Merhabalar. Doktor çocuğum için fmf den şüphelendi.Çok kötüyüm.Kafama takılan çokça soru var ben birkaçını sorayım lütfen bana yardımcı olun.
1.Raporlu ilaç tedavisi gören FMF hastaları sürücü belgesi alabilir mi?
2)Polis ,asker olamıyorlarmış.Diğer
memuriyetleri yapabilirler mi?
3)Ben oğlumun FMF olduğunu düşünmüyorum.Belirtiler yok olduğunda tanı kalkar mı?
GÜNCELLEMEDoktor sadece şüphelenmiş.Çocuğum o hastalığı taşımıyormuş.
öncelikle geçmiş olsun eski çalıştığım doktorda çocukluğundan beri fmf hatasıydı sadece düzenli olarak kullandığı kolsisin ilacı kullanıyordum herhangi bir sorunu yoktu. Cocuk bölümünde çalıştığımda çöl flf hastası çocuklar geliyordu onlarda düzenli ilaç kullandıkları için herhangi bir atak geçirmiyorlardi. Fmf hastaları sürücü belgesi alabiliyor. Polis olamıyor ama asker de komplikasyonsuz olanlar alınıyor diye biliyorum
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.İçime biraz olsun su serptiniz;Lakin kalıcı bir sükut oluşmuyor kalbimde.Ben bundan sonraki süreçte ne yaparım bilmiyorum.
Farklı doktora git üni hastanesine tıbbi genetik bölümüne. Neye göre verdi tanıyı crp mi yüksek sürekli hasta mı? Korkulacak bir şey yok ben 28 yaşındayım ilaçları kullansın düzenli
Korkmayın bizim sülale hep fmf kimse ilaç kullanmıyor ama yeğenimi bebeklikte ve çocuklukta çok yordu bu hastalık. Sürekli hastaydı. Bademcik ameliyatı bile yaptılar. Sonra fmf teşhisi kondu. Şimdi iyi çok şükür. Herkeste aynı mı seyreden bir hastalık mı bilemiyorum ama
Yeğenlerimde var ikisi de çok geç tanı aldı. Biri ilaçlarını hiç kullanmıyor farklı romatizmal hastalığı da var kışın çoğu gün okula gidemedi ağrıdan. Diğeri iki çocuk doğurdu ilacını düzenli kullanıyor diğerinden çok daha iyi ama dediğim gibi geç tanı aldı bu insanlar. Çocuğunuzun erken teşhis almış olması daha iyi değil mi?
Ben tanının doğruluğundan emin değilim.Gen testi yaptırmadan birkaç soruyla tanı koydu.Bize verdiği numarayı arıyorum kesinlikle açmıyorlar.Söz konusu bir bebek iyice araştırılmalı bence.