• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fincanda kek yapanlara bir sorum var

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
66
44
Ankara
porselen fincanlarda kek,sufle yapan var mı? fırına koyunca fincanlara bişey olmuyor mu?

aaa fincanda kek...
o nasıl oluyor ki güzel oluyor mu acaba
hiç denemedim. yapan varsa yorumları bende okurum :)

ben fırında değilde tencerede yapmıştım

tencereye su doldurup fincanlarıda içine yerlerştiriyosun kapağını kapatıyosun su buhaıyla pişiyo

onu biliyorum evet ama ben fırında deneyen var mı onu merak ediyorum...

bu arada o şekilde tencerede nası pişiyor?kolay pişiyor mu?

bir kaç yıl önce dememiştim kakolu kek harcıyla yapmıştım

evet güzel pişiyo ama daha sonra fincanları temizlemek zor oluyo lekeli kalıyo ama uğraşınca çıkıyo

bence seremik fincanla dene zaten seramik fırın kapları satılıyo

ben denedim ama pişerken kapağın suları üzerine damlyıp yumuşattı. evdekilerinde pek hoşuna gitmedi maalesef:50:

ben denedim ama pişerken kapağın suları üzerine damlyıp yumuşattı. evdekilerinde pek hoşuna gitmedi maalesef:50:

bunun için tencere kapağını havlu yada halu kağıtla sarman lazımki su buharı düşmesin içine
fincanla fırında pişirmek istiyorsan yağlı kağıt yada folyoyla sarabilirsin belki

küçük cam kaseler var onların içinde yapıyorum çok güzel oluyor.şayet risk almak istemiyorsan küçük kek kağıtları var onların içinde deneyin

Ben mikrodalgada yapmıştım ama fırında nasıl olur bilemedim ısıya o kadar dayanıklımıdır ki fincan :26::26::26:

teşekkürler kızlar...fincan çatlar diyorsunuz yani...yapanlar duydum,tarifler okudum öyle de merak ettim....neyse denemiyim hiç en iyisi...öyle küçük fırın kapları bulabilsem.

porselen fincanlarda kek,sufle yapan var mı? fırına koyunca fincanlara bişey olmuyor mu?

canım fırına koymuyorsun tenceye sıcak su koyup onun içine oturtuyorsun birşey olmuyor ben bi kaç kere denedim çokta güzel oldu yada krem karamel kaseleri var onlardan alıp onlarda yap dahada iyi olur

Fincan kekin özelliği tencerede olması zaten tatlım fırında değil

Merhaba, çok geç olmuş ama emaye kupalar kullanabilirsiniz, fırına girer. Oldukça da lezzetli oluyor. Ben de fırında sufle yapıyorum. Tencere kekine göre çok daha güzel oluyor.

Back
X