Mezeler - Ordövrler Fırında-Beşamel Soslu Patates Püresi-Hemde Resimli-Hemde Ben yaptım

sefamolsun

radyoda yine sezen çalıyo
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.430
11
116
İstanbul
Kendiniz ve misafirleriniz için sunumu çok şık bir tarif patates seviyorsanız tavsiye ederim. Tabii yanında et tavuk köfte pirinç pilavı olursa mükemmel olur(ben öyle yaptım).

Püresi İçin:
3 adet orta boy patats
Yarım çay bardağı süt
Yeterince tuz
Biraz karabiver
Beşamel Sosu:
2 Çorba kaşığı tereyağı
1.5 ç.k un
1.5 su bardağı süt
Üzeri için bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Küp küp doğrayıp haşladığınız patesleri ezerek ve sütünü ilave ederek püre haline getirin çok az tuz ve karabiberini ekleyin. Hazırlayacağınız kaba eşit şekilde yayın.
Bir tarafta beşamel sosunu hazırlayın. Yağda unu kavurup sütünü ekleyin sürekli karıştırın kaynayınca çok az tuz ve karabier ekleyin koyulaşınca ocaktan alın. Pürenizin üzerine güzelce gezdirerek dökün.
Rendelediğiniz kaşar peynirinide eşit miktarda serpin.

cimg3885gb8.jpg

cimg3889uo3.jpg
Buda tabakta görüntüsü birazdan yanında tavuk köfte ve pirinç pilavıyla servis edicem. Onları koymadım mazallah bi tarafınız şişer he heekaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

cnm benm gercekten harıka gorunuyor.ben patates puresını cok severım ama senınkının sunumu da harıka olmus yanı tabakta bulamaç gibi bir görüntüdense bu çok daha iyi bir seçim.emeğine eline sağlık..

tıpkısının aynısını ilk sahur akşamı yapmıştım,misafirimde vardı çok beğenildi cokacimcoook
baktım aynı tarif dur,bende tavsiye edeyim dedim,kızlar harika oluyor deneyin :lepi:

ben bunu yarin yapmayi dusunuyorum. acaba icine ince kiyilmis brokoli havuc ve bezelye atsam olur mu?
brokoliyi haslayip mi atmak gerekiyo?

Back
X