fikrinizi almak istiyorum yerimde olsanız ne yapardınız?

gulerresim

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2007
109
15
298
Bursa
1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım, sorum şu geçen yıl yeni yılda çift arkadaşımız bize gelmişti beraber geçirmiştik, kv ve eşimin teyzeleri hep beraberdi her yıl olduğu gibi ve bize niye gelmediniz vs diye veryansında bulunmuşlardı, bu yılda aynı mevzu söz konusu. Bu yıl biz bir evli arkadaşımıza gidecektik ama bazı sebeplerden iptal oldu, haliyle kv. toplanma mevzusu tekrar alevlendi, şimdi bir yanım evde eşinle baş başa geçir derken bir yanım git ne olacak diyor ama şöyle bir durum var ki sonraki senelerde hep böyle bir beklenti içine girerler mi çünkü ne benim ne de eşimin doğum gününü baş başa kutlayamadık önmeli günlerde hep beraberdik. Bir mevzu daha var sende ailenle geçirmek istersin diye düşünenler için annemide babamıda kaybettim bir ablam var onlarda pek gönüllü değiller bu tür toplanmalara????????

Bence çok da dert etme kv lerle geçirirsen her sene gelin diye tututuracaklarını sanmam ama arkadaşlarınla yada eşinle başbaşa da geçirebilirsin.CANIN NASIL İSTERSE ÖYLE YAP KİMSENİN NE DÜŞÜNECEĞİ SENDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL

bence hiç çekinme. küsmek isteyen küsebilir. herkes birbirine bağlı olmak zorunda değil. hem de özel günlerde. nasıl alıştırırsan öyle gider ayrıca. nasıl geçirmek istiyorsan öyle yap. hayat senin kumanda sende olmalı.

bende zannetmiyorum
her sene topalanalım demezer ilk de derler isterler
bu sene onlarla ol
seneye allah izin verirse baş başa olursunuz

bi şey derselerde sizde hazır cevap olun geçen sene beraberdik
:34:

İstemiyorsan gitme kayınvalidenlere
İstersen arkadaşlarınla toplan istersen eşinle başbaşa geçir

Bu hayat senin, nasıl mutluysan öyle davran
Ayıp olur şöyle olur böyle olur diye başkalarının isteklerine razı olma ( her konu için geçerli bu )

nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın tabi ki....

ama her yıl isterler diye de gitmem diye boşa inat etmeyin bence...

kayınvalideniz de tüm geceyi geçirmeyebilirsiniz..

bizde de her yıl toplanılırdı.. babaannem vefat edince artık yapamıyoruz tabi...

saat en geç 9 10 gibi kalkardık sonra dışarda eğlenen eğlencesine , evde oturacak olan evine giderdi.. gece uzun nasılsa:)

1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım, sorum şu geçen yıl yeni yılda çift arkadaşımız bize gelmişti beraber geçirmiştik, kv ve eşimin teyzeleri hep beraberdi her yıl olduğu gibi ve bize niye gelmediniz vs diye veryansında bulunmuşlardı, bu yılda aynı mevzu söz konusu. Bu yıl biz bir evli arkadaşımıza gidecektik ama bazı sebeplerden iptal oldu, haliyle kv. toplanma mevzusu tekrar alevlendi, şimdi bir yanım evde eşinle baş başa geçir derken bir yanım git ne olacak diyor ama şöyle bir durum var ki sonraki senelerde hep böyle bir beklenti içine girerler mi çünkü ne benim ne de eşimin doğum gününü baş başa kutlayamadık önmeli günlerde hep beraberdik. Bir mevzu daha var sende ailenle geçirmek istersin diye düşünenler için annemide babamıda kaybettim bir ablam var onlarda pek gönüllü değiller bu tür toplanmalara????????
Gitmek istiyorsanız gidin,istemiyorsanız eşinizle paylaşın gitmeyin.
Bu sene çağırdılar gittiniz diye seneye de çağırırlarsa söylersiniz başbaşa kutlamak istiyoruz diye,şimdiden düşünmeyin bence bunu.

Gitmek istiyorsan git, gitmek istemiyorsan da hiç kendini kasma derim ben nerede mutlu olacaksan orada ol. Bisz de de aynı sorun var kayınvalidem 2 yıl üst üste kardeşlerini ve yeğenlerini çağırdı hep birlikte olalım diye. Gittik ama baktım ki bu sene de aynı şeyleri düşünüyor biz eşimin akrabalarıyla eşli gün yapıyoruz iki haftada bir ailecek görüşüp bir araya geliyoruz çocuğunluk gençlerden oluşuyor zaten. Geçen gün yine eşimin kuzenindeyken kayınvalidem günü yılbaşı akşamına getirin toplanmış oluruz dedi. Ben herkesten önce vallahi kusara bakmayın biz yılbaşı akşamı olursa katılamayacağız çünkü başbaşa olmak istiyoruz bu yılbaşı dedim. Eşimin kuzeni de biz de yokuz yılbaşında burada dedi ve konu böylece kapandı.

artık gelenekleştirmişler,ama içinden nasıl gelıyorsa öyle davran derim zorlayarak yapma bile bile kendını mutsuz etmenın anlamı yok

bence alışkanlık oluyor benide annem çağrıyor yılbaşı için eşim ise annemle gireriz diyor yıllardır
hep annesine ya gideriz ya onlar gelir , tabi bu yılbaşı da gidemezsek hem ben hem annem üzülecek şuracıkta annem daha ne kadat yaşar ki yılbaşında dahi görüşemiyoruz annem başka ilde yani uzakta

hiç istemiyosan birşey diyemem. ama bir kerelik bişey olmaz dersen başka planınzda yoksa bu seferlik gidip ertesi yılda geçen yıl sizleydik anne bu sene başka planımız var diyebilirsin.

Back
X