Fl hl gerili

peridotter

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
5
0
1
30
Merhaba burada çok okudum bir anne olarak umut aradım, bebeğim 32 haftalık hl ve fl 26 hafta yani 6 haftalık bir gerilik var kafasıda 2 hafta büyük. Cücelikten şüpheleniyor doktorlar, perinatolijiden sonra çam sakurada randevu verip heyete yönlendirdilir gitmedim bebeği aldıracakmısınız vs muhabbetini duymak istemedim çünkü kesin bir durum yok. Eşimin ailesinde kısalık var annesi 155 boyunda dayısı aynı şekil ve benim anannemde kısadır. Eşim 180 ve ben 159 boyundayım. İlk çocuğum ve hamileliğimi benden aldılar tadını yaşayamadım ve maalesef bir çok anne bu durumda sonra bebekleri sağlıklı dünyaya geliyor. Benzer durum yaşayan burada paylaşabilir mi?

Merhaba son durumunuz nedir acaba benim de ilk gebeliğim 19. Haftada kemiklerde kısalık görüldü ve akondroplazi şüphesi deyip gebelik sonlanması ve amniyosentez sunuldu. Amniyosentez yaptırdım ama sonuçlar temiz çıktı çok şükür fakat uzun kemiklerde kısalık 6 hafta geride ve başı 3 hafta önde diyor doktor sürekli şuan 36. Haftandayım ve bu saatten sonra yapacağımız tek şey doğumu beklemek allahtan ümit kesilmez hiçbir zaman inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız evlatlarımızı.

Merhaba son durumunuz nedir acaba benim de ilk gebeliğim 19. Haftada kemiklerde kısalık görüldü ve akondroplazi şüphesi deyip gebelik sonlanması ve amniyosentez sunuldu. Amniyosentez yaptırdım ama sonuçlar temiz çıktı çok şükür fakat uzun kemiklerde kısalık 6 hafta geride ve başı 3 hafta önde diyor doktor sürekli şuan 36. Haftandayım ve bu saatten sonra yapacağımız tek şey doğumu beklemek allahtan ümit kesilmez hiçbir zaman inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız evlatlarımızı.
Merhaba konuyu zaten dün açmıştım. Bir önceki hamileliğimde 28. Haftada bebeğimde 5-8 haftaya varan gerilikler, (bizimki geç tespit edildi sizin durumunuz çok erken görülmüş) tüm kemiklerde inanılmaz eğrilikler, göğüs çevresinde 7 hafta gerilik, amniyon sıvımda 2 litre artış vardı. Yüzü tipik iskelet displazilerinde olan şekildeydi. Bebeğimin yaşaması imkansızdı. Bunlar ultrasonda konulan teşhisti. İskelet displazisi denmişti net tanı konmadı. Fakat ölümcül bir durumdu. Amniyosentez için sıvı alındı ama öncesinde bebeğimin kalbi durdurulup suni sancıyla normal doğum yaptım. Sıvı sonuçlarında da net tanı konmadı. Bebeğimiz hem çapada hem özel genetix denen bir yerde incelendi. Kaza sayın tekrar deneyin dediler. Şu an ikinci hamileliğim. Şimdi 33. Haftaya doğru gidiyoruz. Bacak ve kolda üst kemiklerde eğrilik var ama büyümeye devam ediyor. 3-4 hafta geriden gelsede belli bir tablo var. Gerilik artmıyor. Bunun dışında bir önceki gebeliğim gibi ölümcül durumlar yok. Göğüs çevresi normal, kafa normal. Zaten böyle durumlarda göğüs çevreside çok büyük önem taşıyor. Eğer gerilik artarsa bebek doğduğunda nefes alamıyor. Şu an İzmir’de Yakup eratanın kontrolündeyim. Üst kemiklerdeki eğrilik beni düşündürüyor diyor ama bu yaşamsal durumlarını etkileyen birşey değil diyor. Doğunca göreceğiz diyor. Bunun dışında yine suyum fazla (eski hamileliğim kadar olmasada) belki perşembe günü suyumun fazlası çekilebilir. Yani demem oki gerilik git gide artıyorsa bu bir sorun. Doktorunuz ne derse odur. Çok büyük geçmiş olsun, umarım hamileliklerimizin sonucu güzel olsun. Bu arada ne çapada ne genetixde bize sizinde genetikleriniz incelenmeli diye akıl vermedi. Bunu kaza sayın dediler. İzmir’de çok iyi bir genetik doktoru ile görüştük. Sizinde incelenmeniz lazımdı dedi. Eşimle akrabalık yok belirtmek isterim. Eğer bize kaza sayın demeselerdi çocuk yapmadan önce mutlaka kendi üzerimize düşeni yapardık. Bu durumu yaşayan herkes lütfen sonraki hamileliği düşünmeden önce hem anne hem baba adayı genetik testler yaptırsın.

Birde sizde eğrilik yok sanırım. Sadece 6 haftalık kısalık ne şekilde etkiler tabiki bilemiyorum. Her ikimizde bebeklerimizi kucağımıza almadan Allah’a sırtımızı dayamadan bir şeylerden emin olamayacağız. Allah bebeklerimizin yardımcısı olsun. Bir sorunları olacaksa bile çözümü olsun inşallah🙏

Merhaba burada çok okudum bir anne olarak umut aradım, bebeğim 32 haftalık hl ve fl 26 hafta yani 6 haftalık bir gerilik var kafasıda 2 hafta büyük. Cücelikten şüpheleniyor doktorlar, perinatolijiden sonra çam sakurada randevu verip heyete yönlendirdilir gitmedim bebeği aldıracakmısınız vs muhabbetini duymak istemedim çünkü kesin bir durum yok. Eşimin ailesinde kısalık var annesi 155 boyunda dayısı aynı şekil ve benim anannemde kısadır. Eşim 180 ve ben 159 boyundayım. İlk çocuğum ve hamileliğimi benden aldılar tadını yaşayamadım ve maalesef bir çok anne bu durumda sonra bebekleri sağlıklı dünyaya geliyor. Benzer durum yaşayan burada paylaşabilir mi?
Son durumunuz nedir?

Birde sizde eğrilik yok sanırım. Sadece 6 haftalık kısalık ne şekilde etkiler tabiki bilemiyorum. Her ikimizde bebeklerimizi kucağımıza almadan Allah’a sırtımızı dayamadan bir şeylerden emin olamayacağız. Allah bebeklerimizin yardımcısı olsun. Bir sorunları olacaksa bile çözümü olsun inşallah🙏

Evet bana eğrilikten bahsetmediler ama insan her türlü kahroluyor en ufak bir olumsuzluk duysa dahi umarım bebeklerimiz mucizeyle gelir rabbim kimseyi imtihan altında koymasın dualarım sizinle 🫶🏻

Merhabalar bisey sormak ıstoyprum amnıyosentez on sonucunuz ne zaman cıktı acaba benim bugun 9. Gün hala e nabızda goremıyorum

Back
X