Finlandiya, Iraklı sığınmacılara ters geldi: Çay yok, çok soğuk, dönmek istiyoruz

Barda ne yapacaklarmış bunlar ?
Herhalde bunlar sıla depresyonunda bir kaç güzel hatun görmek için oraya gidiceklerdi , avuçlarını yaladılar

Gecen gun kirmizi isikta alelacele verdigim 50 kurusu begenmedi haspam.Bu ne boyle tarzinda bisey dedi.Bayramin 1. Gunu de balkondan cumadan cikan milleti izliyoruz.Etrafta en az 7-8 irili ufakli suriyeli dileniyorlar.Cuma bitti.Cocuklar ayni yone dogru yurudu.Kosede arabanin onunde bekleyen adam arabaya bindi.Cocuklar da arabaya usustu.Araba da fena sayilmazdi.Onume her gelene cebimdeki parayi bosaltiyordum.Bundan sonra kurus vermeyecegim.
Bence sen vermeye devam et. Suriyeli çocukların eseri çökükler var arabamızda.

Rahmetli babamda alamanya'yı sevmemişti soğuk ve kar yüzünden tabi birde insanların buzdolap gibi oluşundan .kendisi çukurovalı olunca kemiğe o sıcak hava işleyince parasıda ,kültürleride cazip gelmiyor ,illaki memleket başka

Hayir olsun insallah , korktum birden..
Her neyse..
Adamlar ulkesinden kaciyor , basini sokacak duzgun yer , calisacak bir is bulamamis..

Evet , bar eksikligi hissetmesini yadirgadim. Gayet net..

İcmez ya da gayette icebilir. Ne var bunda?

Ha bir de bu Muhammed hangi Muhammed bi soyadi yok mu mesela? :KK45:
Hani vardır ya magazinde köşe doldurmak için yazilan, konusulsun diye araya söylenmemiş para edecek laflarin sokulduğu haberler... İste anladiniz siz onu... :KK45:

Hayir olsun insallah , korktum birden..
Her neyse..
Adamlar ulkesinden kaciyor , basini sokacak duzgun yer , calisacak bir is bulamamis..

Evet , bar eksikligi hissetmesini yadirgadim. Gayet net..
Neden korktun öyle? :KK48: yani o kisma takili kalip bu şekilde sorgulaaman garip geldi bi an... Tabi bu da senin konudaki düşüncen... Bana görede savaştan kacmis olsalar da hala fikir bildirme, "beğenip, begenmeme" durumları el veriyorsa bulundukları ülkeyi terk edebilme hakkina sahip olabilmeliler. Uyum sağlayamamış olabilirler. Soğuk, sessizlik herkese iyi gelmeyebilir değil mi? :))

Bar yokmuş. ....vhalla perisan olur insan barsiz...
cok kotu....:) allah kurtarsin oralardan ne diyim...

soğuk ülke iyidir bakın soğuk ülkelere sorun var mı yok, grönland da hapisane bile yokmuş be, yuh dedim
ama sıcak ülkeler hep sıkıntı

Muhammed demiş bunu, bir kişinin fikrini tüm Iraklılara yüklemek ne derece mantıklı, ne derece sağlıklı bir haber tartışılır. Zaten Finlandiya istemiyordu bir adamı kullanıp hepsini yaftalayan bir haber yaparak hepsiyle dalga geçmişler düpedüz...

Back
X