- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.196
- 198
Bir arkadaşımız fobiler ile ilgili bir konu açmış ama çok eski bir gönderi. Benim örümcek fobim var arkadaşlar. Aşırı korkuyorum. Ölüsünden bile korkuyorum; büyüğünden küçüğünden, hepsinde korkuyorum. Resmini görsem biraz bakabiliyorum ama videosu falan asla. İşin kötüsü biz artık bahçeli bir eve taşındık ve örümcek çok oluyor. Eşim ilaçlama yaptı ama yine var. Olması da gerekmiyor gece yatarken veya otururken, durup dururken kendi saçımı örümcek sanıp bağırıp tepindiğim bile oluyor. Uyurken kulağıma örümcek girer diye korkumdan tıkaç bile taktığım oldu. Ayrıca araba kullanma fobim de var (kaza geçirdim) eşim boş alanda bana bazen arabayı verir korkumu yenmem için ama orada bile bir şeye çarpacağım ya da bir yerden araba çıkıp bana çarpacak diye korkuyorum ama hadi neyse bu fobimle araba kullanmayarak başedebiliyorum, ama bu öürümcek olayı çok fena, evimiz de bahçeli, karşılaşmama olasılığım yok; nasıl baş edeceğimi bilemiyorum. kafayı yemiş gibiyim, bahçeye korka korka çıkıyorum, öürmcek görmesem bile ağını görsem ağlayarak içeriye kaçıyorum. Bunun için terapi almadım çünkü düşünmek bile beni yeterince geriyor.