatlere kanlanmisim dedim

Valla şu İzmir çiğlideki olayı duyduktan sonra kreşlere artık hiç iyi bakamıyorum maalesef.
Bence 8 saat çok fazla yazık o çocuğa.

Oglumdada ayni ikilemi yasadim
Sabah 8 aksam 5 ti bizim saatler aksam babasi aliyordu servise kalsa daha gec bi saatti
Bi kere sectigim kurumda ing. Drama muzik gibi brans dersleri var sanirim.
Eger imkan varsa boyle dersler cocukta gozle gorulur farklar yaratiyo
Devlet anaokullunda saatler daha makul cocukla gecirecegin zaman daha cok ama dedigin gibi o yastaki cocuklar anneden cok arkadas istiyor
Ben hic pisman olmadim ozel kresten.
Hele sene sonundaki gosterilerde oglumun dansini gorunce iyi ki uzun saatlere kanlanmisim dedim
Böyle yorumlar gorunce icime su serpiliyor. Tesekkur ederim

ben de 4 yaşındaki kızımı 13-17 arası devlet anaokuluna yazdırmayı düşünüyorum.
çünkü hergün sabahtan akşama kadar olmazsa özlerim.
iki kardeşi var, biraz rahatlarsın diyorlar ama çocuğum bana yük değil ki. zorluğu çok olsa da baldan tatlı onların her hali :)

Bence çok fazla ve bebek var diye onu istemiyorsunuz sanablir

Öğlen gitse 1 gibi falan daha iyi olmaz mı ?

daha önce kreş deneyiminiz oldu mu?

yani buradan tecrübelerle öğrenemezsiniz ki, en güzel tepkiyi kızınız verecektir. eğer eve geldiğinde sıkıldığını hissederseniz yarım güne çevirebilirsiniz (genelde öyle de oluyor kreşlerde)

burada yarım gün var mesela; 10,00-15,00 arası, fiyatı da normalden 50 tl aşağıda :) fiyattan fark yok ama mesela sabah kahvaltısını yaptırıp akşam da çok geç olmadan alabiliyoruz.

Arkadaşlarıyla oynamaktan mutluysa tam gün verin baktınız mutsuz o zaman yarım güne çevirirsiniz.
Gunaydin. Hemen bir soru sorup kesin kayit icin cikacagim kizlar. Yonetimden rica ediyorum,konum en azindan bir kac saat tasinmasin : (
Geçen sene kararlastirdigimiz bir kres var kizimi oraya kayda goturduk, kafamiza uygun bir yer acikcasi ama saatleri 8 buçuk aksam 5. Bazen ben 5te,bazen de babasi 6bucuk gibi alacak. Yeri 15 dk lik farkli bir semtte belki servise de verebiliriz. Ben dogum iznindeyim muhtemelen istifa edecegim ve evde olacagim. Sizce bu saatler çok mu, sıkılır mı? Yarim gun veremem cunku 1de gelip aksama kadar sokaktan eve gelmez.Kisin evde bunalir.Cocuklarla oynamayi çok seviyor sosyal bir cocuk. Ne yazik ki sokakta hoslanmadigim seyler de ogreniyor. Ya devlet okuluna oglenci olarak kaydedecegim ya tam gun ozel. Siz olsaniz ne yaparsiniz? Bu arada 4bucuk yasinda.2 yil okul öncesi egitim dusunuyoruz

Gunaydin. Hemen bir soru sorup kesin kayit icin cikacagim kizlar. Yonetimden rica ediyorum,konum en azindan bir kac saat tasinmasin : (
Geçen sene kararlastirdigimiz bir kres var kizimi oraya kayda goturduk, kafamiza uygun bir yer acikcasi ama saatleri 8 buçuk aksam 5. Bazen ben 5te,bazen de babasi 6bucuk gibi alacak. Yeri 15 dk lik farkli bir semtte belki servise de verebiliriz. Ben dogum iznindeyim muhtemelen istifa edecegim ve evde olacagim. Sizce bu saatler çok mu, sıkılır mı? Yarim gun veremem cunku 1de gelip aksama kadar sokaktan eve gelmez.Kisin evde bunalir.Cocuklarla oynamayi çok seviyor sosyal bir cocuk. Ne yazik ki sokakta hoslanmadigim seyler de ogreniyor. Ya devlet okuluna oglenci olarak kaydedecegim ya tam gun ozel. Siz olsaniz ne yaparsiniz? Bu arada 4bucuk yasinda.2 yil okul öncesi egitim dusunuyoruz
Diğer yorumlarınız varsa okumadım, ben olsam öğleden sonra devlet okuluna kayıt yaptırırdım.

Öğleye kadar bir şekilde evde vakit geçer kahvaltı banyo falan, öğleden sonra da okula gider. Siz evde olacaksanız o kadar uzun saatlerde okulda olmasının anlamı yok. Hem kardeşim doğdu annem artık onunla ilgileniyor beni okula verdiler gb bir düşünce oluşabilir.

Bu arada önümüz kış, sabahın köründe buz gb soğukta uyuyan çocuğu uyandır giydir servise bindir çocuk için çok zor olur.

Back
X