Sebze Yemekleri Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar (resimli)

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
46
İstanbul
Hafif ve lezetli
Karnabaharı sevmeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif

Karnıbahar ağaç ağaç ayrılır ve yıkanır

1 ortaboy karnıbahar
3 yemek kş. un
yarım çay br. sıvı yağ
1 su br. sut
1 su br. su
1 su br rendelenmiş kaşar
tuz, pulbiber

Ayıladığımız karnıbaharı tuzlu sıcak suya atıp haşlıyoruz
bu arada ayrı bir tencerede yağ,un, sut, su ve tuzla beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
haşladığımız karnıbahar çatal girecek kadar yumuşayınca susuyoruz
hazırladığımız tepsiye karnıbaharı ağaç ağaç diziyoruz
daha sonra uzerine pulbiber ve beşamel susu dökup 200 c fırına veriyoruz
20 dk piştikten sonra uzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip kızarana kadar daha pişiriyoruz
Afyet olsun

Son düzenleme:
spa0426.jpg

spa0424.jpg

"ağaç ağaç diziyoruz" lafı çok güldürdü beni Allah da seni güldürsün.
çiçek çiçek derler ona şekerim (hah işte senin bilmediğin bişi buldum kaydirigubbakcemile2)

eline sağlık karnabahara bayılırım cokacimcoook

"ağaç ağaç diziyoruz" lafı çok güldürdü beni Allah da seni güldürsün.
çiçek çiçek derler ona şekerim (hah işte senin bilmediğin bişi buldum kaydirigubbakcemile2)

eline sağlık karnabahara bayılırım cokacimcoook

:dilcikar: bizim köyde ağaç derler
ha ağaç ha çiçek anlamışsın ya sen ona bak :roflol:
teşekkurler tatlım

karnibahar ve brokkoliyi sevmemmi hic hele kizim yikatiyoda cig halini bile löpürdetiyo valla
ellerine saglik canim
ben bunu haslanmis patatez brokolli karnibahar ve havucla besemelsos ve kasar peyniri ilave edip firinliyorum cok seviyoruz ama sadesinide denicem saolasin

sersoy saaa gıcık olduğumu daha önce söölemişmiydim :mymeka: ama galiba sanırsam bunu yapcek kadar zaman bulabilirim, seni seviyom len Şeniz :roflol:

şimdi fırına verdim bakalım nasıl olacak kızatmasını çok severiz umarım bunuda severiz yeyince söylerim fikirlerimi teşekkürler arkadaşım tarif için.

sersoycum çok sağol biz çok beğendik hatta eşim dediki bidaha kızartmasını yapma karnıbaharı hep böyle yiyelim dedi.çook mersi canım.

sersoycum çok sağol biz çok beğendik hatta eşim dediki bidaha kızartmasını yapma karnıbaharı hep böyle yiyelim dedi.çook mersi canım.

afyet olsun tatlım.. bende eşine katılıyorum zaten kızartmasını hiç sevmezdim ayda yılda bir yapardım.. ama bu şekliyle super oluyor cokacimcoook
hatta ileriki gunlerde karnıbahar bulmak zorlaşacağından haşlayıp dondurucuya attım mahrum kalmamak için. kaydirigubbakcemile3

afyet olsun tatlım.. bende eşine katılıyorum zaten kızartmasını hiç sevmezdim ayda yılda bir yapardım.. ama bu şekliyle super oluyor cokacimcoook
hatta ileriki gunlerde karnıbahar bulmak zorlaşacağından haşlayıp dondurucuya attım mahrum kalmamak için. kaydirigubbakcemile3

aaa ilk defa duydum bende atarım kız azmı haşladın çokmu?

bende bunu brokoliyle yapiyorum karnibaharla hic denemedim kanibarlada degisik bi tarifm var sutlu yumurtali firina veriyosun ,bidakine boyle yapim bakim nasil olcak

arkadaşlar bnde bu tarifi daha farklı yapıyorum sadece bn karnıbaharları haşladıktan sonra borcama eziyorum üzerine küp küp kızarmış patates ve kızarmış havuç koyuyorum sonra beşamel sos ve kaşar.çok lezzet veriyor patates ve havuç tabi herkesin ağız tadı farklıdır. denemenizi tavsiye ederim.
hoşçakalın...

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook bi tabak versene nan selma :jeyyar: hayrın olsun nan canım çekti pis ne yapıp koyuyon evde yok ahanda canım çekti şişicem nan :mymeka:

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook bi tabak versene nan selma :jeyyar: hayrın olsun nan canım çekti pis ne yapıp koyuyon evde yok ahanda canım çekti şişicem nan :mymeka:

zeyo ben senden korkmaya başladım anacım.. kız bbg evi gibi gözetliyomusun yoksa beni.. sen bu msj yazdığın sırada sofrada bu karnıbahardan vardı.. bu kadar olur yani :1shok:

Back
X