Fırınlar, Ocaklar, Aspiratörler Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

atessizprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
3.718
15
66
İstanbul
Set üstü ocağınızın başlıklarını folyo kağıdı ile kaplayarak lekelenmesini önleyebilirsiniz. Ocağın üzerine dökülenleri de kuruyup lekeye dönüşmeden hemen sıcağı sıcağına temizlemekte fayda var.

Kendini temizleyen fırınlar kir tabakasını yakıp kül etmek için yüksek ısı kullanır. Fırın rafını çıkartın, fırınınızı temizleme fonksiyonuna getirin ve birkaç saat bekleyin. Sonra, nemli bir bez ile silin.
Kendini temizleyemeyen fırınları temizlemek zor olacaktır. Bu yüzden süpermarketlerde bulunan temizlik ürünlerine başvurabilirsiniz. Odayı havalandırın, eldivenlerinizi takın ve içeride temizleyicinin ne kadar duracağını talimatlardan okuyun. Daha sonra temizlik maddesinden arındırın.
Fırınınız ılık olana kadar bekleyin, ama soğuk olmaması gerekiyor. Daha sonra sirkeyle ıslatılmış bir bez ile silin.

Fırın temizlemede İpucu
Temizlemeden önce her zaman fırının soğuk olduğundan emin olun. Eğer sert kimyasal temizleyicileri sevmiyorsanız bir kat karbonat deneyin. Birkaç saat bekleyin. Sonra fırına sprey yardımıyla beyaz sirke sıkın. Nemli bir sünger ile silin.

sırkelı suyla sılmek faydalymıs leke oldugunda fırın az soguynca nemlı bezle sılmelıymısız dokturym prgamında ızlemıstım

bende bir deneyimimi yazayim size
yanmaz bir kabin icine su koyun ve isine bir tablet yani bulasik makinasina kullandigimiz tabletlerden koyun
ve firini isitin lekeler hic cikmamis olsa bile bir bezle silinebilecek kadar yumsuyor temizligi daha kolay oluyor

arkadaşlar benim siemens marka ankastre fırınım var..kurulumunda bulunamadığım için kendini temizleme özelliğinin nasıl kullanıldığını bilmiyorum.250 derecenin üzerinde clean yazıyor ve ayrıca bir clean yazan düğmesi var..250'ye getirip clean düğmesine basıyorum ancak hiç bir hareket olmuyor.o şekilde mi oluyor yoksa birşeyi eksik mi yapıyorum???? bilen varsa bi yardımcı olun nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :((

Görüntüsü kötü görünmez mi alimünyum folyoda.Ben Ankastre City - TEKA TERMİKEL ANKASTRE DE EN İYİ FİYAT diye bir site gezdim.Ankastrecity'de tecnolit ve würth diye inox bakım spreyleri vardı tecnolit marka olanı aldım ve kullandım aynı eskisi gibi yeni halde görünüyor gerçekten çok güzel bir ürün tavsiye ederim hem lekeleri çıkartıyor hemde matlaşmayı önlüyor.

Back
X