• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobi :(

sophia92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
474
0
116
doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama bende kötü bi fobi var. aslında bu kadar ileri dğldi ama iyice kötü olmaya başladı. şöyle ki ben kan, serum iğne vb şeylerden müthiş korkuyorum :( hatta şunları yazarken bile başım dönüo. geçen de tatil dönüşü yani kurbanda otobüsümü beklerken yanımdaki kadınlar serum muhabbeti açtı ama ne hararetli bi muhbbt. bnde katıldm bayılmym die. ama ne fayda dedemi çağrmak istedm ama 4 adımdan snrası yok. önceden sadece iğne olunca yada kan gönce başım döner tansynm düşerdi. şimdi öle değil geçen bi arkdşmn elini gördm dersanede inanın başım döndü dikşlerini aldrmış ama 3 cm lik bişi minnacık. ne yapacağım? araştırmak istiyorum ama okurken bile fenalık geliyo

üstelikde triodt hastası oldğmdan ay da bi kan vermk zorundaym korkuma gidemiorm :14: annem elimi tutuo yatırıolr flan öle kan alıolar. doktor alay etti 18 yaşnda kız iğneden mi korkar die!!! elimde olsa ! bende utanıyorum bu durumdan :59:

var mı böle durumları olan :58:

aynı durum bende de var kan fobisi ilk olarak başladı dahasında serum iğne vs.. ablamın koluna cam düşmüştü ben küçükken ve kopan damarlarını gördüm ( bunu yazmaktan nefret ediyorum) o günden sonra bende bi fobi başladı.. hatta okuluma gelen kızılayın kan toplama aracını görünce bile bayılıyorum geçen sene okulda bayılmıştım içinde kan veren insanları görünce.. hafif baş dönmesi ve mide bulantısıyla başlayıp bayılmaya kadar gidiyo bende ki durum.. bilmiyorum nasıl çözerim ama bana korkunun üzerine git yenersin dediler ve ben netten otopsi bile izledim hala çözüm bulabilmiş değilim ..

bende senin gibiyim aslinda benimki korkuda degil ama ne.gecen parmagimdan bir damla kan aldirdim kut gidiyordum zor yetistiler nerdeyse.hamile kalirsam napcam kara kara dusunuyorum.tv deki kanli sahnelere bile bakamiyorum.midem bulaniyor tansiyonum dusuyor

bende ateşli hastaydım 10 yaşındaydm sanırım.. şu kalın iğneler var ya.. onlarla benden kan aldırlar 36 test yapmak için fazlaca almaları gerekmiş.. işte ben yarı uyanıkken öyle koluma sokup almalarını gördüm ilklerde iğne ile başladı şmdi kan da tutuo. ama işin garibi regl dönemimde herhangi bi korku yok ama bşkasında görnce fena oluorm. filmler de etkilemio. bayılma mezusu kötü oluo..

tam anlamıyla ben gibisin.. ben mi açtım bu konuyu diye tereddüte düştüm hatta :44::37:

:41: çok kötü bir şey ama değil mi.

psikologluk boyutta mıyım acaba ya :26: off :50:

aslında şimdilik çok umursamıyorum ama doğumda falan ben düşünemiyorum.. hadi sezeryan desem dikişler alınıncada bayılıcam her halükarda bayılıcam yani.. sanırım psikolog falan çare.. ama oda aynı şeyi söylicek korkunun üzerine gitmelisin falan gibilerinden.. ben denedim testere filmine gittim arkadaşlarla hepsi izledi filmi bi ben izleyemedim.. tüm film boyunca ellerim gözlerimdeydi.. hatta söyledim biraz önce otopsi bile izledim ama olmuyo olmuyo..:50:

ben küçükken bi hemşire cok hırpalamıs beni.. kan alırken damarımı bulamamış, titremişim aglamısım, annem hala içimde yaradır der, nie cekip almadım seni diye.. 7 yasıma kadar her hafta ası oldum, yedigim penisilinin haddi hesabı yoktur ama ortaokulda kan korkusu hastahane korkusu basladı bende. kimseyi ziyarete gidemiyordum gittiğim zaman bayılıyordum beni mi yataktaki hastayımı teselli etsinler :37: kaç kere parmağımdan kan aldırmamak için kaçtıgımı bilirim hastahaneden :37: annemin boynu tutulmustu onu ovarken elime kulunç geldi ve bayıldım o kdr kötü durumdaydım yani, sanki benim canım karsımdakinden daha fazla yanıyordu.. :60:
sonra tüm bunlara çare olacak bişey olduu bi gün zehirlendim ve tek basıma hastahaneye gitmek zorunda kaldım. Tansiyonum 3-5 olmus meger ayakta duramıyordum ama 100 mt mesafe için taksiye bindim. canımın acısı o kdr agır bastıki serum taktırmayı göze aldım. ilk büyük adımı orda atmıs oldum hiçte öncekiler gibi kötü olmamıstım.. daha sonra kendimi cok kötü hissettiğim bi dönem kanımda problem çıkınca yine korku agır bastı ve hiç bişey hissetmeden kan verdim.. üstüne gitmek tek çare birde bu arada karsınıza cıkan hemsirelerin de payı çok önemli bana hep cok usta hemsireler denk geldi beni güldürürken çoktan iş bitmiş oluyordu..

bende bu dertten muzdaribim yaaa:(:(:(okurken bilee kötü oldum,başım ağrıdı,gözlerim karardı:(geçen hafta kan aldırmaya gittim,yalnızdım birde...hemşirenin eli hafifti acıyı fazla hissetmedim gayet normal çıktım ama otobüse binince bişeyler oldu gözlerim karardı,başım döndü neredeyse bayılacaktım.iş yerine zor geldimm.betim benzim aktııı o derecede ya:)birde 6 ay boyunca kan tahlili yaptırmak zorundayım.o günü düşündükçe kötü oluyorum.birde kana ve damara asla bakamam ben.sırf bu yüzden kazandığım halde sağlık meslek lisesine gitmedim.:)üstüne üstüne gideyim yeneyim psikolojiktir diyorum ama işe yaramıyor.:(

Bende sizler gibiydim hastanede durduk yere başkasından alınan kan yapılan iğne
takılan serum yüzünden bile bayılırdım,kendimde kan aldırınca serum takılınca bayılırdım

uzun yıllar böyle devam etti...1 sene içinde 2 amelıyat geçirmek zorunda kaldım
defelarca serum,iğne,kan aldırma vs.şeyler yapıldı hemde defalarca
yediğim iğneler,serumlar verdiğim kanların haddi hesabı yok.

bayıldım ayıldım...iyileşmemin baska yolu yoktu mecburdum yaptırmaya

derken ben iyileştim artık hiçbirşeyden korkmuyorum sadece başım dönüyor
içim geçiyor ama bayılma durumum yok artık bu korkumu yendim

alay konusu oluyorum ama :( diyelim biri elini kesiyo sınıfta bak diyolar. düşer bayılır şimdi deyip gülüolar. bazen kantine iniorm gözm kararmadan ayran içiorm falan.. yada oturup kafamı koyuorm sıraya rahatlamak için. öyle işte.. :58:

benimlede çok dalga geçerlerdi ya.. sinir olurdum.. bilmiyolar tabi durumun zor olduğunu..

ben de hiç dayanamam bayılmam ama tansiyonum fena düşer başım döner gözüm kararır ama bayılacak kadar ileri boyutta değil yanımda birine bir şey olsa hayatta müdahale edemem..kokumdan hastaneye gidemiyorum yeğenimde bi hastalık bütün doktorlar genetik dedi bütün gözler benim üzerimde tamamen benim çocukluğuma benziyor böbrekten sorunu ciddi bir şey ama korkumdan gidemiyorum...çok aptalca ama o cesareti kendimde bulamıyorum:25:

Son düzenleme:
kıslar bende de kan fobisi var ama bi fobim daha var oda kırık çıkık alçı muhabettleri birisi geçirdiği kazayı anlatsın evet görmeme gerek yok anlatsın benim tansiyon yerlerde sanki dinlerken acıyı ben yaşıyormuşum gibi okadar kaptrıyorumki bayılacak gibi oluyorum :(

Back
X