FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) hastası olup da hamile kalanlar lütfen bakar mısınız?

astroleblebi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2024
418
260
18
29
Arkadaşlar FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) hastası olup da hamile kalabilenler süreciniz nasıl oldu neler yaptınız colchisini bıraktınız mi? Kadın doğum doktoru bırak diyor romatoloji doktorum bırakma diyor ne yapacağımı şaşırdım

Süreç nasıl ilerledi bilmiyorum ama aynı hastalığa sahip eltim kaza kurşunuyla plansız bir şekilde hamile kaldı

2 tane kullanıyorum şu an 7-8 ay uğraştım hamile kalmak için rahim filmi çektirmek için ısrar ettim doktoruma rahim filmi cekildigim ay hamile kaldım
ıyı düşürmüşler şükür benim 4, ayvayı yedım Allah büyüktür bazen yapıştııryor tıkıyor bu amoloid protein o yuzden hamilelik zorlaşıyor

Merhaba kızlar bende aynı Akdeniz ateşi hastalığım var 33 yaşındayım 2 yıllık evliyim 1 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum ama nasip olmadı çok üzülüyorum artık ne yapacağımı şaşırdım. Eşim de bende hastaneye gittik çocuğunuz olur dediler bir sıkıntı yok dediler ama olmadı. FM hastalığı olanlar zor mu hamile kalıyor acaba hiç bilmiyorum

ıyı düşürmüşler şükür benim 4, ayvayı yedım Allah büyüktür bazen yapıştııryor tıkıyor bu amoloid protein o yuzden hamilelik zorlaşıyor
Mesela yazmışsınız ya yapıştırıyor tıkıyor diye yani bu kullandığımız ilaç bizim tüpleri etkiliyor mu?

2 tane kullanıyorum şu an 7-8 ay uğraştım hamile kalmak için rahim filmi çektirmek için ısrar ettim doktoruma rahim filmi cekildigim ay hamile kaldım
Sizede sormak istiyorum rahim filmi çekildiğinizde tıkalı çıktı mı tüpler.. sanırım benimde aynı sebepten olmuyor hamilelik

Mesela yazmışsınız ya yapıştırıyor tıkıyor diye yani bu kullandığımız ilaç bizim tüpleri etkiliyor mu?
yok canım ilaç değil amoloid protein birikiyor o yapıyor zamanla üreme organlarını böbreklerı yoruyor karaciger bobrek fonksiyonlarını bozuyor ilacı düzenlı kullanın benım 4 tane unutunca tersten görüyorum dünyayı çok ufak birşey mahvediyor her atak geçirmen proteın bırıkımı demek oda buldugu yere ypışıp kalıyor stresten uzak dur bebek ıstıyosan kafana takma en zor kısmı bu ama mecbur

yok canım ilaç değil amoloid protein birikiyor o yapıyor zamanla üreme organlarını böbreklerı yoruyor karaciger bobrek fonksiyonlarını bozuyor ilacı düzenlı kullanın benım 4 tane unutunca tersten görüyorum dünyayı çok ufak birşey mahvediyor her atak geçirmen proteın bırıkımı demek oda buldugu yere ypışıp kalıyor stresten uzak dur bebek ıstıyosan kafana takma en zor kısmı bu ama mecbur
Evet çok haklısın herkes diyor ki kafandan at bak ozaman hamile kalırsın ama gelde benim kafama bunu anlat 😊 ilacımı düzenli kullanıyorum zaten günde 2 defa içiyorum ataklarım da yok denecek kadar az çok fazla yorulursam eklem ağrılarım oluyor sadece karın ağrısı çok uzun zaman oldu çekmeyeli. İnşallah hamile kalamama sebebim bu hastalıktan değildir artık bir şekilde sabredip dua edip bekliycem yapacak birşeyim kalmadı

Evet çok haklısın herkes diyor ki kafandan at bak ozaman hamile kalırsın ama gelde benim kafama bunu anlat 😊 ilacımı düzenli kullanıyorum zaten günde 2 defa içiyorum ataklarım da yok denecek kadar az çok fazla yorulursam eklem ağrılarım oluyor sadece karın ağrısı çok uzun zaman oldu çekmeyeli. İnşallah hamile kalamama sebebim bu hastalıktan değildir artık bir şekilde sabredip dua edip bekliycem yapacak birşeyim kalmadı
inşallah canım benım senın ilaç sayın azmış maşşallah benım gunde 4 ishal bulantı da cabasıı 3 senedır çekiyorum daha yenı buldular hastalığı yaş 36

inşallah canım benım senın ilaç sayın azmış maşşallah benım gunde 4 ishal bulantı da cabasıı 3 senedır çekiyorum daha yenı buldular hastalığı yaş 36
Çok çok geçmiş olsun kusura bakma yeni girdim mesajını yeni gördüm bende 33 yaşındayım 15 16 yaşlarında beridir ilaç kullanıyorum. Açıkçası bu hastalığın hamileliği etkilediğini hiç duymamıştım benim kuzenimde de var hem onda hem eşinde varmış 1 çocukların olmuştu çocuk hastalanınca anne babaya da test yapıp öğrenmişler.. ama kuzenim şuan 2.ye hamile yani bu hastalığın hamileliği zorlaştırdığına inanmak zor açıkçası

Back
X