Kekler - Pastalar Fırınım kekin 10 dk da üstünü yakıyor

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Bu fırının keklerle ve benle bir sorunu var, ya da sorun bende ama ben çözemiyorum. Çıldırmak üzereyim, hayatımda defalarca kek yapmama rağmen, şuan evimde bulunan eski fırınla bir türlü bağdaşamadık. Altı üstü bir keki pişiremiyorum :17: Fırın arçelik marka, turbo fırın.. 170-180 derecede 10 dk keki pişirmeye başlıyor. Üstünü ve altını hemen yakıyor. Kek tepsisini ortaya koyuyorum.. Kek yapma püf noktalarını istemiyorum sadece birşeyi yanlış mı yapıyorum, onu öğrenmek istiyorum. lütfen yardım edin...

Bu fırının keklerle ve benle bir sorunu var, ya da sorun bende ama ben çözemiyorum. Çıldırmak üzereyim, hayatımda defalarca kek yapmama rağmen, şuan evimde bulunan eski fırınla bir türlü bağdaşamadık. Altı üstü bir keki pişiremiyorum :17: Fırın arçelik marka, turbo fırın.. 170-180 derecede 10 dk keki pişirmeye başlıyor. Üstünü ve altını hemen yakıyor. Kek tepsisini ortaya koyuyorum.. Kek yapma püf noktalarını istemiyorum sadece birşeyi yanlış mı yapıyorum, onu öğrenmek istiyorum. lütfen yardım edin...

Canım merhaba, öncelikle derecenin 180 de mi diye kontrol et bazen kaymalar olabilir.Eğer onda bir sorun yok ise senin fırın 180 derecede fazla yükseliyor o zaman daha düşükte pişirim yap. 100- 120 derece falan olabilir. ağır ağır pişer belki ama en azında içini çeker ve geç kızarır. Sonra tekrar sonuçlarını paylaş başka yöntemlerede bakarız.

Canım merhaba, öncelikle derecenin 180 de mi diye kontrol et bazen kaymalar olabilir.Eğer onda bir sorun yok ise senin fırın 180 derecede fazla yükseliyor o zaman daha düşükte pişirim yap. 100- 120 derece falan olabilir. ağır ağır pişer belki ama en azında içini çeker ve geç kızarır. Sonra tekrar sonuçlarını paylaş başka yöntemlerede bakarız.

Fırın düğmesinde 150 ve 200ü gösteriyor. Ben arasına getiriyorum. Tamam ben tekrar bir deneme yapayım dediğiniz gibi ısıyı düşüreyim. Teşekkür ederim, yaptıktan sonra sonucu paylaşırım tekrar

Merhaba canım, bugün tekrar bi kek yapma girişiminde bulundum. Fırın ayarını bu sefer 120 dereceye ayarladım. Bu derecede bile keki 20 dk da pişirdi. :50: Çok kabarmadı, ama en azından eskisi kadar yanmadı. Sence de bu fırında bi ayarsızlık yok mu? Bütün suçu fırına atasım var ama aksi gibi bu fırında çok güzel kek pişirmiş arkadaşımın ablası.. Nasıl oluyor bu iş anlayabilmiş değilim :44: Kek tarifim klasik; 3 yumurta,1 su bardağı şeker, 1 su bar. yoğurt, 1 su br. sıvıyağ, ve 2 su brd un kab.tozu ve vanilya

Merhaba canım, bugün tekrar bi kek yapma girişiminde bulundum. Fırın ayarını bu sefer 120 dereceye ayarladım. Bu derecede bile keki 20 dk da pişirdi. :50: Çok kabarmadı, ama en azından eskisi kadar yanmadı. Sence de bu fırında bi ayarsızlık yok mu? Bütün suçu fırına atasım var ama aksi gibi bu fırında çok güzel kek pişirmiş arkadaşımın ablası.. Nasıl oluyor bu iş anlayabilmiş değilim :44: Kek tarifim klasik; 3 yumurta,1 su bardağı şeker, 1 su bar. yoğurt, 1 su br. sıvıyağ, ve 2 su brd un kab.tozu ve vanilya

Canım, bende şaşırdım, keki kek kalıbındamı yapıyorsun. Mesela, ben ortası delikli kek kalıbında yaptığım zaman, bu saydığın malzemelerin yarısını kullanıyorum. Çünkü şiştiği zaman kek kalıbında taşıyor. Birde içini çekmiyor. Ben öyle normal de yapsam 3 yumurta kullanmam 2 yeterlidir. Yarıya indirdiğimde malzemeleri; 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı, yağ, 1,5 çay bardağı şeker, vanilya, alabildiğince un, en son kabartma tozunu koyuyorum. Önce bütün malzemeleri karıştırırım, en son kabartma tozunu elime dökerim üzerine azcık limon sıkıp köpürtürüm ki acısı olmasın diye fırını önceden ısıtmam, fırına koyup yeni çalıştırırım. Sen fırın dereceni az daha düşür ve az bir malzemeyle kek yap, bu sefer olur gibime geliyor. Sadece kekimi yakıyor. Senin fırın derecelerinde tuhaf geldi sadece 150-200 göstermesi ilginç. Markası nedir?

Son düzenleme:
O kadar az malzemeyle hiç kek yapmadım hayatımda :) senin fırının markası ne, çok imrendim valla :) benimki arçelik ama eski tabi, 2. el bişi.. Evleninceye kadar kullanıcam, sonra yeni fırın alırım. Yemeklerde falan iyi oluyo çabuk pişiriyo sorun yok. Kek risk grubuna giriyor, börekte de ısı fazlalığı sorun olmuyor. 120 derecede kek mi pişermiş çok garip yaa, ben eskiden 170 derecede 40 dk da pişirirdim keki, şimdi 40 dk tutsam kek kül olur. Ha bir de evet, kek kalıbı kullanıyorum.

Son düzenleme:
O kadar az malzemeyle hiç kek yapmadım hayatımda :) senin fırının markası ne, çok imrendim valla :) benimki arçelik ama eski tabi, 2. el bişi.. Evleninceye kadar kullanıcam, sonra yeni fırın alırım. Yemeklerde falan iyi oluyo çabuk pişiriyo sorun yok. Kek risk grubuna giriyor, börekte de ısı fazlalığı sorun olmuyor. 120 derecede kek mi pişermiş çok garip yaa, ben eskiden 170 derecede 40 dk da pişirirdim keki, şimdi 40 dk tutsam kek kül olur. Ha bir de evet, kek kalıbı kullanıyorum.

Benim fırın Sinbo canım. 3-4 yıl oldu benimkiside. az malzemeyle yapınca kek daha güzel oluyor bende. Güzelce kabarıyor. Eşimde şaşırıyor. Benim fırın 180 derecede pişiriyor.

Bu dediğini de bi deniycem canım, teşekkür ederim önerilerin için :)

Olmuyor, olmuyor işte! 120 derecede 15 dk da kekin üzeri yanar mı? yanıyor işte, anlamadım gitti... bir de sözüm ona benden önce 3 kişi çok güzel kekler pişirmiş, fırın çok iyiymiş. (fırın 2. el). o yapanlardan birine sordum 180 derecede yaparım ben keki dedi.. 120 derecede 15 dk da üzerini yakan fırın 180 derecede pişirecekmiş... poffff :30:

canim türkcesini umarim dogru yaziyorum ben kekimi firina verdikten sonra üzerine jelatin kagidi koyuyorum ve hemen üstü yanmiyo

Back
X