merhaba kızlar. size danışmak istediğim bir şey var. 3 yıllık evliyim. bekarken pek yemek yapmamama rağmen şu 3 yılda kendimi epey geliştirdim. ama gel gör ki iş fırın yemeklerine geldiğinde pek başarılı değilim. mesela tavuk sürüyorum fırına patatesli lezzetli olmuyor. köftede de aynı. karnıyarık yapınca da içleri kuru kuru kalıyor. bunları nasıl yaptığınızı tarif eder misiniz nerde hata yapıyorum acaba???
merhaba kızlar. size danışmak istediğim bir şey var. 3 yıllık evliyim. bekarken pek yemek yapmamama rağmen şu 3 yılda kendimi epey geliştirdim. ama gel gör ki iş fırın yemeklerine geldiğinde pek başarılı değilim. mesela tavuk sürüyorum fırına patatesli lezzetli olmuyor. köftede de aynı. karnıyarık yapınca da içleri kuru kuru kalıyor. bunları nasıl yaptığınızı tarif eder misiniz nerde hata yapıyorum acaba???
tavuğu fırın poşetinde yaparsan daha lezzetli olur..tam tarif yazarsam ben baget yapıyorum
bagetlerin üzerine kekik azıcık kimyon,karabiber,pul biber 1 diş sarımsak.bir tatlı kaşığı salça tuz azıcık yağ ekle bunu 2 saat dolapda dinlendir
fırın poşetine çok azıcık un serp içinde olmasın un sadece toz gibi içini bula tavukları at poşetin ağzını bağla üzerini bir kaç yerden del...
yanına aynı baharatı patates havuç üzerine dök karıştır onuda poşete koy unsuz ama..
önce tavuğu at tavuk yarı pişince aynı tepsiye patateside at..çok lezzetli olur..
köfteyi ben fırında sevmiyorum karnıyarığıda iç kıymasını yapğarken kıymaya azıcık su ekleyerek pişir veya domatesini normaşlden biraz fazla koy
pişirirkende salçalı suda pişiriyorum pişerken arada bir o sosunu üzerine gezdir kuru olmaz