Et Yemekleri Firinda Patlican Dizme(Fotografli)

img0947dn2.jpg

Renk isiktan dolayi koyu cikmis sanirim..

Afiyet Olsun a.s.
iftara daha var ne kadar güzel cokacimcoook

Simdi iftar olmustur artik,bol bol yiyin cokacimcoook kaydirigubbakcemile3Afiyet olsun.
Begenmene sevindim. canim.Cok tesekkur ederim a.s.

Ben bu tarifi patlıcanlısını degil patatesle yapıyordum hep,çok güzel oluyor oda.Bunuda deneyecegim en kısa zamanda.

Patatesli hic denemedim ,iyi fikir...Bende oyle deneyeyim insallah.
vereliniortak

Rica ederim canim,olsun bir daha yaparsan bekleriz opuyorumnanaktan
Afiyet seker olsun

Çok leziz görünüyo bayılırım zaten patlıcan yemeklerine :)

ben de yapıyorum bundan, ama patlıcanları önceden kızartarak. yoksa eşim hayatta yemez. ben de istemeye istemeye yerim
ama sorun şurda ki, sizin pratik tarif diye söylediğiniz şey benim yapabildiğim en zor karmaşık uzun süren yemek :27:
genelde makarna yumurta ve çorba tüketiyoruz da, bu bizim için ziyafet çekilecek günlerde falan olabiliyor ancak :27:
beceriksizim galiba :D

ellerinize sağlık, resim de çok iştah açıcı
:16:

Çok güzel görünüyo tatlım ama patlıcanları kızartadan çiğ olarak mı tepsiye diziyoruz_? ben denedim ve patlıcanlar kof kof oldu

Ellerine Sağlık biz trakyalılar etsiz duramayız ama şahsen ben patlıcanı ayrı seviyorum tarifini hemen deniycem güzelim

Ben bu aralar iyi alistim pratik yemeklere.Son anda yemek yapinca boyle oluyor iste:)Ozellikle calisan arkadaslar icin ideal. Aksamdan hazirlanip,yemekten 1 saat once firina verilebilir...

Bir kg Patlican
Yarim kg kiyma(orta yagli)
Iki-uc dilim ekmek
Bir yumurta
Bir sogan
Uc corba kasigi salca
Iki adet domates
Iki adet yesil biber
Siviyag
Su
Karabiber ,pulbiber,tuz

Kiymanin icine sogani rendeliyoruz.Ekmek dilimlerini suda birkac dakika beklettikten sonra suyunu sIktigimiz ekmekleri kiymaya ekliyoruz.Daha sonra yumurtayi,tuzu,karabiberi,pulbiberi ve gerekirse biraz su ekleyip yoguruyoruz.Eger cok yumusak olursa ekmek eklenebilir.(kuru,cekilmis ekmeginiz varsa o da olabilir)
Patlicanlari yikayip,saplarini kestikten sonra hemen hemen kursun kalem kalinliginda:)dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.Sudan alip sIkTIktan sonra,Kofte sekli verdigimiz kiymadan alip bir patlican bir kofte seklinde firin tepsisine siraliyoruz.Kofteleri cok kalin yapmayin ki cig kalmasin.Eger yanyana dizerken zorlanirsaniz bikac taneyi ustuste diztikten sonra,yan yatirarak isinizi kolaylastirabilirsiniz.Bu sekilde tum patlicanlari ve kofteleri siraliyoruz.Domatesleri ve biberleri de halka halka dograyip tepsinin ortasina gelisiguzel koyuyoruz.Salcayi suyla iyice akici kivama getirdikten sonra,yarim cay bardagindan biraz fazla siviyagi ve biraz tuzu da ekleyip karistiriyoruz.Patlican ve koftelerin uzerine bu sosu gezdiriyoruz.Yarim cay bardagi suyu da dokup,tepsinin uzerini hava almayacak sekilde aluminyum folyoyla kapatiyoruz.Bu sekilde onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30 dk pisiriyoruz(bu sure degisebilir,kontrol edilmeli).Patlicanlar yumusayip,kofteler pisince uzerini acip 10-15 dk da suyunu cekip, uzerinin kizarmasi icin bekletiyoruz.Fakat ara ara bakip suyundan patlican ve koftelerin uzerine gezdiriyoruz ki kurumasinlar.

Back
X