Tatlı Tarifi Fırın Sütlaç - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Malzemeler ;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su

Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsiniziesoğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.

Teşekkürler canım tarif için harika görünüyor olsada yesek.

Süper görünüyo ellerine saglik, simdilik sutlac kaselerim yok die normal kaselerde yapacagim. Fırında sutlaci da denemek isterim :)

bu 1 milyoncularda satılan aliminyum aşure kaseleri var. hani kullan at olanlar. kesinlikle çok pratik öneririm. nerdeyse her markette var. Aklınızda bulunsun

bu 1 milyoncularda satılan aliminyum aşure kaseleri var. hani kullan at olanlar. kesinlikle çok pratik öneririm. nerdeyse her markette var. Aklınızda bulunsun

Haklisin birdahaki sefer ordan alirim. Sultaci yaptim bu arada, biraz civik oldu katilasmadi. Bir yemek kasigi dolusu nişasta ile katilastirdim. Sende de oyle oldumu. Yoksa ben mi eksik yaptm

Haklisin birdahaki sefer ordan alirim. Sultaci yaptim bu arada, biraz civik oldu katilasmadi. Bir yemek kasigi dolusu nişasta ile katilastirdim. Sende de oyle oldumu. Yoksa ben mi eksik yaptm

ben bu tarifi değilde kendi bildiğim gibi gözkararı yapıyorum hep. Kısık ateşde uzun süre kaynatıyorum o zaman da katılaşıyor canm

Sütlacı çok severimmm ama evde pek yapılmıyor

elinize sağlık

Tarifimin ölçüleri tam kızlar içinde çok pirinci de sevmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…