Genelde ismini bilinmeyenler tarafından duyulduğunda “o ne ki?” “filoloji gibi bir şey mi?” diye tepkilerin verildiği filografi ne olduğu öğrenildiğinde de çoğunlukla ilgiyle ve merakla karşılanan bir sanat dalı. Çiviler ve teller filografiyi filografi yapan iki önemli öğe. Usta ellerden çıkmış bir tabloya bakıldığında tel ve çivinin birleşiminden bu kadar güzel eserler mi çıkar dedirtecek kadar etkileyici bir sanat bana göre.
YAPILIŞI HAKKINDAKİ BİLGİLERİ SİZLERE AKTARAYIM. İLK OLARAK SUNTA ÜZERİNE KUMAŞ KAPLANIYOR. SONRA DESENİN ÇEVRESİNDEN FAZLA UZUN OLMAYAN ÇİVİLER ÇAKILIYOR.İSTENİRSE ÇİVİLER RENKLENDİRİLİYOR.YANİ BOYANIYOR. KURUYUNCA ÇEŞİTLİ TEKNİKLERLE RENKLİ TELLER SARILIYBU TELLER ÇOK İNCE DEĞİL ÇOKDA KALIN DEĞİL, ORTA KALINLIKTA TAKI YAPANLAR BİLİRLER TAKIDA KULLANILAN TELLERDEN. BUNUN ÜZERİNE ÇALIŞILACAK DESEN AKTARILIYOR
ÇOK DEĞİŞİK VE PANO İÇİN KALICI BİR ÇALIŞMA BENCE BU TÜR ÇALIŞMALARI SEVENLERE DUYURULUR. BU ÇALIŞMAYI BAYANLAR KADAR BAYLARDA YAPABİLİRLER. AHŞABA, ÇEKİCE ÇİVİYE EL İŞLERİNE ELİ YATKIN BEYLERİ BOŞ TUTMAYIN HANIMLAR. BU SAYEDE ONLARDA HEM HOBİ EDİNMİŞ OLURLAR HEMDE EV DEKORASYONUNA KATKIDA BULUNURLAR.HERKESE KOLAY GELSİN.