fikirlerinizi merak ediyorum...

mavi555

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2014
104
3
16
35
Bursa
kızlar merhaba...sizlere bir şey sormak istiyorum şimdi evliliğinizde eşinizi artılarıyla eksileriyle tartmak istiyorsunuz...size göre bu artı ve eksiler ne olabilir merak ediyorum fikirlerinizi..

ben hiç anlayamadım zaten o artı eksi yanları pek birşey gelmiyor aklıma açıkçası..
ama bence mutsuz insanlar için karşısındaki ne kadar iyi olursa olsun eksiler hep daha fazla olur gibime geliyor çünkü insan düşününce hep mutsuzlukları geliyor aklına..

ne ile tartıcaz? bugun değerli olan yarın anlamsız oluyor.tartmayın güzel gönlünüzü kafanızı bunlarla bozmayın.

evet bence de insanın ruh haliyle alakalı olduğunu düşünüyorum.zaten insan mutluysa yanlış olanda bile iyi taraf görülür.eğer mutsuzsan da yapılan iyiliklerin,güzelliklerin bile arkasında art niyet aranır

merhamet vicdan saygı sevgi sorumluluk artıdır, bunların tam tersi de eksidir eksi olarak bir de gaza gelmeyi sayabilirim

hangi ozelliklerini seviyorsun, hangi ozeliklerini sevmiyorsun. buna gore eksi arti uygulamasi yap. Mesela bir fakire yardim etti, merhametliligi icin bir `+`. Bir mekan da garsona kibirli bir davranis sergilediyse, buna bir `-`. Tabi bu senin icin neyin arti neyin eksi olduguyla ilgili. Kagit uzerinde yapsan daha guzel ve her detayi dusunmelisin, en ufaklari bile..

kızlar merhaba...sizlere bir şey sormak istiyorum şimdi evliliğinizde eşinizi artılarıyla eksileriyle tartmak istiyorsunuz...size göre bu artı ve eksiler ne olabilir merak ediyorum fikirlerinizi..

Sizin için artılar eksiler nedir ben de bunu merak ettim.

evet bunlar güzel fikir güzel birer örnek.ben mesela bu örnekleri çoğaltmak istiyorum

Merhamet, sadakat, dürüstlük, çalışkanlık, vefa, saygı, empati yapabilme, sorumluluk sahibi olma, değişime yeniliğe gelişime açık olma bunlar artı benim içi...
Eksiler de; sabit fikirlilik bencillik maddiyatçılık, katı kalpli, hazır yiyici olma, kişilik zaafiyetleri (kötü alışkanlıklar vs) tembellik sorumsuzluk...

Kendi evliliğimde; eşim hayvanlara karşı çok şefkat doludur, sokak hayvanları için yiyecek su vs bırakır sağa sola, balık kuş kedi köpek bakmış bu güne kadar...bunları gördüğümde benim için artı olmuştu. Eşimin eksi yönleri ise çok ayrıntıcı olması ve kadınların alanına giren iişlerde bile yorum yapması söylediğim şeyleri çok ayrıntılı düşünmesi anlamlar çıkarması vs...bir de aşırıderece otomobil merakı var hobi olarak tamir bakım isleri ile uğraşıyor... arabalara kumalarım diyorum artık :)
Eksi artı yönünden değerlendirmeye alırken eş adayınızı sosyal ortamlarda ailesinin arkadaşlarının arasındayken gözlemleyin onların yanında kısmen daha kendisi olur...

Son düzenleme:
- leri çok , her insan gibi... Çabuk fikri değişebiliyor , öfkeli ve isyankar , gerçekleri görmeme problemi var , unutkan , bazen çok tembel , gergedan gibi horluyor ... kanepe , kumanda ve uyku üçlüsünü çok seviyor , sonracığıma aşırı düzenli ...

Ama sadakati ve dürüstlüğüne , iyi bir baba ve dost bir eş olması eklenince artılar eksileri götürüveriyor . Benim en büyük artı kriterimden biri de beraber gülebilmemizdir .

Sorun ne?
Sana artı gelen bana eksi gelebilir ya da tam tersi.Bunun analizi olmaz ki.Kişiye göre değişir.Ama sen bir sorunun varsa anlatırsın,biz de diğer bir göz olarak,şu sebeple doğrudur veya yanlıştır deriz.

evet bunlar güzel fikir güzel birer örnek.ben mesela bu örnekleri çoğaltmak istiyorum

ama ornekler seninle ilgili.. Yani sonucta herkesin bir arti olarak degerlendirebilecegi ama senin eksi olarak gordugun seyler olabilir. Bence, nasil biri olmasini istedigine kafa yor, ve ne kadar o kisi oldugunu gor. Yada seviyorsan, huzurluysan, hic bunlara kafa yorma, neden dusuneceksin ki :)

Çekebilmek , Sebahat edip , yanındayım demek artıdır... Eksilerde vardır ama sevmek , paylaşmak bu eksileri yok eder bence... Kısacası dört dörtlük yada mükemmel değildir hiç bir şey...

hani bazen derler ya bi kağıda artı ve eksilerini yazın diye bende sizlerden fikir almak istedim aklıma gelmeyen şeyler olabilir diye belki.

benim tarafımdan en büyük artılar güven, saygı ve ev işlerine yardım eksi yonleriyse herşeyi ben bilirim,aşırı duygusallığı,ailesine toz kondurmaması bide önyargılı olması .yani kişilere göre değişiebilecek özellikler bunlar.

Son düzenleme:
bunlar güzel fikirler.benimde mesela çok duygusal konuşkan bana yardımcı olur bazen ama bazende öyle şeyler yaparki bu artılar eksi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…