Et Yemekleri Firinda Patlican Dizme(Fotografli)

abroad

~Eksiklik kendi ozumde~
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
381
1
116
A.B.D.
Ben bu aralar iyi alistim pratik yemeklere.Son anda yemek yapinca boyle oluyor iste:)Ozellikle calisan arkadaslar icin ideal. Aksamdan hazirlanip,yemekten 1 saat once firina verilebilir...

Bir kg Patlican
Yarim kg kiyma(orta yagli)
Iki-uc dilim ekmek
Bir yumurta
Bir sogan
Uc corba kasigi salca
Iki adet domates
Iki adet yesil biber
Siviyag
Su
Karabiber ,pulbiber,tuz

Kiymanin icine sogani rendeliyoruz.Ekmek dilimlerini suda birkac dakika beklettikten sonra suyunu sIktigimiz ekmekleri kiymaya ekliyoruz.Daha sonra yumurtayi,tuzu,karabiberi,pulbiberi ve gerekirse biraz su ekleyip yoguruyoruz.Eger cok yumusak olursa ekmek eklenebilir.(kuru,cekilmis ekmeginiz varsa o da olabilir)
Patlicanlari yikayip,saplarini kestikten sonra hemen hemen kursun kalem kalinliginda:)dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.Sudan alip sIkTIktan sonra,Kofte sekli verdigimiz kiymadan alip bir patlican bir kofte seklinde firin tepsisine siraliyoruz.Kofteleri cok kalin yapmayin ki cig kalmasin.Eger yanyana dizerken zorlanirsaniz bikac taneyi ustuste diztikten sonra,yan yatirarak isinizi kolaylastirabilirsiniz.Bu sekilde tum patlicanlari ve kofteleri siraliyoruz.Domatesleri ve biberleri de halka halka dograyip tepsinin ortasina gelisiguzel koyuyoruz.Salcayi suyla iyice akici kivama getirdikten sonra,yarim cay bardagindan biraz fazla siviyagi ve biraz tuzu da ekleyip karistiriyoruz.Patlican ve koftelerin uzerine bu sosu gezdiriyoruz.Yarim cay bardagi suyu da dokup,tepsinin uzerini hava almayacak sekilde aluminyum folyoyla kapatiyoruz.Bu sekilde onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30 dk pisiriyoruz(bu sure degisebilir,kontrol edilmeli).Patlicanlar yumusayip,kofteler pisince uzerini acip 10-15 dk da suyunu cekip, uzerinin kizarmasi icin bekletiyoruz.Fakat ara ara bakip suyundan patlican ve koftelerin uzerine gezdiriyoruz ki kurumasinlar.

Son düzenleme:
img0947dn2.jpg

Renk isiktan dolayi koyu cikmis sanirim..

Afiyet Olsun a.s.

Tesekkur ederim canim,bende cok seviyorum hem de cok hafif oluyor kizartilmadan yapildigi icin...a.s.

Ellerine sağlık abruşum..Çok güzel görünüyor,hiç kimse bu lezzete hayır diyemez bence,sofralarımızın vazgeçilmez monulerinden biri...Süperr

Tesekkur ederim libosumm Şeniz Sende yaptigin zaman fotograf ekle de gozumuz gonlumuz acilsin.Eminim benimki sonuk kalir seninkinin yaninda a.s.

ben daha önce bu yemeği denemiştim patlıcanların tadını sevmemiştim.Bu tarifi görünce yapayım dedim ben çöpşişe dizdim böylece köfteler ve patlıcanlar samimioldular suyunu dediğin gibi ara ara patlıcanların üstüne serptim biberde ve domateste üstlerine koydum sonuç çok güzeldi busefer beğenerek yedik teşşekkür ederim.

ben daha önce bu yemeği denemiştim patlıcanların tadını sevmemiştim.Bu tarifi görünce yapayım dedim ben çöpşişe dizdim böylece köfteler ve patlıcanlar samimioldular suyunu dediğin gibi ara ara patlıcanların üstüne serptim biberde ve domateste üstlerine koydum sonuç çok güzeldi busefer beğenerek yedik teşşekkür ederim.

Hihi samimi oldular demek kaydirigubbakcemile3 Rica ederim canim,gercekten cok sevindim begenmenize.Ellerine saglik a.s.

canım biz buna düzme deriz...
biz patlıcanları hafif kızartıp aralarına köfteleri koyup tencereye dizip ocakta pişiririz o şekildede çok güzel olur...
güzel görünüyo ellerine sağlık....

Tesekkur ederim canim a.s.
Dogru,dedigin gibi de yapilabilir fakat ozellikle kizartmadim boyle daha hafif oluyor.Ben bunu dizme diye biliyorum,ama demekki farkli isimleri varmis.CADIARZU

yalniz bu harika bisey yaaaaaaa bugun yemek yapmamis olsaydim bunu denerdeim kesin,neyse evde patlicanim var yarin bi aksilik cikmazsa yapicam,burda harika tarifler var kizlar süpersinizkaydirigubbakcemile2

yalniz bu harika bisey yaaaaaaa bugun yemek yapmamis olsaydim bunu denerdeim kesin,neyse evde patlicanim var yarin bi aksilik cikmazsa yapicam,burda harika tarifler var kizlar süpersinizkaydirigubbakcemile2

Yaptin mi sabine kardes kaydirigubbakcemile5
Umarim begenmissinizdir...Afiyet olsun canim zemuszemus

Back
X