fikirlerinizi merak ediyorum

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.766
7.926
448
arkadaslar dert degıl ama anne olarak kafamı kurcalayan bır sorunum var..kızım kreşe basladı ( 27 aylık) ...sımdılık yarım gun gıdıyor alışsın dıye..ben bırkaç hafta ıcınde ıse baslayacagım..ve sukur alışmaya basladı....sorunuma gelınce kresle ev arası bır durak mesafesı ama ne otobus gecıyor ne dolmuş...ara bır yerde kalıyor kreş...aslında yakın sabahları babası bırakıyor 13 - 15 dakıka bırsey suruyor çoçukla hızlı yuruyemedıgımız ıcın...ben dıyorum kı sımdı havalar ılık ( ızmır ) ama kış bastıracak bır ıkı haftaya....servıse mı versem...ama kresın kendı servısı yokmus bır kaç servıs onerıyorlar ama onlardada yas grubu farklı..benım kız kuçuk, buyuklerle aynı servıste sıkıntı olsun ıstemıyorum. bırde bızsız o servıse nasıl bınecek....ıllakı aglayacak alısasıya kadar bınmek ıstemeyecek......vede servıse verırsem sadece sabah verecegım çunku vardıyalı calışacagım...bazen 4 te kendım alacagım dıger hafta 7 de cıktıgım ıcın babaannesı alacak 5 gbı ( aynı sokaklatalr kresle)....yanı kres kapanıs servıs saatını beklemeyecek kızım
bır yanım 10 - 15 dakıkadan bırsey olmaz hava alır cocuk dıyo ama dığer yanımda servıse bınmesı sıkıntı aglayacak ıcerdede cocuklar buyuk ne bıleyım korkuyorum....ve bıraz pinpirikli bir anneyım kabul edıyorumo_O
bu arada parasında degılım onu belırteyım sız olsanız naparsınız????

Kreşin servisi olsaydı servise ver derdim çünkü o yaş grupları için serviste ablaları oluyor.Ama farklı bir servis diyorsunuz bence sakıncalı. 10 dklık mesafeyse sorun görmüyorum ben,siz ya da eşiniz sabah işe gitmeden önce bıraksanız daha iyi. Arabanız var mı? O da çok büyük kolaylık olurdu.

Kendi yaş grubu olmadığı için servise vermeni önermem bi arkadaşında dediği gibi Bebek arabasına koy şeffaf koruyucu tak bi de merakımdan soruyorum kızım 24 aylık bende işe başlayınca kreşe vermeyi düşünüyorum kreş teki çocukların yaş grubu kaç 2-4 arası mı

Cok soğuk olduğunda bebek arabasına koyun sıkı giydirin üstünedd şeffaf koruyucusunu gecirn ben yaşıtları olmayan bi servise vermezdim

Kreşin servisi olsaydı servise ver derdim çünkü o yaş grupları için serviste ablaları oluyor.Ama farklı bir servis diyorsunuz bence sakıncalı. 10 dklık mesafeyse sorun görmüyorum ben,siz ya da eşiniz sabah işe gitmeden önce bıraksanız daha iyi. Arabanız var mı? O da çok büyük kolaylık olurdu.

Kendi yaş grubu olmadığı için servise vermeni önermem bi arkadaşında dediği gibi Bebek arabasına koy şeffaf koruyucu tak bi de merakımdan soruyorum kızım 24 aylık bende işe başlayınca kreşe vermeyi düşünüyorum kreş teki çocukların yaş grubu kaç 2-4 arası mı

benım cadı yurumeyı hareketı cok seven bır cocuk 1 yasından sonra bebek arabasını kullanmadı bıle...ama onerınızı aklıma yazıyorum tesekkur ederım .....aklıma gelmemıstı cunku kullanmıyo arabasını ınmek ıstıyor....bızım yas grubumuz 2013 doğumlular...

araba olsa zaten götururduk malesef yok 1 sene daha yok dıyelım

olurda bebek arabasını kullanmazsa mecbur yurutcez ama hasta olur dıye korkuyorum cok

Yaşı büyük çocuklar küçüklere karşı pek nazik davranmıyorlar maalesef. Onun için ben olsam vermezdim servise, bir taksiyle makul bir fiyata anlaşabilirsiniz her gün götürmesi için bence. Güvenilir bir durağa sorun derim. O da olmazsa, yürüyün derim, sonrasında okuldan iyice soğumasın bebiş serviste yaşadıklarından dolayı.

henüz 2 yaşında ve tüm gün kreşte kalıyor,bu kadar pimpirikli bir anne için iyi cesaret bence sizinki.
bebek arabası iyi fikir bence de ama pusetten inip okula gitmesi de tezat olur gibime geldi.hani pusete binince kendini bebek gibi hissedip okula giince büyük hissedecek gibi..

henüz 2 yaşında ve tüm gün kreşte kalıyor,bu kadar pimpirikli bir anne için iyi cesaret bence sizinki.
bebek arabası iyi fikir bence de ama pusetten inip okula gitmesi de tezat olur gibime geldi.hani pusete binince kendini bebek gibi hissedip okula giince büyük hissedecek gibi..

henuz tam gun kalmıyor 2-3 haftadır yarım gun kalıyor..ben onun doğumuyla neredeyse 10 senelık çalışma hayatına ara verdım hanfendı..kendım buyuteyım dıye...dahada çalışmayacaktım ama maaşı çok guzel ustelık kurumda bır yere gırıyorum....bu zamanda boyle bır ısı kım kaybetmıste ben bulayım.....nasıl kaçırırım boyle bır fırsatı....hersey onun daha guzel bır gelecegı olması ıcın...

henuz tam gun kalmıyor 2-3 haftadır yarım gun kalıyor..ben onun doğumuyla neredeyse 10 senelık çalışma hayatına ara verdım hanfendı..kendım buyuteyım dıye...dahada çalışmayacaktım ama maaşı çok guzel ustelık kurumda bır yere gırıyorum....bu zamanda boyle bır ısı kım kaybetmıste ben bulayım.....nasıl kaçırırım boyle bır fırsatı....hersey onun daha guzel bır gelecegı olması ıcın...
yok yanlış anladınız ben çalışmanıza birşey demedim zira ben oğlum 3 aylıkken başlamıştım işe.
tüm gün kreş için çok küçük bence yaşı,sabah gidip 4 te ben alacağım dediğiniz için tüm gün kaldığını düşündüm???babaanne alabiliyorsa bence yarım gün de bakabiilir diye düşündüm.

yok yanlış anladınız ben çalışmanıza birşey demedim zira ben oğlum 3 aylıkken başlamıştım işe.
tüm gün kreş için çok küçük bence yaşı,sabah gidip 4 te ben alacağım dediğiniz için tüm gün kaldığını düşündüm???babaanne alabiliyorsa bence yarım gün de bakabiilir diye düşündüm.

ıse basladıgımda vardıyalı calışacagım 15.30 da cıkacagım hafta 16da alacagım...alamadıgım hafta babaannesı 17 gbı alacak babası da gelır o saatte.tek basına bakamaz babaanne hasta malesef
mecbur ıse gırdıgımde tam gun kalacak yanı

İnsanlar dışarı çıkıyorlar diye değil çıkmıyorlar sürekli kapalı ortamda oldukları için hasta olurlar

haklısınız ama ıste soğuğu var yagmuru var ne bıleyım belkıde fazla pınpırıklı davranıyorum ama kış gunu ıste ....

haklısınız ama ıste soğuğu var yagmuru var ne bıleyım belkıde fazla pınpırıklı davranıyorum ama kış gunu ıste ....
Size şöyle bir örnek veriyim.Kuzenim Hollanda da yaşıyor .Fakat orada doğup büyümüş Türklerden değil 5 sene önce yabancı birisdi ile evlenip gitt.3 yaşında bebeği var.Biz ilk doğduğunda hırkalar yelekler giydirdik oranın hemşiresi 'Bebek Türk bebeği değil Hollanda bebeği' diyerek aklımızı başımıza getirdi.Evin içi her daim 21 derece.Yani daha fazla yakmanız yasak.Şimdi içine tshirt ustune mont giyiyor sadece.Kısacası evhamlı ve pimpirikli olursanız gerçekten hasta olur.Ne kadar mikroba bulaşırsa o kadar hastalıklara olan direnci artar.

ha
Size şöyle bir örnek veriyim.Kuzenim Hollanda da yaşıyor .Fakat orada doğup büyümüş Türklerden değil 5 sene önce yabancı birisdi ile evlenip gitt.3 yaşında bebeği var.Biz ilk doğduğunda hırkalar yelekler giydirdik oranın hemşiresi 'Bebek Türk bebeği değil Hollanda bebeği' diyerek aklımızı başımıza getirdi.Evin içi her daim 21 derece.Yani daha fazla yakmanız yasak.Şimdi içine tshirt ustune mont giyiyor sadece.Kısacası evhamlı ve pimpirikli olursanız gerçekten hasta olur.Ne kadar mikroba bulaşırsa o kadar hastalıklara olan direnci artar.

haklısınız aslında...oyle aman aman tıtızlıklerım yok sadece aman üşümesın konusunu fazla abartıyorum bılıyorum ama engel olamıyorum kendıme

Pınpırıklı degıl Annesınız.. Normal olan bı endıse bence..

Servıs aracı kresın olmadıgı ıcın cok guvenılır mı.. Emın olabilecek misiniz guvende oldugundan.. Kendınız alır bırakırsınız bence daha saglıklı..

kesinlikle servise vermeyin. arkasindan sizin de tutabileceginiz, yonlendirebileceginiz uc ya da dort tekerlekli cocuk bisikletleri var. onlarla goturebilirsiniz. hem daha hizli gitmis olursunuz, hem de hareket ettigi icin (pedal cevirme yurumekten daha cok enerji gerektirir) usumez de.
soguk degil, mikroplar cocuklari hasta eder ayrica bir arkadasin da dedigi gibi ;)

Back
X