Niye bukadar büyütüp içini sıkıyorsunki.Herkes okumak zorunda değil bikere bu bir gerçek.Evet hayat zor geçim zor ama ne diye bukadar kasıyorsun kendini.
Yanlış anlama yaşın 27 daha ygsye girmeyi düşünme.Ne ara bitiripte iş bulucan.Alternatif şeyler düşün.Ben üniversiteyi bıraktım çünkü çok zor ve bayıcıydı.
hergün 2 saatlik yol gidip geliyordum ayrıca 2 vize 1 final oluyordu.Sonra lanet olsun dedim ya ne için çaba veriyorumki ve 2.sınıfın ilk döneminde bıraktım
İnan canım çıkıyordu.Şuan nişanlandım bir muhasebe kursuna yazıldım.Sertifika vs verdiler.Lisede staj yaptığım yerde çalıştım tekrar vs bürsürü şey oldu.
Sen sadece kendini okumaya odaklamışsın.Kendini okul olmadanda geliştirebilirsin.Şuanda çalışmıyorum ama içime atmıyorum artık bu konuyu.Açık öğretime yazılıcam evlendikten sonrada.
Daha yaşımda 20 erken ama istemiyorum üniversite çünkü zihnimi yoruyor ve mutlu olamıyorum.Ama üniversite olmadı diyede kendimi bırakmadım başka yollara başvurdum kurslara yazıldım.
Bu arada sendende küçüğüm sadece fikrimi söyledim ama yüksek idealleri olan bir insansan deneyebilirsin.
Allah yardımcın olsun inşallah gönlündeki olur canım
cevabın için teşekkürler. haklısın başka yollar da var ama ben bir alana eğilmek istiyorum. sertifikalar alıp bir işe girmem pek mümkün değil gibi çünkü fazla girişken değilim. yaşadığım yerde iş imkanları kısıtlı. ve hiç iş tecrübem yok. ya 2014 kpss yi bekleyeceğim. ya da bu sene bir yol çizeceğim. yaşım da olayı daha iç karartıcı yapıyor.
cevabın için teşekkürler. haklısın başka yollar da var ama ben bir alana eğilmek istiyorum. sertifikalar alıp bir işe girmem pek mümkün değil gibi çünkü fazla girişken değilim. yaşadığım yerde iş imkanları kısıtlı. ve hiç iş tecrübem yok. ya 2014 kpss yi bekleyeceğim. ya da bu sene bir yol çizeceğim. yaşım da olayı daha iç karartıcı yapıyor.
Bence kesinlikle kpss yada üds falan denemelisin.Çünkü gerçekten ygsye tekrar hazırlanmak falan uçuk fikirler,çok zor gerçekten çok zor.En kötü farklı alanda bir iş bulmaya çalış basitte olsa başla bence.Zamanla yükselirsin belki yada o arada kpssye çalışırsın.Yeniden sınava hazırlanmak,o stresi çekmek bu kadar zaman sonra çok zor.
4 yıllık üniversite mezunuyum. 27 yaşındayım. kpss de hem bölümümüzden az kişi aldıkları hem de psikolojik nedenlerle aşırı ders çalışamadığım için yeterli puan alıp atanamadım. evlilik meselelerini de önce atanayım diyerek hep geçiştirdim. şimdi elimde hiçbirşeyim yok. çok mutsuzum. ailemle de bu meseleleri paylaşamıyorum çünkü durumuma karşı tavırları "kendin ettin kendin buldun" tarzında. herşeyden uzaklaşıp gitmek istiyorum ama gidebileceğim kimsem de yok. sizce ygs ye girip beslenme ve diyetetik bölümünü kazanmaya çalışmak gerçekçi olmayan bir amaç mı? özellikle az süre kalmışken. lys ye hazırlanacak fazla sürem yok, konulara çok yabancılaştım ama ygs yi yapabilirm diye düşünüyorum. odaklanırsam kimya bio fizik sorun olmaz bunlar. türkçe, matematik, sosyal de zaten hep uğraştığım konular. üniversiteyi kazansam bir ev tutar buradan giderim hayatıma yeni bir sayfa açarım diye hayallere kapılıyorum. bunu yapabilirsem diğer okulum tamamen çöpe gitmiş olacak. yoksa bölümümle ilgili yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi olmaya mı çalışayım. ygs için çalışmak mı yoksa üds için ingilizce çalışmak mı hangisini yapmalıyım? zaman akıp gidiyor. motivasyonum çok düşük. kara kara sabaha kadar düşünüyorum. artık mantıklı düşünebiliyor muyum onu da bilmiyorum. bir amaca bağlanmak istiyorum. lütfen cevap yazın.
cevabın için çok teşekkürler. benim işe bir türlü giremememin temelinde kararsızlık var aslında. isteyen azimle her şeyi yapar tabi. kpss + üds, ales ile devam edeceğim. öyp yi düşünüyorum. 2014 kpss ye hazırlanacağım. kpss ye çok emek verdim. biraz daha moral ile iyi bir sonuç almayı umut ediyorum. yorumlarınız çok işime yaradı, tekrar teşekkürler.
ders çalışma konusunda; kpss için çalışmayla ygs+lys+vize+final çalışmalarını bir karşılaştır. arada çok fark var mı? istediğin bölüm çok güzel bence, iş sıkıntısı pek olmaz.
sağlam bir temeliniz varsa, ygs-lys sizi pek zorlamaz bence, bölümü araştırın, değeceğini düşünüyorsanız yeniden ünv düşünebilirsiniz. önce okuduğunuz niye çöpe gitsin? iş bulamasanız da size birçok şey katmıştır mutlaka...
eğer yeni ünv çok vaktinizi alacaksa, dersler çok yoğunsa, sizi çok yoracaksa bence kpss daha mantıklı olur. okurken iş bulsanız, ikisini aynı anda götürebilir misiniz?
bölümünüzü yazmamışsınız, önü açık bölümlerden ise, ünv de gelecekteki imkanları fazla ise, o noktadan devam edebilirsiniz.
çok belirgin bir amacınız yok ise, kararlı değilseniz; okuduğunuz bölümle ilgili kendinizi geliştirin. üds için ing çalışmakla işe başlayın, her türlü faydasını görürsünüz. üds-kpss bunlara yoğunlaşın...
ünv okumak istiyorsanız, yaşınızı hiç dert etmeyin. önemli olan istemeniz. bilinçli bir tercihle ünv ye girdikten sonra, sizdeki azim gençlerde olmaz, başarıyla da bitirirsiniz...
ne istediğinize karar verin ve adımınızı atın.
şimdiden kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?