Fikrinize İhtiyacım var (Ayrılık Konusu DEĞİL :p)

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selamlar Hanımlarrr :D

Nasılsınız? Ben aşırı aşırı karışığım. Şİmdi Hanımlar ben bu yıl 24 yaşıma gireceğim. Kendimle ilgili çok fazla pişmanlığım var ama zararın neresinden dönersen kar. Lisede istemediğim bir liseye gittim, üniversitede çok istediğim bir bölüm varken babam işssiz kalırsın dedi diye başka bir bölüme yöneldim. (Babama kesinlikle kızmıyorum sonuç itibariyle orta gelirli insanlarız ve iş bizim için önemli.)

Sonuç olarak geçen hafta SMMM Staja Giriş Sınavı vardı. Geçer miyim kalır mıyım bilmiyorum ama ben uzunca bir zamandır gerçekten bunu mu istiyorum diye sorguluyorum. Apaçık ortadaki istemiyorum. Ve her geçen süreç beni istediğim şeylerden daha da uzaklaştırıyor. İleride rahat ederim düşüncesiyle gidişatımı SMMM olmak üzerine kurdum, ona yönelik eğitimlere, seminerlere gidip ekstra program öğrenmeye çalışıyordum ama gram zevk almıyorum bundan. Şu an çok başında olsamda sınavı, eğitimi, semineri bilmem neyi derken yığınla masraf yaptım bi yandan bunları düşünüyorum. ŞİMDİ kafamda şu şekilde bir şey kurdum sizce hangisi mantıklı ya da hiç kalkışmasam mı bilmiyorum.

Okuduğum bölümle formasyon alabiliyorum. Ataması orta düzey ama yığınla atama bekleyen öğretmen varken bu yola girişmek delilik midir, bilmiyorum.

Şu an çalıştığım firma hiçbir yönden tatmin etmiyor. Maaşlarımız yaptığımız işe göre çok düşük, önceden verilen ikramiye vs bu yıl kaldırdırıldı haftalık 55 saat çalışma süresi, işyerinde herkes kendini patron sanıyor ve sürekli olarak bir şeylerin lafı oluyor. Belki de bundan sıkıldım daha çok çabalayıp daha düzgün bir iş bulsam belki şimdi ki kadar bitik hissetmem.

Hanımlar 24 yaş bir şeylere başlamak için geç değil biliyorum ama sanki geç kalmışım gibi hissediyorum. Dikiş tutturamamaktan çok korkuyorum. Sizce hangisini yapmalıyım?

29 yaşındayım üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. SİZin düşüncelerinizi kendime çok yakın hissettiğim için yazmak istedim. Biraz geç başladım sınava çalışmaya ama yine de elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Keşke daha erken cesaret edebilseydim. Hiç bir zaman hiç bir şey için geç değil. Bir an önce hayaliniz neyse onun için bişeyler yapmaya başlayın. :KK200:

İs obemli aslinda keske karismasa aileler. Ben de zorla girdim meslegime. Ha alistim mi alistim ama zevk almiyorum. Keske zamaninda 2. Universiteyi okusaydim cok piamanim onun yerine master yaptim. Ne isime yaradi diyorum simdi. 24 yas cok erken. Hangi bolumu istediginizde onemli kpss de atama sayilari doguya gidebilir misiniz? Ogretmenlik disardan hos geliyor ama veli gunumuz ogrencileri ofis isinden kat be kat daha yorucu. Ama yas icin erken insan sevdigi iai yapmali hayatinin buyuk kismi iste geciyor. Gonlunuzce olaun hersey.

28 yaşında meslek sahibi oldum.21 de üniversite bitti ülkede birşeylere sahip olmak kolay değil

Valla bölümünüzü ve yönelmek istediğiniz işi anlayamadığımdan sağlıklı yorum yapamayacağım. Yaşınız ne geç ne erken onu söyleyebilirim.

İstediğiniz sevdiğiniz mesleği yapın bende avukatım ama zerre keyif almıyorum mesleğimden.Benim yapıma uygun değil.Benim değiştirmeye cesaretim yok.Herkes avukatlığı bırakıp ne yapıcaksın ki falan diyorlar.O yüzden siz umarım buna cesaret edebilirsiniz.

Hayata yeniden daha güçlü başlama fırsatın var aslında biraz daha ekonomik rahatlıkla yeniden istediğin bölüme gidebilirsin ayrıca formasyon almazsan pişman olursun istersen 34 ol ama iatediğin gibi ol

İşinde mutlu olmayan insanların,evliliğindede problem olma ihtimali yüksek oluyor.
Oyüzden geleceğinizi mutlu mesut geçirmek istiosanız sevdiğiniz işi yapmalısınız.yaşınız gayet uygun.
Arkadaşım 35yaşında devlet memuru oldu daha yeni.

Back
X