Filmlerde En Cok Etkilendiğiniz Sahneler Neler?

pancake

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2007
74
0
86
41
İstanbul
bazı filmlerin sahneleri çok etkiliyor beni.mesela savaş sahnelerine bayılıyorum ya da hiç beklenmedik finallere ama bir sahne var ki hiç aklımdan çıkmıyor.belki küçüktüm ondan çok etkilendim...

şehir efsaneleri(urban legends) filminin en başında bir kız arabasında müzik dinleyerek yolculuk yapıyor.o sırada benzini bitmek üzere ve farkında değil.güzel bir benzin istasyonunun önünden geçiyor.sonra yağmur yağmaya başlıyor ve silecekleri çalışmıyor.benzinin bittiğini farkediyor köhne bir benzinciye girmek zorunda kalıyor.sahibi olan adam yaşlı ve kekeme pek de tekin bir tipe benzemiyor.kız adamdan korktuğu için arabadan inmiyor ve onun yerine camını hafif aralayıp kredi kartını adama uzatıyor.adam, kıza ve arabaya dikkatle baktıktan sonra içeri gidiyor.iki dk sonra kızın yanına gelip kredi kartında sorun olduğunu ve bankadan aradıklarını söylüyor.kız adamın korkusundan yanına biber spreyi alarak içeri giriyor.adam da içeri girip kapıyı üstlerine kilitliyor.kız telefonda kimsenin olmadığını anlayınca adamın niyetinin iyi olmadığını düşünüyor.adam da kekeme olduğu için bir türlü konuşamıyor."bi sn" derken kız biber spreyini sıkıyor adama ve telefonu camdan fırlatıp camı kırarak arabasına atlayıp kaçıyor.adamın da dili tam o sırada çözülüyor ve "arabanın arka koltuğunda biri vaaarr" diye bağırıyor:1shok:.tabi iş işten geçiyor baltalı katil kızın kafasını oracıkta koparıveriyor.

kızlar çok yazdım kusura bakmayın.sizin de varsa böyle etkilendiğiniz sahneler paylaşın lütfen...

ben gladyator filminden cok etkilenmistim hemen hemen butun sahnelerinden ve en son film biterken calan muzikte bitmistim zaten cok seviyorum o filmi

bn ocean's 13 te kumar oynama sahnelerinden çok etkilenmiştm bde elmasları helikopterle kaçırıolar ya harikaydıya

titanic filminin bir sahnesi vardı:
denizde donmuşlar
kızı kurtarmaya geldiler çocuğun donmuş elini kız çıkardı ve onu bırakıp gitti.onu öyle bırakıp gitmesi bana çok dokunmuştu
hala üzülürüm mo sahneyi hatrlayınca

Ceasun yürekde (braveheart) da W.Wallece ın karısını tam gömmek üzere iken eşine verdi son öpücük cok canımı acıtmıstı.Birde Troy da Hectorun UN Achıle ile dövüşe gitmeden önce eşi ve oglu ile vedalaştığı sahneden çok etkilenmişdim.Şöyle bi düşününce aslında ne kadar çok sahne varmış aklımda.

requiem for a dream(bir rüya için ağıt)uyuşturucunun insanların hayatını nasıl mahvettiğini anlatan bir filmdi.bu benim imzamdaki aktör yani jared letoda başroldeydi.ve bu jaredin kolunda uyuşturucu yüzünden felaket büyük bir yara oluşmuştu ve hala o koluna acı çekerek uyuşturucu iğne yapmaya çalışıyordu sonrada doktora gitmek zorunda kalıyodu.kolu kesiliyodu.ben koluna iğne yapmaya çalıştığı sahneden çok etkilenmiştim çok acı veren bir sahneydi:çok üzgünüm:

Benimde çok sevdiğim filmlerden sahneler geliyor aklıma, o kadar çok varki.
Ben yerli sinamamızdan Selvi Boylum Al Yazmalım'dan hatırladığım kadarıyla yazayım, çok izledim ama en son izleyeli baya oldu.

Asya ailesinden kopup sevdiğinin peşinden gelmiştir, İlyas'la evlenmiştir, çocukları olmuştur. İlyas ise işinde sorunlar yaşıyor, çok sevdiği kamyon alınmıştır elinden kendisinde gözü olan orda yazıhanede çalışan bir kadın var daha öncedende ilişkisi olduğu, bu durumundan faydalanıp onunla yakınlaşır. Asya evlerinde İlyası bekler, dedikodular da çıkmıştır İlyasın nerde olduğu ile ilgili, Asyanın kulağına gider.
Ve bir gece çocuğu kucağında o eve gider, işte o sahne.
İlyası o kadınla pencereden gördüğü sahne, kalbindeki duyguların yüzüne yansıması. Herşeyini bırakıp peşinden bilmediği yerlere geldiği, güvendiği, sevdiği adamı, gördüğü o gözlerindeki herşey...

Sonra yine aynı filmin son sahneleri.
Samet'in babasını, sevgiyi tercihi, Asya'nın bakışları...
Çok iyi anlatamadım ama muhakkak bu filmi izleyenlerin gözlerinde canlanacaktır.

Güzel bir konu teşekkürler.

Ben Cesur Yürek de Mel Gibson un gizlice evlendiği karısını rehin aldıklarında kadının gözlerindeki ümit ve çaresizlik ifadesini hiç unutamıyorum. Dağlara bakıyor belki kocası gelir ve onu kurtarır diye.senağlama Zaten filme bayıldım.

motorsiklet günlüğü'nde ernesto'nun cüzzamlı insanların bulunduğu nehrin diğer tarafına geçtiğinde cüzzamlı bir adamın elini sıkıp gösterdiği ilgi ve etraftakilerin şaşkın bakışları....(İnsanlık adına alabilene verilen msj)

"ASLINDA FİLMİN TAMAMI ÖYLE YA...."

rüzgar gibi geçtinin, Red Buttler ile Scarlett O’Hara ile olan tüm ikili sahneleri nerdeyse. bu filmi defalarca izleye bilirim..

en cok tıtanıc fılmınden etkılenmıstım ben her sahnesı cok guzeldı halen aklımdan cıkmaz

rüzgar gibi geçtinin, Red Buttler ile Scarlett O’Hara ile olan tüm ikili sahneleri nerdeyse. bu filmi defalarca izleye bilirim..

İnanamıyorum 'Rüzgar gibi geçti'nin hayranısınız sizde benim gibi :1hug: scarlete bayılıyorum filmi defalarca izledim ilk izlediğimde ortaokuldaydım çok etkisinde kalmıştım scarlet benim kahramanım olmuştu filmini geçen yaz tesadüfen buldum ve aldım :asigim:

bende rüzgar gibi gectinin kitabını okumustum
2 ciltlik ikiside kalın cok güzel bir kitap ayrıca kitabı dahada zevkli

etkilendiim film ise leon neredeyse tüm sahneleri
bide babam ve oğlum filminde çooook aglamıstım

titanic bir numara olmakla birlite saniye saniye her karesi..:asigim:

babm ve oğlum yazarken bile ağlayası geliyo insanın sinemadan çıktığımda komadaydım...:a015:

bir de çok etkilendiğim bir filmdir ki mendili düşürme sahnesi gitmez gözümden cesur yürek :asigim:

Ulusal hazinede Nicholas Cage in sewgilisiyle havada bir tahtanın uzerinde asılı kaldıkları sahne kızın elinden tutuyor ve kız yere dusmek uzere kıza soruyor : "Bana guveniyor musun? " evet yanıtını alınca kızın elini bırakıyor kız düşüyor ama saglam bir yere cok etkilenmistim ( guven buyuk problem de benim icin :))

babam ve oglum filminin basında bir sahne vardı karısı dogum yaptıktan sonra adamın (fikret kuskan) yuz ifadesi ve soledıkleri cok etkıleyıcıydı ve tabiiki oldukten sonra babasının feryadı.hıc unutamam bu sahneyii:((

benim etkilendigim bir cok film var.ama aklimda olanlardan 1. si cesur yurek tamamindan cok etkilenmis olmakla beraber William Wallace in cok guvendigi kralin halkina ihanet ettigini anladiginda hani onu ingiliz sanip tam oldurecekken basindaki zirhi cikarinca yuzundeki olusan o ifade varya harika ilk izledigimde cok etkilenmistim.esaretin bedeli filmide aynen her sahnesiyle oyle yine.titanikte de cok etkilenmistim ama sikti artik sarmiyor.ve yaprak dokumu beni cok etkiliyor.fikret evlnip giderken babasi onu ugurlamaya tren garina geliyor ya ne agladim be of daha cok var ya neyse bunlar aklimda.

Çok fazla sahne var sevdiğim aklıma ilk gelen eşkiya filminde hawaii fişekler patlarken şener şenin damdan atlama sahnesiydi sevdiğinin ismini söyleyereksenağlamabir de yeşil yol filminde john coffeyin idamı:çok üzgünüm:senağlama çok etkilenmiştim:çok üzgünüm:

beni en fazla iyi repliklerin olduğu sahneler etkiliyor...

bu açıdan beni tatmin eden filmlerin başında baştan sona zeki mahkeme savunmaları ile din, siyasal sistem ve adalet sorgulamalarının yapıldığı "şeytanın avukatı" geliyor.
bunun dışında:
BABA/ THE GODFATHER: "Finans silahtır, politika ise tetiği ne zaman çekeceğini bilmek. "

KÖSTEBEK:"Tarih sadece son yaptığın şeyi hatırlar."

OLAĞAN ŞÜPHELİLER: "Bu işte ilk neyi öğrendim biliyor musun? Katili teşhis etmeyi. Diyelim ki bir cinayet nedeniyle üç adamı tutukladın. Geceyi geçirmeleri için nezarete atarsın. O gece kim uyuduysa katil odur. Anladın mı, suçluysan ve yakalandıysan dinlenmek için biraz kestirirsin ve gardın düşer."

DAHA YAKLAŞ/ CLOSER: "Ona aşığım, çünkü bana ihtiyacı yok."

V for VENDETTA:"Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken politikacılar yalanlarla gerçekleri örter." ve "Binalar semboldür, yok etmenin bir sembolü. Sembollere insanlar güç verir..."

tabii bu diyaloglar filmlerin içinde çok daha vurucu oluyor.burada değindiğim filmleri izlemenizi tavsiye ederim...

Back
X