Fiziksel acı

Yorulunca yemek yapmak istememek, cam silip elini sargiya almak vs agri esigi dusuklugu degil. Bunlar ve diger hareketleriniz simarikliktan gibi gorunuyor.
Esinizden, ailenizden yardim almanizin daha iyi olacagi durumlarda elbette yardim alin. Sacma sapan tavirlara girip "tek basimayim" bu hayatta olaylari yapmanin da alemi yok tabiki. Yorulunca bende yemek yapmak istemem ama bunu dert olarak dusunmemistim mesela.
Ama cok abartiyorsunuz ve bunu bilerek yapiyorsunuz etrafinizdakiler sizin kahrinizi cektiginden.

Esiniz sizden bikmadigi surece muhtemelen devam edersiniz boyle. Adam " eehh yeter " dese agri esigi filan kalir mi bilemedim :KK70:

Bugün sıcak duş aldım. Ağrılarım azaldı biraz. Sıcak su torbası almayı düşünüyorum yarın. Inşallah sağlıcakla atlatırım bu süreci.
Tüp Bebek sürecinde sıcak duş almayın lütfen. Ilık olsun suyunuz. Karnınızı sıcaktan uzak tutun. İnşallah tedavi güzel sonuçlanır. Bebişlerinizi kucağınıza alırsınız

Yorulunca yemek yapmak istememek, cam silip elini sargiya almak vs agri esigi dusuklugu degil. Bunlar ve diger hareketleriniz simarikliktan gibi gorunuyor.
Esinizden, ailenizden yardim almanizin daha iyi olacagi durumlarda elbette yardim alin. Sacma sapan tavirlara girip "tek basimayim" bu hayatta olaylari yapmanin da alemi yok tabiki. Yorulunca bende yemek yapmak istemem ama bunu dert olarak dusunmemistim mesela.
Ama cok abartiyorsunuz ve bunu bilerek yapiyorsunuz etrafinizdakiler sizin kahrinizi cektiginden.

Esiniz sizden bikmadigi surece muhtemelen devam edersiniz boyle. Adam " eehh yeter " dese agri esigi filan kalir mi bilemedim :KK70:

Aynen çok şımarık biriyim de, tek başınayım triplerine girdiğimi nerden çıkardın çok merak ettim açıkçası. Etrafımda kahrımı çeken bi dolu insan var.

Özellikle eşim. 11 senelik ilişkimizde daha bi kere nazımı çekmemezlik yapmadı. Demek ki verdiklerim aldıklarımdan fazla ki bu kadar nazi çekilir biriyim.

Aynen çok şımarık biriyim de, tek başınayım triplerine girdiğimi nerden çıkardın çok merak ettim açıkçası. Etrafımda kahrımı çeken bi dolu insan var.

Özellikle eşim. 11 senelik ilişkimizde daha bi kere nazımı çekmemezlik yapmadı. Demek ki verdiklerim aldıklarımdan fazla ki bu kadar nazi çekilir biriyim.

Size tek başınayım triplerine giriyorsunuz dememiş ki arkadaş. Gerekli durumlarda tabi ki yardım alın, her şeyi yardımsız yaparım, kimseye ihtiyacım yok demek de doğru değil, saçma bir trip olur bu da diye düşüncesini belirtmiş. Sizinkini de tek başınayım cengaverliğini de aşırı bulmuş yorumda.

Arkadaşlar benim ağrı eşiğim inanılmaz düşük. Yani koluma sivrisinek konsa hissederim o derece. Ama çok acı çekiyorum her şeyden .

Bu sebepten o kadar büyük sorunlar yaşadım ki. Mesela sezeryan oldum ve normalde hemşire 6 saat sonra yürümen gerekiyor demesine rağmen ben 18. Saatte ancak ayağa kalkabildim. Bütün kurul başıma toplantı enfeksiyon kapma riskim, akciğere emboli atma durumu olduğu için. Ikıncı bir ameliyata alınacaksın yürümezsen dediler ve ben öyle ayağa kalkabildim. Sonra da kontrole bile gitmedim pansuman bile yaptırmadım yara yerime iyileşene ve acısı geçene kadar.

Kan vermek benim için Yarım saatlik seremoni. O kadar çok canım yanıyor ki sanki kolumu kesiyorlar.

Eşim bazen sakalasmak için beni çimdirir. Asla izin vermiyorum günlerce acı hissediyorum.

Çocukken de kendimi sevdirmezdim canımi acıtip hirpaliyorlar diye. Bu ezelden beri böyle.

Şimdi bir tüp bebek surecindeyim. Kalçadan iğne olacağım 12 gün boyunca. Igneleri eşim yapıyor bana. Ve deliriyor iğne yaparken o kadar çok ağlayıp çığlık atıyorum ki. Dün iftarı 10 dakika geç yaptı benim yüzümden.

Iğne yerlerim çok kötü acıyor . Isın korkunç tarafı da iki gün önce iğne olduğum kalçadan bugün tekrar iğne olacağım. Narkoz falan istiyorum. Eşim bir hemşire çağırabilir eve kendi yapmak istemeyebilir. Sonra onun acısı öbür kalcam da ağrıyor. Göbekten falan da iğne oluyorum ama onları kendim yapıyorum çok acımıyor.

Siz acıyla nasıl başa çıkabiliyorsunuz? Büyük ameliyatlar geçirmiş insanlar, ameliyatlı halde yemek yapan insanlar , ağrısı olunca hiçbir şey yokmuş gibi hayatına kaldığı yerden devam edenler vb.. benim dünyayla bağım koptu

Eğer çocuğunuz varsa bence 2. ye denemeyin. Tam anlayamadım kayıp mı yaşadınız sezeryan oldum demişsiniz. Çok ileri boyutta hissediyorsunuz.. Doğum sezeryan kolay değil daha 12 iğne bile sıkıntı yaratmış.

edit : Şimdi gördüm sayfaları canım mecbur dişini sıkacaksın. Acısa da çocuk için mecbur katlanacaksın.

Size tek başınayım triplerine giriyorsunuz dememiş ki arkadaş. Gerekli durumlarda tabi ki yardım alın, her şeyi yardımsız yaparım, kimseye ihtiyacım yok demek de doğru değil, saçma bir trip olur bu da diye düşüncesini belirtmiş. Sizinkini de tek başınayım cengaverliğini de aşırı bulmuş yorumda.

Yazdigi yorumun benim konumla zerre alakası yok. Mune Mune konumu kapatır mısın? Baya polemik yaptılar uzamasını istemiyorum. Yeterince ortak paydada bulustugum insanla sohbet ettim , anlaşıldım ve mutluyum.

Yokuspokus Yokuspokus bugün ıgnemi olurken bu taktiği denedim. Derin nefes aldım 10 a kadar saydım. Kolay geçti iğne aşaması ama şuan totom başka bir dünyaya aitmiş gibi tripler atıyor bana :KK43:(

İlaç da yakar, hassastır cildin onun da etkisi olur Lorentz. Sevgiyle kolumu çimdiklese biri naber kız diye, kan oturur dakikasında dokunduğu yere, acır da. Ama kendini hiçbir şartta sıkmaz, "Ağrıyacak" diye beklemezsen, ağrıların azalacak. Bak ne güzel iğne yapılırken kolay geçmiş. Sonrası da kolaylaşacak. Salt "Canım yanacak" korkusu değil, birkaç konunu biliyorum, sen kendini her an stres yükleyip sıkabilecek birisin benim gözlemlediğim. Kasların-vücudun kendini ancak derin uykuda bırakabiliyordur, koltuğa oturduğunda bile bir şeyler düşünüp kendini sıkıyorsundur fark etmeden.
Adım adım bunu da aşarsın, ağrıya odaklanma, hafifler.
Geçmiş olsun.

Ayy ben iğne yaptıramam. Arkanı dön iğne dedikleri anda biterim. Serum ,kan aldırmak da biraz gerer beni ama kalçadan iğne fobi otesi:eek:o_O

Diyorum ya beni 6-7 kişi tutmak zorunda kalırdı, kaçardım koca kadınken.
Ama mecburum, eh dışarıdan bakınca da çok rezil görünüyor, bildiğin kendimi rezil ediyorum kaçacağım diye.
Sonra üzerine gittim, yendim. Sen de yenersin.
İşin komik tarafı, kendime kendim yapsam sorun yok ama başkası o iğneyi eline alınca, iğne daha değmeden acısını hissederdim öyle bir korku :D
Bu korkular, aklın oyunundan ibaret.
Abartılacak hiçbir yanı yok, 5 saniye, incecik iğne.
Önceden cam iğneler vardı hayvan gibi, benim çocukluğun bir kısmı o cam iğnelerle geçti, şimdi "Korkuyom" dersem kendime ayıp ederim en başta. :)

Ben de ağrıdan çok korkarım. Sezeryan oldum ama mecbur kalkıp yürüdüm. Ebe istersen kalsın çok acı çekiyorsun dedi ama hayır dedim. Eğer bu benim için gerekliyse ve acı çekmem herhangi bir sorun yaşatmayacaksa yürüyeceğim dedim.
Akşamı oğlumu kendim alıp yürüyordum. Çünkü yürümezsem oluşacak riskleri göze alamazdım maalesef. Ki ben çok zor günler geçirdim. Epidural baş ağrısı yaptı öyle bir ağrı ki kafanızı canlı canlı kesiyorlar ama bir türlü ölmüyor gibisiniz. Fakat yine ilaç almadım çünkü bebeğime geçmesin dedim. Zamanla o da geçti şükür.
Siz de böyle düşünün. İğne olduğunuzda canınızın acısı sizi öldürmeyecekse o zaman geçeceğine inanın.
Tek çıkar yolu bu.

Back
X