Fikrinize ihtiyacım var

İşe donunce otomatikmen param oluyorya omdan :) baska b borcum yok drekt kendi evime cıkarım mantıgı
Peşinat olmadan ev almak imkansıza yakın bir sey de. Bence kendi evinizde kalmanın çaresini arayın önce ev üstüne ev çok zor olur.

Bence de ücretsiz izin için doğru dönemde değilsiniz. Ben 5 ay kullandım, ikimiz de memur olmamıza rağmen birkaç şey ters gidince tepetaklak olduk resmen. Eşim bedelli askerlik yaptı maaş alamadı, ben ücretsiz izne ayrılmadan önce de istifa durumu olduğu için maaş alamamıştı falan. Üstüne birkaç masraf daha çıktı vs. Yani hiç de hesapladığımız gibi olmadı. Sizin de düşündüğünüz gibi olmayabilir. Hem çalışıp hem de okula devam etme durumunuz yok mu?
Haklısnız bu devirde hele tek maas cok zor ama malum dogum ıznı topu topu ıkı ay keske daha fazla olsa anne olmak cok zor benm gene annemler yanımda aynı sehirde onlar bakıcak bebegime ben okula devam edıcem ama staj haftada uc gun ıkı gun okul hafta sonu da calısma durumum olmaz süt izni yuzunden nobete kalamam malesef cıkmazdayym acıkcası :( nyse allah buyuk artık tesekkr ederım

Peşinat olmadan ev almak imkansıza yakın bir sey de. Bence kendi evinizde kalmanın çaresini arayın önce ev üstüne ev çok zor olur.
Su an kredler de cok yuksek evet ama tamamı kredi ile daha uygun evler var esim emlakcı bi sekilde yapıcaz dugunumuzun borcu bir sene once bitti bde bebek oldu malum ama eve grmekte lazım aylık 1000 tl kramz var

Evet var uygun fyatlı ev bulabilriz dye dusunuyorum ozmana belki faizlerde duser esim emlakcı

Yani maddi durumunuzu tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama eşiniz işini batırmış geliri yokken tek maaşla ev kredisi ödeyip ev geçindirmek çok akıl alır gelmedi hiç birimize açıkçası. Faizler düşmez, yükselir muhtemelen.

Yani maddi durumunuzu tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama eşiniz işini batırmış geliri yokken tek maaşla ev kredisi ödeyip ev geçindirmek çok akıl alır gelmedi hiç birimize açıkçası. Faizler düşmez, yükselir muhtemelen.
Blmıyorum ama ınşallh olur dyorum piyasa her yonden cok kotu :( tek maas gene olmam da eskisi kdrda iyi olmaz ama evet

3-4 ay kayınvalidenizde kalınca kira mı almayacaklar sizden? Bi faturalarınız olmayacak o kadar. E yine de eve katkıda bulunmak zorundasınız, giderler paylaşılacak. Bu fikri bence düşünmeyin.

Eşinizin maaşı ne kadar? Çalışmama imkanınız varsa bunu okulla değil, çocuğa bakarak değerlendirin. Çok küçük daha. Yok çok çok zorda kalırsanız, işe dönün. Okul seçeneğini eleyin.

3-4 ay kayınvalidenizde kalınca kira mı almayacaklar sizden? Bi faturalarınız olmayacak o kadar. E yine de eve katkıda bulunmak zorundasınız, giderler paylaşılacak. Bu fikri bence düşünmeyin.

Eşinizin maaşı ne kadar? Çalışmama imkanınız varsa bunu okulla değil, çocuğa bakarak değerlendirin. Çok küçük daha. Yok çok çok zorda kalırsanız, işe dönün. Okul seçeneğini eleyin.
Yo tabiki kira almıycaklar neden alsın larki bize boyle bi secenek sundular bos odaları var elbette sofraya yardımcı oluruz bu sadece bi fikir ev ev ustune olmaz dyem cok oldu haklılar o fikiri eliyorum sıkıntı okulumda dorduncu senem cok zorlanarak okudum zaten meslekden dolayı idare edmoyorlar pek bebeğimse evet herseyden onemlii esimin eskiden daha iyiydi kazancı smdı yarı yarıya dustu malum faizler yuzunden b cıkar yol bulucam artık tesekkur dderm

Yo tabiki kira almıycaklar neden alsın larki bize boyle bi secenek sundular bos odaları var elbette sofraya yardımcı oluruz bu sadece bi fikir ev ev ustune olmaz dyem cok oldu haklılar o fikiri eliyorum sıkıntı okulumda dorduncu senem cok zorlanarak okudum zaten meslekden dolayı idare edmoyorlar pek bebeğimse evet herseyden onemlii esimin eskiden daha iyiydi kazancı smdı yarı yarıya dustu malum faizler yuzunden b cıkar yol bulucam artık tesekkur dderm
Ben şuan oturduğunuz ev için söyledim. Evi boşaltıp mı geçecektiniz kayınvalidenize? Orası durduğu sürece kira ödenecek sonuçta.

Haklısnız bu devirde hele tek maas cok zor ama malum dogum ıznı topu topu ıkı ay keske daha fazla olsa anne olmak cok zor benm gene annemler yanımda aynı sehirde onlar bakıcak bebegime ben okula devam edıcem ama staj haftada uc gun ıkı gun okul hafta sonu da calısma durumum olmaz süt izni yuzunden nobete kalamam malesef cıkmazdayym acıkcası :KK43: nyse allah buyuk artık tesekkr ederım

Yıllık iznin yok mu? Doğum sonrası rapor alanlar var birkaç ay. Alamaz mısın? Ben 2 ay almıştım, 40 gün de yıllık iznim vardı, yıl devirince de bir 20 gün daha geldi. Öyle böyle 7 ayı doldurdum. Sonra da 2.5 ay kadar eşim baktı ben de yarım gün çalıştım (süt izni+saatlik izin). Sonra da tam yaşında ücretsiz izne ayrıldım mecbur. Senin de öyle bir ayarlama yapma şansın olmaz mı?

Kızlar bir derdim var ama napsam bilemedim ben devlet memuruyum ve suan dogum iznindeyim ucretsiz izne ayrılıcam nisan itibari ile mecburi cunku okuyorum ve stajım var dort ay kadar para sıkıntısı cekicez cunku eşimin isleri iki aydır yolunda gitmiyor malum vergiler ve faiz artısı yzuunden eşimin kendi işi tamda bu durumda evimiz kira 1000 tl bi okdrda aidat ve fatıralar var cok az da dogumdan Kalma borc var ve su an dort ay ben maas almassam pek gecinemıycez gibime geliyor bu surecte kafadan kira ve fatıralar 2000 tl bebek masraflarını hic saymıyorum bu surecte napsam blemedim okulu bu sene bitirmessem cok uzuyor seneye brakayım desem calıstıgım ıcın okumak asırı zor oluyordu sıkısmıs durumdayım :KK43: bebegim oldu ve ona annem kayınvalidem bakıcak ama gel git bırak yol masrafımızda olucak sizce evi kapatıp 4-5 ay kdr kyınvalidemlere mi yerlessek ? Evleri dubleks ustte bos odaları var aramda iyi ama aynı evde olurmu ? Bebişm uc aylık ve malesef ıkız kayınlarım var evde dort yasında :KK43: bebegime zarar verirlermi b yanda. Onuda dusunuyorum :KK43: benm kendi ailemin evi cok kucuk ve uzaktalar :KK43: esyaları depoya koydurup tasınayım ise donuncede direkt ev alırız doyorum ama bilemedim valla sizce ne yapablirm ? Biraz karısık oldu kusura bakmayın cok stres yapdım :KK43:
Bence iyi düşünmüşsünüz ama bir üyenin dediği gibi evi hemen bozmayın olmazsa geri dönersiniz. Sizin kalacağınız oda üst kattaymış . bence rahat edersiniz . Okulunuzu ertelemeyin uzadıkça uzuyor çünkü. Kendimden biliyorum 5 senedir yüksek lisansımı bitiremedim. Iki kızım var ve maalesef bana yardımcı olacak kimsem yok. Büyüyünce daha zorlaşıyor . Biraz zor olur ama bir şeylerden taviz vermek gerekiyor.

Back
X