fiziksel olarak beğenilmeyen birine aşık olunabilir mi?

beyazbaron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
43
13
88
Bursa
hanımlar hanımlar..

sizlere bir sorum war..bu soru sadece kendim için değil aynı durumda olan çevremdeki pek çok kız için de soruyorum..bu konuda hayat tecrübesi olanlar paylaşabilirse ne güzel olur...

şimdi malum olduğu üzere hatunlara çeşitli aday adayları oluyor lakin ilk görüşte bu aday adaylarının tipinden hiç hazzedilemeyebiliyor..yani tamam kimse manken gibi bir adamla karşılaşmayı beklemiyor veya kendini aşırı güzel bulduğu için adamların fiziğini beğenmiyor falan değil sonuçta herkesi yaradan yarattı ammma velakin herkişinin gönlünde bir tip vardır ne bileyim kimi esmer sever kimi sarışın kimi kumral..

işte kızların karşısına çıkan kişi kafalardaki fiziksel beğeni özelliklerinden tamamen uzaksa yine de bir şans verilmelimi?yani ilk bakışta fiziksel beklentilerden bir hayli uzak olan adama aşık olma ihtimali olur mu ileride??peki bir şans vermek gerekirse bu şans sadece 1 den mi ibaret olmalı yoksa sayısı kaç olmalı?

başta da dediğim gibi bilenler bilemyenlere fikirler verirse çoook dua ederiz...

bence mantıken uyuşup uyuşmadığına bakmalısın sadece tipine bakarak bir insan elenmemeli ...

İhtimaller her zaman vardır. Zamanla sevmek de mümkün.
Bir şans vermekle hiçbir şey kaybedilmez.
Bence verilebilir.
Isınma olmazsa uzaklaşılır sonucunda.

Ve hiç ummadığın tipte birine aşık olabilirsin tabi ki.

Hayatta bakmam dersin ama öyle bir çekim olur ki kör kütük olursun.
Boşuna kalıplar koyuyoruz kafamıza aslında.
Çünkü sarışın isteyip esmere aşık olan, esmer olsun deyip sarışına tutulan çok insan var.

canım bence de bir şans verilmeli belki tavırları hareketleri çok hoşuna gidecek tam senin istediğin gibi biri. bilemezssın bunu ayrıca mesela ben hep esmer erkekleri cekici bulmusumdur veya hani biraz kalıplı çünkü güçlü erkekler hoşuma gider ama ne hikmetse sevgilim sapsarışın :) zayıf ve ben accayip derece de aşığım yani bence kafanızda tip olarak eerkek profili çizmek yerine karakter yönünden tasarlayın .mesela işte sert görünümlü ama yumusak biri veya şenşakrak hareketli veya sessiz vsvs.nasıl hoşunuza gidiyorsa işte :)

Dış görüntüsü hayal ettiğin gibi değilse bir hatta birden fazla kez şans verilmeli.. Kendisini, davranışlarını, düşüncelerini, hayallerini anlatmasına imkan tanınmalı. Zamanla dış görüntüsünün yarattığı duyguyu aşarsanız zaten mutlu bir çift olursunuz...

Fakat kişi dış görünüşüyle sizin aradığınız adamken; hal, hareket, konuşma ve davranışlarıyla en ufak bir hata yaparsa, size itici gelecek bir davranışı olursa hayatınızdan olabildiğince uzak tutun. Değil bir şans yarım şans bile vermeyin böyle birine.
Çünkü can çıkar huy çıkmaz, değişmiş gibi durur ama değişmez...

Ben nişanlımla aramızda henüz bişeyler yokken. Hatta daha tanışmamış olduğumuz zamanlar nefret ederdim.. Halini tavırlarını hiç sevmezdim. Sonra biraz adam olmaya başladı :27: Kızların onun hakkında konuştuklarını falan duyuyodum. Ne buluyolar ki bu adamda diyodum kendi kendime. Sonra tanıştık konuştuk falan derken hiç de öyle serseri biri olmadığını öğrendim. Ama yinede gözüme öyle çok yakışıklı biriymiş gibi gelmiyodu :37:
Gel zaman git zaman aramızda bişeyler oldu.Ailelere anlattık sözlendik derken akrabalarım yakışıklı çocuk demeye başladılar. Çok seviyorum bitanemi ama halen gözüme yakışıklı gelmiyo eşek :27:
Tipinde sevdiğim iki şey var biri sakalları ikincisi bende olsa daha iyi olurdu dediğim upuzun sık kirpikleri:52:
Böyle resimlerde falan bakıyorum arada yakışıklı mı acaba, ben niye bu kadar seviyorum bu adamı diye. Kaşlarına gözlerine falan bakıyorum ama ııhhh yok diyorum:52:
Göbek denen şeyden ve göğüs kıllarından iğrenirim.. Nişanlımda şu aralar ikiside var ama iğrenmiyorum ondan.. Göbeğini bile sevebiliyorum o derece :1:

Sevmenin bir nedeni olmamalı bence.. Güzellik yakışıklılık hatta karakter bile geçici değişken bir durum olabilir..

hanımlar hanımlar..

sizlere bir sorum war..bu soru sadece kendim için değil aynı durumda olan çevremdeki pek çok kız için de soruyorum..bu konuda hayat tecrübesi olanlar paylaşabilirse ne güzel olur...

şimdi malum olduğu üzere hatunlara çeşitli aday adayları oluyor lakin ilk görüşte bu aday adaylarının tipinden hiç hazzedilemeyebiliyor..yani tamam kimse manken gibi bir adamla karşılaşmayı beklemiyor veya kendini aşırı güzel bulduğu için adamların fiziğini beğenmiyor falan değil sonuçta herkesi yaradan yarattı ammma velakin herkişinin gönlünde bir tip vardır ne bileyim kimi esmer sever kimi sarışın kimi kumral..

işte kızların karşısına çıkan kişi kafalardaki fiziksel beğeni özelliklerinden tamamen uzaksa yine de bir şans verilmelimi?yani ilk bakışta fiziksel beklentilerden bir hayli uzak olan adama aşık olma ihtimali olur mu ileride??peki bir şans vermek gerekirse bu şans sadece 1 den mi ibaret olmalı yoksa sayısı kaç olmalı?

başta da dediğim gibi bilenler bilemyenlere fikirler verirse çoook dua ederiz...

bence tipi de önemli... yani şöyle ki... evet mantıksal uyusum en basta geliyor sonuçta yanında mutlusun felan... ama olaki bi tartışmada çok ağır sorunlarda gözün hiç görmüyor yani enazndan yüzüne bakınca seni çekebilcek bi sewimlilik bile olmuoo ve çevreden alınan tepkilerde biyere kadar tınlıosun sonra aklında kalıyor negüzel kızsın yanına yakşmşmı hiç vs :) sadece kendi görüşüm tabi herkz farklı düşünüyor olabilir.

Ama birde şu açısı var ki ... sonuçta tip gelip geçici bişi ne malum senin basına bişe gelip ondan daha çirkin görünmiceğin:) Eeğer ortada sevgi varsa ama gerçek bir sevgi kafalarda uyuşmussda zaten o ister istemez gözüne yakşklı gelir insanın :)

ben 2 durumuda yaşadım :16:

hanımlar hanımlar..

Ferhat ile Şirin' in hikayesinde bir şey daha anlatılır..Padişah bu büyük aşkı duymuş ve kimmiş bu kız diye merak etmiş.. Bir görüyor ki kız vasat bir tip,çirkin bir kız.. Ferhat'a soruyor bu divane aşkın bunun için mi? diyor...Padişahım "bir de siz onu benim gözümden görseniz" diyor.. :) Tip çok önemli değil,ruhu güzel olsun....

Ama bazı tipler vardır kızdan yüz bulunca "ben neymişim" olur..Buna da dikkat et :34:

aynen ben de hep esmer erkekleri beğenmişimdir..ve de biraz boylu poslu olsun istemişimdir..ne hikmetse karşıma çıkanlarda hep minyon ve açık tenli :) Aslında ruhsal uyumun da önemli olduğuna ben de katılıyorum ama bazen filmlerde televizyonda ya da nebileyim sokakta felan benim tarzım birini görünce diyorum ki olacaksa fiziksel olarak beğendiğim biri olsun yoksa ben mutlu olamam ya evlenince de bole aklım kayarsa :))
Bununla beraber sanırım her şey erkeklerin kadınları etkilemesinde bitiyor..yani adamın tipi hatunun istediği gibi olmasa bile o adam o hatunu bir şekilde kandırdıysa davranışlarıyla ya da kandırmak demeyelim de etkilediyse o noktadan sona kadın aşık olabilir heralde..ama nerede o kandırma becerisine sahip erkek..bazıları hem tipten karşılamıyor hem de biraz olsun kadını etkilemek için uğraşmıyor...off çok karışık bu işler..:((

günümüz kızlarının da derdi bu kim çıksa beğenmeyip reddediyorlar yani biri çirkindir ikisi çirkindir ama herkesi eleyip sonra ühüü ben evlenemedim diye ağlayan 30larında kızlara hiç üzülmüyorum birilerinin ahları tutuyor işte sen zamanında elindeki fırsatları kaçır kaçır sonra dert yan.

esasen çirkinse adam hiç öyle iç güzellik filan işlemiyor. ama bir şans vermekten zarar gelmez.

valla ne yalan söyliyim ilk önce gözüme hitap etmeli. çoook yaıkşıklı değil tabiki ama gözüme güzel gelmessede içime sinmez. azcıkta gözüme hitap aderse beki severim diye çıkarım bu yola.

şimdi yanlış değerlendirilmek de istemiyorum,salt fiziksel özellik meraklısı değilim asla.

fakat bazı gerçekler var hayatta :
çirkin kişinin çok hoş bir ses tonu,diksiyonu,karizması varsa(ama çok bariz farkedilecek),zevkli seçimler yaptığı belli olan biriyse, aşık oluna-bilir-

ama ben AŞK ın fiizksel görüntüyle, sevginin ise geri kalan özelliklerle alakalı olduğuna inanıyorum. yani aşk arayışında falansak karşımızda çok çok yakışıklı bir erkek görünce heyacanlanırız ilk anda,dikkatini çekmeye çalışabiliriz aşık oldumm çarpıldım falan diyebiliriz... ama çok yakışıklı olmayan birine aşık olmak için ilk anda bir çabamız olmaz :34: ,tanımaya çalışırız ve belki SEVERİZ.

ben aşkın ilk anda oluştuğuna,geçici olduğuna inananlardanım çünkü heyacan ve tutku merkezlidir...bu da görsellikle ilintilidir..
sevgi ise tüm kişilik zenginliklerine,detaylara bakar....çirkin kişiye (veya çok güzel-yakışıklı olmayanlara diyelim) , yoğun sevgi,bağlılık beslenir tabiki..daha uzun ömürlü olur, ama aşktaki gibi tutku heyacan merkezli olmaz çok fazla,daha sakin seyreder...

Son düzenleme:
Sevgilimle 10 yıl öncede beraber çalışıyorduk.
O zamanlar onu gördükçe tüylerim diken diken oluyordu o kadar gıcık oluyordum ve tipsiz buluyordum ki millet bana salak diyordu :26:
Yıllar sonra şirkete döndüm ve ilk görüşte aşık oldum iyi mi? :44:
Boy pos kilo herşey aynı işin garibi de :51:
Yani demem o ki öncelikle tanımaya çalışın o kişiyi tip gelip geçici,2.plan :32:

Back
X