Finlandiya, Iraklı sığınmacılara ters geldi: Çay yok, çok soğuk, dönmek istiyoruz

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Çoğu Iraklı yüzlerce sığınmacı, güç bela ulaştığı Finlandiya’dan dönmek istiyor. Nedeniyse Finlandiya’nın çok soğuk ve sıkıcı bir ülke olması.

finlandiya-gocmen.jpg

Fotoğraflar: Reuters.

AFP’nin haberine göre, yetkililer, geçen haftalarda Finlandiya’ya giriş yapan sığınmacılara ait iltica başvurularındaki iptal taleplerinde artış gördüklerini belirtti.

Ajansın muhabirlerinden birine konuşan sığınmacılardan, 22 yaşındaki Muhammed şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyaya Finlandiya’dan nefret ettiğimizi söyleyebilirsiniz. Çok soğuk, eksi 10 derece. Çay yok, restoran yok, bar yok… Sokaklarda insan görmek mümkün değil.”

‘İsveç, Finlandiya’dan daha iyi’
Sınırdaki Tornio’dan başkent Helsinki’ye kadar 750 kilometrelik yol katettiğini ifade eden Muhammed, şimdi tekrar İsveç’e dönmenin hesaplarını yapıyor.

İsveç’in de en az Finlandiya kadar soğuk olduğunu söyleyen Iraklı sığınmacılar, orada en azından daha fazla mülteci ve mülteci örgütü bulunduğuna işaret ederek, dönüş için otobüs garlarında yatıp kalkıyor.
finlandiya-gocmen2.jpg

Sığınmacılara ırkçı saldırı
Finlandiya’ya karşı olumsuz görüşlerini bildiren Iraklılardan bazıları, Helsinki’ye gelmeye çalışan otobüsler dolusu sığınmacının yolda önünü kesen ırkçı bir gruptan da bahsetti. ABD’deki ırkçı örgüt Ku Klux Klan’a benzer kıyafetlerle otobüslerin önünü kesen yüzlerce Finli, Helsinki’ye ulaşmaya çalışan Iraklıların yeniden İsveç’e geçmesine neden olmuş.

Her gün yaklaşık 500 sığınmacının giriş yaptığı Finlandiya’ya, yıl sonuna kadar 30 bin kişinin gelmesi bekleniyordu.

http://www.diken.com.tr/finlandiya-...ers-geldi-cay-yok-cok-soguk-donmek-istiyoruz/

Gecen gun kirmizi isikta alelacele verdigim 50 kurusu begenmedi haspam.Bu ne boyle tarzinda bisey dedi.Bayramin 1. Gunu de balkondan cumadan cikan milleti izliyoruz.Etrafta en az 7-8 irili ufakli suriyeli dileniyorlar.Cuma bitti.Cocuklar ayni yone dogru yurudu.Kosede arabanin onunde bekleyen adam arabaya bindi.Cocuklar da arabaya usustu.Araba da fena sayilmazdi.Onume her gelene cebimdeki parayi bosaltiyordum.Bundan sonra kurus vermeyecegim.

Gecen gun kirmizi isikta alelacele verdigim 50 kurusu begenmedi haspam.Bu ne boyle tarzinda bisey dedi.Bayramin 1. Gunu de balkondan cumadan cikan milleti izliyoruz.Etrafta en az 7-8 irili ufakli suriyeli dileniyorlar.Cuma bitti.Cocuklar ayni yone dogru yurudu.Kosede arabanin onunde bekleyen adam arabaya bindi.Cocuklar da arabaya usustu.Araba da fena sayilmazdi.Onume her gelene cebimdeki parayi bosaltiyordum.Bundan sonra kurus vermeyecegim.
Deme öyle şeyler ya en son ben dediğimde en faşist üye seçilmiştim:KK53:

Ajansın muhabirlerinden birine konuşan sığınmacılardan, 22 yaşındaki Muhammed şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyaya Finlandiya’dan nefret ettiğimizi söyleyebilirsiniz. Çok soğuk, eksi 10 derece. Çay yok, restoran yok, bar yok… Sokaklarda insan görmek mümkün değil.”
/

Nefret ediyorlarmış. Finlandiya size bayılıyor çünkü. Bu derece nankörlüğü gerçekten anlamıyorum. Sıkıcıymış, eğlenmeye geldi sanki haspam.
Biz bir şey deyince "canlarını kurtarmak için kaçıyorlar!!!!!" diyenlere sormak lazım, sıkıcı, restoran yok bar yok diye sığındığı ülkeden geri gitmek istemek nasıl bir şeymiş acaba.

Yer mi beğenemediler şimdi de.

Deme öyle şeyler ya en son ben dediğimde en faşist üye seçilmiştim:KK53:

Kimsenin faşist demeye hakkı yok, Mülteci veya sokakta herhangi dilenen biri, genel olarak verileni beğenmeme, burun kıvırma durumu hakim.
Yıllar evvel kapıma açım diye gelen kadına para yerine ekmek ve birşeyler vermek istedim diye kadın bana beddualar etmişti.
Maksat karın doyurmaksa yemek vereceğim işte daha güzel değil miydi ama yok ille de para, Allah rızası için denerek uzatılan eli geri çevirmemek adına cebimizde o an olan bozuk parayı verdiğimizde beğenilmiyorsa, 50 kuruşu veripte beğenilmemesi karşısında kızgınlığını dile getiren midir faşist yoksa verilene burun büken mi?

Yer mi beğenemediler şimdi de.

Kimsenin faşist demeye hakkı yok, Mülteci veya sokakta herhangi dilenen biri, genel olarak verileni beğenmeme, burun kıvırma durumu hakim.
Yıllar evvel kapıma açım diye gelen kadına para yerine ekmek ve birşeyler vermek istedim diye kadın bana beddualar etmişti.
Maksat karın doyurmaksa yemek vereceğim işte daha güzel değil miydi ama yok ille de para, Allah rızası için denerek uzatılan eli geri çevirmemek adına cebimizde o an olan bozuk parayı verdiğimizde beğenilmiyorsa, 50 kuruşu veripte beğenilmemesi karşısında kızgınlığını dile getiren midir faşist yoksa verilene burun büken mi?
Öyle müdürüm tabi. Para alana kadar gitmiyorlar pesimizden. Ekmek parası dedi ekmek aldım verdim ekmek değil para dedi. Daha bir çok olay ama ben dile getirince ülkede kendimden başkasını istemeyen, faşist, kinci oldum. Benim vergimle beslenip nankörlük edenlere hakkımı helal etmedim diye sinirlenip sabreden susan üyeler vardı. Her mesajım kin, öfke, nefret doluymuş. Neyse müdürüm bayramınız mübarek olsun bu arada:KK15:

Öyle müdürüm tabi. Para alana kadar gitmiyorlar pesimizden. Ekmek parası dedi ekmek aldım verdim ekmek değil para dedi. Daha bir çok olay ama ben dile getirince ülkede kendimden başkasını istemeyen, faşist, kinci oldum. Benim vergimle beslenip nankörlük edenlere hakkımı helal etmedim diye sinirlenip sabreden susan üyeler vardı. Her mesajım kin, öfke, nefret doluymuş. Neyse müdürüm bayramınız mübarek olsun bu arada:KK15:
Boşver, vergilerimizle besleniyor diye sinirlenip sövülen başkaları da var, onlara sövülünce mübah, ekmeği istemeyip illa para verin diyene sövülünce kinci demeye de hakları yok.
Seninde bayramın mübarek olsun:KK15:

Sıkıcı mı?Oğlum ne yapsın adamlar dansöz mü oynatsın size?!:KK67:Tipik ortadoğu zihniyeti işte...

Bildiğim kadar bunlar kendi ülkelerindede çalışmıyormuş kadın her doğurduğu çocuğa yardım alıyormuş ve bu doğurdukları çocuğun yardımlarıyla yaşıyorlarmış , Türkler kadar çalışmıyorduk diyorlar , siz çok çalışıyorsunuz diyorlarmış , alışmışlar tembelliğe biz çocuğu bırakıp sabah erken vakitte işi gittiğimlz çok oldu çocuğun büyümesine az şahit olduk ,tembellik bir ülkeyi yıkar , başka memleketlerede esir olursun işte öyle

Finlandiya en az suç oranına sahip olan ülke değil miydi ya? Şu metalcileri bol olan ülke aklımda Eurovisiona katılan abiler kalmış :D Birde çok düzenli bi yerdi sanırsam.

Ay siz gelin biz gidelim burada çok eğlenirsiniz haspam turist sanki.

" Bar " yok demiş. ..
Bar olaydı icecekmiydin?

İcmez ya da gayette icebilir. Ne var bunda?

Ha bir de bu Muhammed hangi Muhammed bi soyadi yok mu mesela? :KK45:
Hani vardır ya magazinde köşe doldurmak için yazilan, konusulsun diye araya söylenmemiş para edecek laflarin sokulduğu haberler... İste anladiniz siz onu... :KK45:

Back
X