Fikirlerinizi Bekliyorum ;)

yaz_yaz

♕ ♕ ♕ ♕ ♕
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
579
40
318
Bayanlar sizden şu konuda yardım istiyorum;
Yaptıktan sonra 1-2 gün tüketebileceğimiz Zeytinyağlı - Salata - Meze gibi soğuk tüketilebilir , yanına işten geldikten sonra hemen pratik bişeyler (köfte , makarna , şinitzel , pilav gibi) ekleyebileceğim örnekler bekliyorum..
Benim aklıma gelenler;

zeytinyağlı barbunya
zeytinyağlı fasulye
zeytinyağlı dolma
şehriye salatası
patates salatası
makarna salatası
yoğurtlu havuç salatası
mücver
domates soslu kızartma
piyaz
fava
yani sonuç olarak bayanlar , 1 gün hazırlık , 2-3 gün rahatlık

Yoğurtlu patlıcan salatası
Patates mantısı
Közlenmiş kırmızı biber mezesi
Babagannuş
Garnitürlü kuskus salatası
Yıldızlı şehriye salatası
Kaşarlı patates kroket
Şakşuka

Kereviz Salatası

Aklıma geldikçe eklerim tarifleri de mevcut isterseniz

süperr teşekkür ederim listeme bunları da ekliyorum , Babagannuşu ilk defa duydum tarifini alabilirim.. hafta sonu için havuç salatam , mücverim ve mor lahana salatam vardı , misafir gelince yanına et ve makarna ekledim , hem zaman kaybetmedim , hemde ne pişirsem stresi olmadı. gerçekten çok kolaylık oluyo

Rica ederim Büyük zaman kolaylığı bence de

Babagannuş

Malzemeler;
5 tane patlıcan
2 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
1 tane orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Limon suyu

Yapılışı;
Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…