fikirlerinizi paylaşırmısınız?

ebrarrarba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
650
49
118
40
merhaba arkadaşlar.ben daha önceden bir konu acmıştım aslında aynı konu sayılır .biraz uzun yazabilirim okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.evleneli 3 yıl oldu sorunum alkoldü başlarda sadece hep olaylar oldu affettim yuvam dağılmasın dedim dündüm uzun bir aradan sonra tekrar başladı alkole.sorun tek alkolken daha sonra ciddi problemlere dönüştü benim lafıma önem vermedi beni küçümsedi.başta kirada otururken bir daire alıp borcunu odeyemedi ve babasının evine yerleştik bunada razı geldim.sonra bir çouğum oldu biz çocugumla odada akşam uyurken eşim kayınpederim ve kayınvalidem alkol alıp alem yaptılar bu sürekli boyle devam etti.annesiyle dudak dudağa yanak yanaga benim önümde sarılıp koklaşıyolardı yine sesimi çıkarmadım anneme babama küfürler ediyodu sustum benim ihtiyacımı karşılamıyordu fakat kendi ailesinin eksiklerini alıyordu yine ses etmedim.en son pazar günü alkol alıp beni dövdü çocugumun gözü önünde ve çocugumda harap oldu bana vurayım derken cocuguma denk geldi.bende babamın evine geldim.dün içmiş beni almaya geldi kapıya bende polisi çağırıp şikayetçi oldum.cocugum şuan yanımda ben babamın evindeyim neyapacağımı bilemiyorum çocu varken yanlışmı yaptım benim durumumda olan varmı şimdi ne yapmam gerekiyor kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

merhaba arkadaşlar.ben daha önceden bir konu acmıştım aslında aynı konu sayılır .biraz uzun yazabilirim okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.evleneli 3 yıl oldu sorunum alkoldü başlarda sadece hep olaylar oldu affettim yuvam dağılmasın dedim dündüm uzun bir aradan sonra tekrar başladı alkole.sorun tek alkolken daha sonra ciddi problemlere dönüştü benim lafıma önem vermedi beni küçümsedi.başta kirada otururken bir daire alıp borcunu odeyemedi ve babasının evine yerleştik bunada razı geldim.sonra bir çouğum oldu biz çocugumla odada akşam uyurken eşim kayınpederim ve kayınvalidem alkol alıp alem yaptılar bu sürekli boyle devam etti.annesiyle dudak dudağa yanak yanaga benim önümde sarılıp koklaşıyolardı yine sesimi çıkarmadım anneme babama küfürler ediyodu sustum benim ihtiyacımı karşılamıyordu fakat kendi ailesinin eksiklerini alıyordu yine ses etmedim.en son pazar günü alkol alıp beni dövdü çocugumun gözü önünde ve çocugumda harap oldu bana vurayım derken cocuguma denk geldi.bende babamın evine geldim.dün içmiş beni almaya geldi kapıya bende polisi çağırıp şikayetçi oldum.cocugum şuan yanımda ben babamın evindeyim neyapacağımı bilemiyorum çocu varken yanlışmı yaptım benim durumumda olan varmı şimdi ne yapmam gerekiyor kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

merhaba öncelikle Allah sabır versin. çevremizde bir çok kadının yaşadığı bu durumu sadece yaşayan bilir. severek mi evlenmiştiniz. daha 3 yıllık evliymişsiniz bu kadar yeniyken bu kadar sorun yaşamak... Gerçekten çok üzücü.

bence cok bıle dayanmışsın. hep kadınlar korkuyo yuvaları dağılacak dıye..bırazda erkekler korksun. bu arada korkmakla kalmasın sizin yerınızde olsam affetmezdım

merhaba öncelikle Allah sabır versin. çevremizde bir çok kadının yaşadığı bu durumu sadece yaşayan bilir. severek mi evlenmiştiniz. daha 3 yıllık evliymişsiniz bu kadar yeniyken bu kadar sorun yaşamak... Gerçekten çok üzücü.

teşekkür ederim saoun.ilk başta aileler vesile oldu yani görücü usulü sonra tanıştık sevmeye başladım evlenene kadr kötü şeyler yapmıyodu hatta nişanlıyken bile alkol ve sigara içtiğni sakladı bnden.çocuğumuz var bende çalışıyorum o bnden önce eve geliyor eve kapıdan girdiğimde bi bakıyorum almış içiyor çocukla zaten alakası yok 5 dakika tutar 6. dakika bırakır.kayınpederimin evinde yaşarken alkol sorununu ailecek yürüttükleri için dayanamadım mrtta bir daireye taşındık ayrı oturuyoruz bikaç aydır ama hevesim kursagımda kaldı yine kendime ait bir evim olamadı 2 senedir kayınvalidemle yaşadım o da kendi evinde bizim herşeyimize karışırdı.

bence cok bıle dayanmışsın. hep kadınlar korkuyo yuvaları dağılacak dıye..bırazda erkekler korksun. bu arada korkmakla kalmasın sizin yerınızde olsam affetmezdım

ben biraz eski kafadanım hep ben çaba gösterim yuvam dağılmasın diye bu yuzden ailem bile beni suçluyor en başta bırakacaktın diye.ama boşanmayı yediremedim kendime galiba.huyum acayip biraz.affetmeyi düşünmüyorum bitti artık bende hele annesiyle olan tavırlrı ona olan sevgimi bitirdi.ama çocuğumu bnden alır diye çok korkuorum çünkü onlar bakamaz kayınvalidem bile içer alkol perişan olacak çocugum

Siz onun annesiyle yaptığı saçmalıkları izlemek zorunda değilsiniz. İzledikçe siniriniz bozulur. Ayrılsaydınız keşke hemen o ortamdan. Ne demek ya bi anne baba oğullarıyla içki içip alem yapıyo. Hele annesinin yaptığı ne oğluyla dudak dudağa falan. Allah ıslah etsin onları. Kendi oğullarına yuvasına sahip çıkması için nasihat verecekleri yerde alem yapıyolar gece yarılarına kadar. hem de torunlarının gözü önünde. İçki işte şişede durduğu gibi durmuyo. Eğer o anne baba gerçekte de (yani sarhoş değilken de) o vicdana sahipse yazık. Allah size sabır versin. Ne demek çocuğunuzun önünde bunları yaşatmak. Babanızın evine gtmekle en iyisini yapmışsınız isterse günlerce yatsın kapıda kalbinize taş basın ama asla affetmeyin. çeksin cezasını. Tabi bunlar benm görüşüm yne de siz bilirsnz

Siz onun annesiyle yaptığı saçmalıkları izlemek zorunda değilsiniz. İzledikçe siniriniz bozulur. Ayrılsaydınız keşke hemen o ortamdan. Ne demek ya bi anne baba oğullarıyla içki içip alem yapıyo. Hele annesinin yaptığı ne oğluyla dudak dudağa falan. Allah ıslah etsin onları. Kendi oğullarına yuvasına sahip çıkması için nasihat verecekleri yerde alem yapıyolar gece yarılarına kadar. hem de torunlarının gözü önünde. İçki işte şişede durduğu gibi durmuyo. Eğer o anne baba gerçekte de (yani sarhoş değilken de) o vicdana sahipse yazık. Allah size sabır versin. Ne demek çocuğunuzun önünde bunları yaşatmak. Babanızın evine gtmekle en iyisini yapmışsınız isterse günlerce yatsın kapıda kalbinize taş basın ama asla affetmeyin. çeksin cezasını. Tabi bunlar benm görüşüm yne de siz bilirsnz
kayınvalidem gerçekten hiç terbiye vermeemiş iki çocugu vr ama çok ayrım yapıyor iki çocugu arasında bnm eşime daha düşkün onsuz yapamıyor hergün arar.bi haftasonumuz var beraber o zman bile arar.ben yokken onun yanında kendini eşşime acındırır.dediğiniz gibi taş bastım kalbime zaten sevgim yok artık ama bir yandanda oğlumu düşünüyorum babasız zor olurmu diye.

şu aşamada yapılacak en iyi şeyi yapmışsınız.
keşke çocuktan önce boşanabilseydiniz, keşke çocuk küçükken buna son verebilseydiniz diye diye bu keşkeler uzar gider
ve Allah korusun yıllar sonra keşke ömrümü bu kıymet bilmez kişiye harcamasaydıma kadar dayanır. evlilik bu üstüe bir çocuk daha eklenir vs. vs. vs.
insanlar mutlu olmak için evleniyorlar, kimsenin kimseyi ölmeden mezara sokmaya hakkı yok.
hadi alkol alıyor uslu uslu içiyor olsa neyse (-ki rabbim uzak etsin) ne o öyle ailece alem ypmalar, yanak yanağa kısmını anladım da dudak dudağa poz vermeler ne kadar mide bulandırıcı.
böyle bir ortamda büyüyen çocuğa da yazık değil mi?
ne kadar sağlıklı olabilir ki psikolojik bakımdan, şu şartlarda çok mümkün görünmüyor

evet bu zor bir karar
evet hayatınızın kararı ama kendiniz düşünün o günahsız çocuğu düşünün öyle karar vermeye çalışın.
karakteri bozuk, ev geçindirmekten, evlat sevgisinden aciz bir adam ve o'nun ar edep bilmeyen ailesi için değer mi?

ek olarak; "babasız zor olur mu?" demisşiniz ama ben bu hikayede "BABA" filan göremiyorum.
çocuk bu ıslak çamur gibi şekillenecek büyüdükçe. babası gibi bir adam olup çıksın ister misiniz?
maadem sevgi de yok hiç arkanıza bakmayın, alın evladınızı kanadınızın altına yetiştirin gönlünüzce. Rabbim bir kapı açar elbet.

bir ek daha olarak; o kafayla nereye alıyor çocuğu. alkol olayı zaten almış yürümüş hangi hakim verir bir ayyaşa (çok özür dilerim eşiiz ama dayanamadım) avuç kadar çocuğu. avukatın en sağlamı tutulur, şahit gösterilir olay tüm teferruatıyla anlatılır. kimse alamaz anneden çocuğunu filan.

Son düzenleme:
kendiniz demişsiniz katlandım diye peki çocuğunuz da bunlara katlanmak zorunda mı onun suçu ne..onun psikolojisini düşünün annesi dayak yiyor babası içki içiyor babaanne ve baba dudak dudağa ne kadar sağlıklı bir ruh hali olur ilerde..en iyisini siz bilirsiniz ama hiç bir çocuk bunu hak etmiyor bence..

ben biraz eski kafadanım hep ben çaba gösterim yuvam dağılmasın diye bu yuzden ailem bile beni suçluyor en başta bırakacaktın diye.ama boşanmayı yediremedim kendime galiba.huyum acayip biraz.affetmeyi düşünmüyorum bitti artık bende hele annesiyle olan tavırlrı ona olan sevgimi bitirdi.ama çocuğumu bnden alır diye çok korkuorum çünkü onlar bakamaz kayınvalidem bile içer alkol perişan olacak çocugum

çoçuğunu senden asla alamaz. o yaştakı bır çoçuğun annesınden alınması ıçın annesının ahlaksız yaşam surmesı, uyuşturucu vs bulaşması veya kendıne bıle bakacak durumda olmaması gerekır. boşuna uzulme çoçuğun sende kalacak

Yuvanızı kurtarmak çin çabalayacağım derken çocuğunuzu kaybedeceksiniz farkında değilsiniz sanırım bunun.
Öyle bir ortamda ne kadar asğlıklı bir çocuk yetiştirebileceğinizi düşünebiliyor musunuz.
Çocuklar anne ve babalarını varsa birlikte yaşadıkları kişileri örnek alırlar başkalarını değil.
Zaten çocuklar ya annesine benzerler ya babasına. Yani birlikte yaşadıklarına.
Çocuğunuzun büyüdükçe gözü önünde şiddet görmeye dayanabilecek misiniz.
Hiçbir ihtiyacını karşılamayan dolayısıyla sizi düşünmeyen babayla neyi kurtarabileceğinizi düşünüyorsunuz.
Kapınıza bile alkollü dayanan bir adam..
Çocuklarını kabul etmeyen aileler okuyoruz burada.
Siz şanslısınız ki aileniz desteğiniz.

hemen hemen aynı problemlerde dolayı boşanmış bir bayan olarak ;
cocuğunu senden asla alamaz..
için rahat olsun..
en iyisini yapmıssın...
bu böyle devam edirdi.
cocuğunun cinsiyetini bilmiyorum ama geleceğin annesini ve babasını yetiştiriyorsun o alkolik annesini döven hakaret eden adamımı örnek alıcaktı..
ve unutma şiddet sadece vurmak değildir.. psikolojik şiddet vardır ki bu en kötüsüdür..
hakkında hayırlısı olsun. en iyisini yapmıssın..

Ya bilemiyorum üzücü bir durum ama bu sizin evliliğimiz ve karar sizin sakin kimseden etkilenmeyin uzaktan yorum yapmak kolaydır çünkü siz calisiyormusunuz yani ayrilsaniz çocuğunuza bakabilirmisiniz ve eşiniz sizi rahat birakirmi çok iyi düşünmelisiniz Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.

kayınvalidem gerçekten hiç terbiye vermeemiş iki çocugu vr ama çok ayrım yapıyor iki çocugu arasında bnm eşime daha düşkün onsuz yapamıyor hergün arar.bi haftasonumuz var beraber o zman bile arar.ben yokken onun yanında kendini eşşime acındırır.dediğiniz gibi taş bastım kalbime zaten sevgim yok artık ama bir yandanda oğlumu düşünüyorum babasız zor olurmu diye.

tabi olur biraz siz de zorlanırsınız çocuğunuz da. ama şu durumda bu psikoloji altında yaşamaktansa en mantıklısı bu gibi duruyo. tabi siz bilirsiniz. böyle durumlarda insanın kafası çok karışık olur. ben de sizi etkileyip yanlış karar almanızı istemem. Ya da ayrılmayı çocuğunuz açısından şuan düşünmüyosanız yine babanızın evinde kalmaya devam edin. eşiniz muhtemelen biraz zor ama anlayacaktır eksikliğinizi. eşinizi tanımadığım için bşey diyemiyorum. içki içmediği zamanlarda eğer sizi dinliyorsa açık açık konuşun böyle olmayacağını çocuğunuz açısından yanlış şeyler yaşandığını. ama ayrılsanız bile tamam alışana kadar çok zor bi süreç olacak ama alışınca herşey yoluna girecektir günden güne. ben evli değilim ama kk. de okuduğum tecrübelerden yola çıkarak bunları söylüyorum. boşanan ve hayatı yoluna giren bir sürü üye paylaşmış burda. Ama tabiki yine söylüyorum kendinizi en çok siz tanırsınız ve en iyi kararı da siz verirsiniz. Allah'tan hayırlısını isteyin. İnşallah herşey yoluna girer üzülüyorum sizin adınıza. :(

Bence kesinlikle dönme yıllar da geçse düzelmıcek.çocugun icin ilerde bu daha da kötü.güçlü dur.

Bırak ya sen omur boyunca ayyas bırıylemı ugrasacaksın daha neler
anasıda babasıda sahıp cıkacagına canak tutmuslar
bence dogru olanı yapmıssın

Böyle konularda her zaman yapıcı olma taraftarıyım ama malesef bunda aynı fikirde oalamayacım.
Çocuğunuzu asla sizden alamaz bundan emin olun bir kere.
O yapıda bir aileye mahkeme asla çocuğu vermez.
Şimdi geri adım atarsanız,o ortama tekrar geri dönerseniz
ileride alkolik bir kocayla beraber -Allah korusun-bir de alkolik bir çocuğa sahip olabilirsiniz.

hemen hemen aynı problemlerde dolayı boşanmış bir bayan olarak ;
cocuğunu senden asla alamaz..
için rahat olsun..
en iyisini yapmıssın...
bu böyle devam edirdi.
cocuğunun cinsiyetini bilmiyorum ama geleceğin annesini ve babasını yetiştiriyorsun o alkolik annesini döven hakaret eden adamımı örnek alıcaktı..
ve unutma şiddet sadece vurmak değildir.. psikolojik şiddet vardır ki bu en kötüsüdür..
hakkında hayırlısı olsun. en iyisini yapmıssın..

cocugumun cinsiyeti erkek.bana dediğiniz gibi iki türlüde şiddet uyguluyodu.hatta bana vururken cocuguma geldi bir iki kere tokadı.

Böyle konularda her zaman yapıcı olma taraftarıyım ama malesef bunda aynı fikirde oalamayacım.
Çocuğunuzu asla sizden alamaz bundan emin olun bir kere.
O yapıda bir aileye mahkeme asla çocuğu vermez.
Şimdi geri adım atarsanız,o ortama tekrar geri dönerseniz
ileride alkolik bir kocayla beraber -Allah korusun-bir de alkolik bir çocuğa sahip olabilirsiniz.

zaten kendisi içtiği zman göstere götere içiyodu cocugum küçük 10 aylık erkek nerden bilsin cocukta bişey sanıp isiyodu eşimde her defsında veriyodu cocugumada.okadar üzülüyordumki kahroluyodum ama sesimi çıkaramıyodum

zaten kendisi içtiği zman göstere götere içiyodu cocugum küçük 10 aylık erkek nerden bilsin cocukta bişey sanıp isiyodu eşimde her defsında veriyodu cocugumada.okadar üzülüyordumki kahroluyodum ama sesimi çıkaramıyodum

Ah yavrum ya aman ne olur uzaklaşın bir an önce,
yazık oğlunuza erkek çocuk ilerde zaptetmek daha zor olur Allah muhafaza.

Back
X