• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum

disadvantage

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
81
0
0
Ankara
Arkadaşlar boşanma aşamasındayım haftaya dava açılacak, rahatsızlığımdan dolayı annem yanımda dün eşim evdeydi benimle ilgilendi, güldü , konuştu.Şaşırdım. Ama annemi hiçe saydı, tek kelime etmedi. Bir merhabayı esirgedi. Annem yemek yaptı, kahve yaptı, güler yüzlü davrandı ama bir eline sağlık bile yok, konuşmadı.Ailevi sorunlar var annemin ağladığını duydu, benim üzüldüğümü noldu bile demedi.Ailen beni ilgilendirmez ben seni seviyorum yeter dedi. Yetmez işte.Tekrar anladım doğru yolda olduğumu.Bana saygısı olsa aileme olurdu. Ama ne yapmaya çalışıyor bir fikri olan var mı?

Diğer konunuzuda okudum merak ettiğim flört dönemi yaşamadınız mı?
Daha çok yeni evlisiniz eşinizin size ve ailenize davranışları,bu kısa zamanda nasıl böyle bir hal aldıki.
Aranızda ki saygı neden bitti yani...
Sizi gerçekten isteyen adam ailenizide ister eğer ki arada tatsız birşey yaşanmamışsa bu yüzden annenize çok büyük saygızıklık etmiş
sonuçta eşinin de evi ve bir misafir gelmiş,karşısındaki insan,büyüğü!tövbe tövbe hayvan değil eşinin annesi yahu
aslında bu bile yetiyor eşinin karakterini göstermeye de neyse...
Bir düşünün anneniz mi daha değerli yoksa eşiniz mi?
Kesinlikle boşanma konusunda haklısınız bu böyle gitmez konuşmayla hır gürle de anlamıyorsa anca boşanmada anlar
hatasını bu adam.
Saygıyı bilmeyen adam değer ve sevgiyi de bilmez size ailenize bunları veremez.
Eğer sizi gerçekten istiyor adım atıyorsa boşanma konusunu erteleyin
Ailenize ve size saygı duymasını öğretin ve onun ailesinden de uzak durun.

Arkadaşlar boşanma aşamasındayım haftaya dava açılacak, rahatsızlığımdan dolayı annem yanımda dün eşim evdeydi benimle ilgilendi, güldü , konuştu.Şaşırdım. Ama annemi hiçe saydı, tek kelime etmedi. Bir merhabayı esirgedi. Annem yemek yaptı, kahve yaptı, güler yüzlü davrandı ama bir eline sağlık bile yok, konuşmadı.Ailevi sorunlar var annemin ağladığını duydu, benim üzüldüğümü noldu bile demedi.Ailen beni ilgilendirmez ben seni seviyorum yeter dedi. Yetmez işte.Tekrar anladım doğru yolda olduğumu.Bana saygısı olsa aileme olurdu. Ama ne yapmaya çalışıyor bir fikri olan var mı?

haklısınız.
size saygısı olsa ailenize de olurdu..

bir düşünün; günlük hayatımızda, kimlere aslında haketmediğini düşündüğümüz halde nezaketen saygı göstermek durumundayız?

eşimizin ailesini sevmek zorunda değiliz, ama eşimizin hatrına saygı göstermek zorundayız..
"ailen beni ilgilendirmez" diyebiliyorsa, sizi ilgilendiren kişilerle ve şeylerle ilgilenmiyor demektir bu da size saygı duymadığını gösterir.

Boşanma aşamasındasınız ama eşiniz evde anneniz yanınızda? Nasıl oluyor tüm bunlar?

Madem boşanıyorsunuz, neyi dert edip, neyi sorguluyorsunuz anlamadım ben?

Ama annemi hiçe saydı, tek kelime etmedi. Bir merhabayı esirgedi. Annem yemek yaptı, kahve yaptı, güler yüzlü davrandı ama bir eline sağlık bile yok, konuşmadı.Ailevi sorunlar var annemin ağladığını duydu, benim üzüldüğümü noldu bile demedi.Ailen beni ilgilendirmez ben seni seviyorum yeter dedi.

Birincisi eşiniz siz sabahlara kadar ağladığınızda gelip öldünüz mü kaldınız mı diye sormayacak kadar gamsız bir insan.. Karısının ağlamasına duyarsız kalacak kadar merhametsiz bir adamın kayınvalidesine ilgili olmaması yadırganmamalı..

İkincisi eşiniz zaten ailenize envayi çeşit saygısızlık etmiş mazisinde.. Siz de boşanma aşamasına gelmişsiniz.. Bu saatten sonra ne saygısı sevgisi bekliyorsunuz ailenize karşı? Adam rutin zamanda bile ailnizi hiç sayıyormuş,boşanma aşamasına gelmişsiniz, şimdi mi önemseyecek?

Çok denedim, yuvam yıkılmasın diye konuşmayı denedim, üzüldüğümü gördü, sabahlara kadar ağladığımı gördü umrunda olmadı.

Eşim de bir süre sonra ailemle görüşmemeye, bu eve gelmeyecekler demeye başladı.Sonra her telefon görüşmesinden sonra bana bağırmaya, hakarete varan laflar etmeye başladı.

Ailen beni ilgilendirmez diyen bir adamdan ben acaip soğurum.

Peki bu cümleyi neden kullandı? Ne sebep oldu?

Kimse durup dururken bu lafı etmez.

merhaba ;
şimdi ben anlamadım boşanma aşamasında olduğunuz eşinizle haftaya dava acılacak diyorsunuz nasıl aynı evdesiniz gülüyorsunuz falan (adam tek başına gülmüyorsa) sonra ailenize ilgi bekliyorsunuz _?annenizde haftaya dava acılcak eşe nasıl hizmet edip güler yüz gösterebiliyor ...bende 4 aylık evliyim üzüldüm acıkcası durumunuza ilk yıl zor derler ama... merhametten yoksun bir adamla yaşamak zor...

Belliki hala yuvanızı kurtarma belkide eşinizin değişmesini bekleme umudundasınız..Bu yüzden aynı ortamda olmanızı yadırgamadım ben.Ama yanlış.
Neden, çünkü hala boşanma aşamasında bile size saygısı yok..
Dolayısıyla sizin bu boşanma evresinde illaki yuvanızı kurtarma çabanız varsa bırakın kendine gelsin eşiniz..Size bu kadar kolay ulaşamasın.
Ailenizede saygıyı öğrenmek zorunda. Tabii eğer sizde onun ailesine karşı öyleyseniz.

Belliki hala yuvanızı kurtarma belkide eşinizin değişmesini bekleme umudundasınız..Bu yüzden aynı ortamda olmanızı yadırgamadım ben.Ama yanlış.
Neden, çünkü hala boşanma aşamasında bile size saygısı yok..
Dolayısıyla sizin bu boşanma evresinde illaki yuvanızı kurtarma çabanız varsa bırakın kendine gelsin eşiniz..Size bu kadar kolay ulaşamasın.
Ailenizede saygıyı öğrenmek zorunda. Tabii eğer sizde onun ailesine karşı öyleyseniz.

Çok yerinde bir yorum olmuş.

Ek olarak nacizane fikrim; boşanma aşamasına gelinmişse demek ki aşılamayan sorunlar var.

Yerinizde olsam bu noktadayken bir araya gelmezdim ve önceki sıkıntılarımı tekrar yaşamamak/aileme yaşatmamak adına boşanma fikrimden vazgeçmezdim.

Son hareketide bu fikrime referans olmuş. Saygı olmadıktan sonra herşey boş...

seni sevmesi, ailenide sevecegi anlamına gelmez, anneni sevmemesi senin boşanma gerekçen olamaz canım

çok doğru bir yorum yapmış arkadaş.önemli olan senin ne istediğin bu aşamada.eşi ailesiyle hiç görüşmeyen ,hatta karşısındakini bile sınırlı görüştüren bir sürü evli çift var.önemli olan sizin ikinizin ilişkisinin nasıl olduğu.

Son düzenleme:
çok doğru bir yorum yapmış arkadaş.önemli olan senin ne istediğin bu aşamada.eşi ailesiyle hiç görüşmeyen ,hatta karşısındakini bile sınırlı görüştüren bir sürü evli çift var.önemli olan sizin ikinizin ilişkisinin nasıl olduğu.[/QUOTE

Biliyorum bir sürü öyle çift var ama bana mantıksız, benim kişiliğime saygısızlık gibi geliyor. Çok zor yuva kurduk, ailesinin tek desteği olmadan benim ailemin ve ikimizin çabasıyla.Tabi ki yıkmak o kadar zor ki ama sıkıştım kaldım ya bir güler yüz , saygı istiyorum bana ve aileme karşı.

Bizim ilişkimiz de sorunlu. Ailesinden 30 yaşına gelmiş ama hala korkan biri ve bunu asla kabullenmeyen biri. Herkesle gülüyor, eğleniyor bana gelince suratı asık, sinirli , hakarete varan kelimeler eden, vurdumduymaz bir adam. Benim hiç mi hatam yok tabi ki var ben de bağırıyorum sinirlenince sakinleşip konuşmuyordum.Ama hatamın farkına varmıştm son zamanlarda bağırmadan istediğimi söylüyordum.Sakindim.Hatta bir keresinde bir kıza msj atmış kız bunu aramış kimsin diye ben de attın mı dedim yok dedi bana nasıl inanmazsın tanımıyorum bile dedi bağırmaya başladı normalde çıldıran ben sakin sakin tamam sana güveniyorum dedim.
Bundan sonra ne sevileceğim ne de seveceğim belki ne de hayaliyle yaşadığım çocuğum olacak ama en azından bir onurum , kendime saygım olacak hep canım yansa da

Bundan sonra ne sevileceğim ne de seveceğim belki ne de hayaliyle yaşadığım çocuğum olacak ama en azından bir onurum , kendime saygım olacak hep canım yansa da

Boşanmak dünyanın sonu mu? Yeni hayalleriniz, yeni umutlarınız olur.. Yine seversiniz, yine sevilirsiniz, yeniden evlenirsiniz, çocuğunuz da olur..

ailenle kısıtlı görüşmelere, zorunlu olarak geldiklerindede onlara karşı surat asılmasına tahammül edeceksen bi şans daha verebilirsin ama bunlar zor sende bilioyosun kocan annene karşı neden bu kadar tepkili bilmiyorum ama bu tepkide kalacaksa ömrün boyunca sen zorlanır üzülürsün haberin olsun....

seni sevmesi, ailenide sevecegi anlamına gelmez, anneni sevmemesi senin boşanma gerekçen olamaz canım

elbetteki sevmek zorunda değil ama eşini yetiştiren şuana kadar getiren insanlara saygı duymak,saygıyla yaklaşmak zorunda..boşanıp boşamamak arkadaşım senin yüreğinde,içinde herşeyi tartıp koymalısın kenara..eşin aileni sevmek zorunda değil ama onlara saygı duymak zorunda bu konuda sessiz kalma eşini kaybetme korkusu yaşıyor olabilirisn ama aileni kaybetme korkusuda yaşadığın için ortada sıkışmışsın Allah yardımcın olsun eşinle konuş ve kararını ver hakkında herşeyin hayırlısı olsun

eşinin akıl ve ruh sağlığı yerindeyse durup dururken annene böyle davranmazdı.
ya aralarında ciddi sorunlar var ve annen senin sandığın kadar masum değil. eşini delirtmiş olabilir.
boşanmaya bir hafta varken kızını boşayacak adama kahve yapan bir annenin amacı nedir anlayamadım.
ben ne kadar iyiyiyim sen kötüsün havası mı yaratmak istiyor yoksa barışma ihtimaliniz var da size ortam mı hazırlamaya çalışıyor.

ya da eşin gerçekten sorunlu biri.

eşinin akıl ve ruh sağlığı yerindeyse durup dururken annene böyle davranmazdı.
ya aralarında ciddi sorunlar var ve annen senin sandığın kadar masum değil. eşini delirtmiş olabilir.
boşanmaya bir hafta varken kızını boşayacak adama kahve yapan bir annenin amacı nedir anlayamadım.
ben ne kadar iyiyiyim sen kötüsün havası mı yaratmak istiyor yoksa barışma ihtimaliniz var da size ortam mı hazırlamaya çalışıyor.

ya da eşin gerçekten sorunlu biri.

Eşimin ailesiyle benim ailem görüşmüyordu, benim ailemi çok sevmem onlarla ilgilenmem sorun olmuştu. Sonra eşim de annesinin ağzından konuşmaya başladı, istemiyorum aileni sebep mi gerek dedi. Annem eşimi gördüğünde seviyorsan ben elimden geleni yaparım dedi eşim bana iyi davranınca ona bu şekilde karşılık verdi kendince.

Ama herşey boşunaymış salak gibi buna katlanmayı düşünmek bile, ayrılıyoruz. Şimdi eşyalarını almaya geldi ve senden boşanıyorum dedi. Neden dedim olmuyor anlaşamıyoruz, hep tartışıyoruz dedi. Otur konuşalım dedim salak olunca bir insan böyle diyebiliyor. Bitti seni istemiyorum anlasana dedi. Yarın dilekçeni ver bitsin dedi.SAçma salak eşya bile konuştum hırsımı alacağım ya beni terkediyor ya ben onu terkedeceğime . Saçmaladım yani paracı dedi bana giderken. Ben de hayatta paraya önem vermem ve maaşımdan 200 tl kalıyor ona kredi çekip vermiştim. Gerçi senin benim yoktu o zaman da . Giderken bi de paracı oldum. Onursuz olmam yetmedi.Allaha şükür haftaya derken yarın bitecek işkence vardır bunda da bir hayır.Allah büyük.

4 ay çok kısa bir zaman ,
evliliğe, ailelere alışamamış olabilirsiniz..
zamanla oluşabilirdi bunlar..
ayrı kalıp, düşünmeyi deneseniz..
direk boşanma sözleri geçmemeliydi..

Back
X