• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi almak istiyorum

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Öncelikle bu bir sağlık sorunu konusudur.Şimdi arkadaşlar benim hipofiz bezimde kist varmıs neyse bu badireleri atlattim benim sürekli başım ağrıyordu.Öyle ağrıya pek kulak asmam ilaç içmem yani ve kistten önce asla basım ağırmazdı.Ve bu ağrılar 3 gün sürdüğü oluyordu en son doktoruma gidince migren olduğunu ögrendim.

Migren olupta ilacsız devam eden ve ya migrene özel olan ilacları kullanan var mı.Doktorum ayda 4 ten fazla olursa ilac kullanmam gerektiğini söyledi.
Ve bu ay 5 kere oldu.Ilacın etkisi nasıl kaynanam kullanmıs asla kullanma diyor.Ama boylede ağrılar sinirsel yipranmama neden olabilir diye endise ediyorum o yüzden kullananların değerli fikirlerine ihtiyacim var. Kullanmayanlarda değişik reaksiyonlar oldu mu sinirsel herhangibir olay yani ilac kullanmaktan yana degilim ama gerektigindede kullanmak gerek ikilemde kaldım o yüzden deneyimlerinizi yazmanizi rica ediyorum

şu hani ayda 1 kere içilebilen ilaçtan mı bahsediyorsunuz? yoksa ağrı kesicilerden mi?

Öncelikle bu bir sağlık sorunu konusudur.Şimdi arkadaşlar benim hipofiz bezimde kist varmıs neyse bu badireleri atlattim benim sürekli başım ağrıyordu.Öyle ağrıya pek kulak asmam ilaç içmem yani ve kistten önce asla basım ağırmazdı.Ve bu ağrılar 3 gün sürdüğü oluyordu en son doktoruma gidince migren olduğunu ögrendim.

Migren olupta ilacsız devam eden ve ya migrene özel olan ilacları kullanan var mı.Doktorum ayda 4 ten fazla olursa ilac kullanmam gerektiğini söyledi.
Ve bu ay 5 kere oldu.Ilacın etkisi nasıl kaynanam kullanmıs asla kullanma diyor.Ama boylede ağrılar sinirsel yipranmama neden olabilir diye endise ediyorum o yüzden kullananların değerli fikirlerine ihtiyacim var. Kullanmayanlarda değişik reaksiyonlar oldu mu sinirsel herhangibir olay yani ilac kullanmaktan yana degilim ama gerektigindede kullanmak gerek ikilemde kaldım o yüzden deneyimlerinizi yazmanizi rica ediyorum
Doktorunuz kullan diyor, kaynananızın uzmanlık alanı nedir?

Doktorunuz kullan diyor, kaynananızın uzmanlık alanı nedir?
kendisi kullanmiş ve sersemlettigini sürekli uyuduğunu falan söyledide bende açıkçası algılarımın kapanmasıni istemiyorum evet ağrı bazen cok dayanilmaz oluyorda belki kullanan fikri olan vardır diye bilgi almak istedim
Doktorlar bazen yanlış teshiste koyuyor hipofizdeki kistimden ötürü bir doktor ömür boyu kullanmam gerektigini söyleyip raporlu bir ilaç yazmmisti ve ilaç çok ağırdı kullanmak istemedim farklı iki doktora gittim ve ikiside gerek görmedi Eger o doktora uysaydim vucudum boş yere ağır hasar alacaktı

farklı iki doktora gittim ve ikiside gerek görmedi Eger o doktora uysaydim vucudum boş yere ağır hasar alacaktı
geçmiş olsun, içinize sinmiyorsa böyle durumlarda farklı bir doktora görünmekte yarar var, özellikle araştırıp ilaçlı tedavi dışındaki seçenekleri de önceleyen doktor tercih ederseniz belki içiniz daha çok rahat eder.

Migrenin başlangıç düzeyinde herhalde. Geçen acillik oldum ben bu sefer ölüyorum diye. Değil ilaç iğne ile bile zor duruyorum. Migren lanet bir şey ve malasef ki giderek dozu artıyor. Ben de yaptım bunu, aman çok ilaç içmeyeyim , aman ağrı kesici bağımlısı olayım dayanmaya çalışayım. Çok daha kötü oldu çook. Son 3 atakta sol gözüm komple görmüyordu o kadar kötü. Lütfen doktor ne diyorsa dinle, ne ilaç verdiyse iç. Giderek kötüleşiyor yoksa.

Kaynananızlailscın bagını cozemedım .Doktora gidip kaynanayı dınlemek neden ?Kaynananızdamı doktor ?

Babamın yıllar önce migren atakları olurdu. Kusar, acile gider falan filan... Ki normalde doktora zor götürdüğümüz adam sadece migren için gitmek zorunda kalırdı.
Başından ve iki kürek kemiğinin arasından hacamat yaptırıyor düzenli olarak. Ciddi anlamda migreni kalmadı.
Nadiren yalnızca normal insanların baş ağrısı olarak sinirlenince üzülünce ağrısı oluyor onda da aspirin bile kesiyor ağrısını.

Kaynananızlailscın bagını cozemedım .Doktora gidip kaynanayı dınlemek neden ?Kaynananızdamı doktor ?

Kaynananız doktor herhalde, dedigini dikkate alıyorsanız
Arkadaslar onu dinledim demedim zaten asagida yazdigimi gormediniz sanirim
kendisi kullanmiş ve sersemlettigini sürekli uyuduğunu falan söyledide bende açıkçası algılarımın kapanmasıni istemiyorum evet ağrı bazen cok dayanilmaz oluyorda belki kullanan fikri olan vardır diye bilgi almak istedim
Doktorlar bazen yanlış teshiste koyuyor hipofizdeki kistimden ötürü bir doktor ömür boyu kullanmam gerektigini söyleyip raporlu bir ilaç yazmmisti ve ilaç çok ağırdı kullanmak istemedim farklı iki doktora gittim ve ikiside gerek görmedi Eger o doktora uysaydim vucudum boş yere ağır hasar alacaktı

Migrenin psikolojik olduğunu söyleyen uzmanlar da var.
Aşamadığınız sorunlarınız var mı?
Kaçmak isteyip de kaçamadığınız durumlar yaşıyor musunuz?
Kabullenemediğiniz bir olay yaşadınız mı?
Bende de oluyordu çünkü.
Özellikle adet döneminde.
Her seferinde artmaya da başlamıştı.
Başta ayakta geçirirken yakın zamana kadar üç güne kadar yükseldi ağrı süresi.
Işığa hassasiyet ve koku duyarlılığı mide bulantısı gitgide eklendi.
İki, üç gün içinde 2 kilo veriyordum yiyemediğim için.
Üstelik ağrı kesici de etki etmiyordu artık.
Geçmişimle yüzleştim ve bazı şeyleri kabullendim.
Affettim.
Yaklaşık üç aydır ağrımıyor.
Arada yorgunluk, uykusuzluk ya da stres durumunda ağrı olsa ayakta geçirebiliyorum ve ağrı kesici ile de geçiyor zaten.
Kaçmaya çalıştığım şeyin üzerine gidip kendimi telkin ettim bol bol.
İşe yaradı.
Bu süreçte Tülay Kök videolarını izledim çok iyi geldi.
Onun videolarıyla farketmiştim zaten durumumu.
Mavi oda kısmı var orayı da ders ya da terapi gibi takip ediyorum.
Hayat kalitem yükseldi.
Kendimi tanıdım ve bu bana çok iyi geldi tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.

Bende de oluyordu çünkü.
Affettim.
Arada yorgunluk, uykusuzluk ya da stres durumunda ağrı olsa ayakta geçirebiliyorum ve ağrı kesici ile de geçiyor zaten.
İşe yaradı.
Hayat kalitem yükseldi.
Geçmiş olsun.
Kesinlikle katılıyorum ilk kısma. Ben de evlendikten sonra tanıştım migren ataklarıyla. Ağlayarak saatler geçirdiğimi bilirim ki o daha da tetikliyor. Tamamen sinir stres kaynaklıydı. Koca olacak öküz de ben kıvranırken geviş getiriyordu. Avmigran adlı ağrı kesiciyi kullandım. Ne zamanki ayrılma kararı aldım migrenin m'si kalmadı çok şükür. Arada bir hafif ağrılar oluyor ama ağrı kesici kullanmıyorum. Saçları ıslak bırakmamak ve stres yapmamak önemli. Mümkünse psikolojik destek de alınırsa geçebilir başlangıç seviyesinde.

Ataklar az iken nane yağı kullanıyorum ben oda çok iyi geliyor.
Sürüyorum ağrılı yerlere masaj yapıp uyumaya çalışıyorum.
Yoksa ilaçsız asla geçmiyor migren

Migrenim yok. Biberiye yağının sakaklara sürüldüğü zaman migren ağrısını azalttığını duymuştum. Tabi doktorunuza sorun önce.
Migreni olan bir akrabam da düzenli hacamat ile kurtuldu diyebilirim

Botoks yaptıran var mı migren için? Annem bana sürekli yaptır diyor ama emin olamıyorum. Benim birde son 2 yıldır şekerim çok fazla düşmeye başladı. Migren atağında şekerim de düşüyor. İyice kendimden geçiyorum bilinçsizlik ile acıdan kıvranma arasında bir süreçte oluyorum. Botoks işe yarar mı acaba?

Bende de oluyordu çünkü.
Affettim.
İşe yaradı.
Hayat kalitem yükseldi.
Geçmiş olsun.
muhtemelen benimde psikolojik evlenmeden önce asla basim bile ağırmazdı gecmisimden ziyade eşimin ailesiyle ilgili problemlerim oldu şuan psikolojik yardim alıyorum zaten terapiydi falan yapiyorumda keske beynimi komple çıkarıp atabilseydim🤣 bütün derdim çözülürdü
tavsiyeleriniz için tesekkur ederim

muhtemelen benimde psikolojik evlenmeden önce asla basim bile ağırmazdı gecmisimden ziyade eşimin ailesiyle ilgili problemlerim oldu şuan psikolojik yardim alıyorum zaten terapiydi falan yapiyorumda keske beynimi komple çıkarıp atabilseydim🤣 bütün derdim çözülürdü
tavsiyeleriniz için tesekkur ederim
Gerçeklerle yüzleşip sınırlarınızı iyi çizmeniz lazım.
Dışardan müdahaleye vücudunuz böyle tepki veriyor büyük ihtimalle.
Bir kaçış.

Back
X