fikri olan ya da yaşamış olan varmıdır?

degismez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
48
53
38
İstanbul
Eşimle bosanma asamasindayiz.simdi bizim kredi ile aldigimiz bir ev var.krediler onun ustune tapuda oyle..ben evi kaybetmek istemiyorum kredisi hala devam ediyor ve daha cok var..bende diyorum ki nafaka yerine tuketici kredisi olani o odese bende ev kredisini odesem borc bitince evi bana devretse..
tabi söze damga vurulmaz.yarin fikrinden cayar ben evi odedigimle kalirim...bu sekilde bir anlasma noterden yapilsa gecerlilik hukmu ne olur..ya da anlasmali bosanmada protokole yazdirsak mahkeme ona karar verince uygulanmama gibi uyulanmamasi durumunda benim hal iddia etmem ne derece mumkun olur..

evlendikten sonra aldıysanız evi ev yarı yarıya senin zaten. anlaşmalı boşanacaksınız eger bunu sözleşmeye yazarsanız bi sorun çıkacağını sanmıyorum. ama arkasını bırakmayın bu işin. kimseye de güvenme. insanlar çiğ süt emmiş.

Evlendikten sonra aldik ama ortak oduyorduk.simdi tek basina odeyemez.satarsak ta elimize cok para kalmayacak ben tekrar ev alma stresi ile ugrasmak istemiyorum.annemlerle ayni sokakta oldugundan duzenimi de bozmak istmiyorum.aklima baska fikir de gelmiyo acikcasi..

En iyisi Avukatına sorman, nereye ne yazması gerektiğini o iyi bilir.

boşanma durumunda evlilik birliği içinde alınan mallar yarı yarıya ortaktır ancak kredisi devam ettiği için sıkıntı baş gösterir. şu zamana kadar ödediğiniz miktarın yarısını siz yarısını eşiniz ödemiş sayılır. siz ödenen miktarın yarısını eşinize verip, kredi taksitlerini ödemeye devam etmek şartıyla evin tapusunu isteyeblirsiniz. eşiniz için de sizin için de en adaletli çözüm bu. noterde değil, tapuda işlem yapın...

boşanma durumunda evlilik birliği içinde alınan mallar yarı yarıya ortaktır ancak kredisi devam ettiği için sıkıntı baş gösterir. şu zamana kadar ödediğiniz miktarın yarısını siz yarısını eşiniz ödemiş sayılır. siz ödenen miktarın yarısını eşinize verip, kredi taksitlerini ödemeye devam etmek şartıyla evin tapusunu isteyeblirsiniz. eşiniz için de sizin için de en adaletli çözüm bu. noterde değil, tapuda işlem yapın...
devam eden kredinin tapusu benim adıma geçermi ki ? sonuçta ipotekli bir ev bankadan .

Back
X