Fobim hayatımı engelliyor..

Rouge1o1

•Kitap yiyen
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
1.234
2.860
133
kızlar ben yarın antalyaya sevgilimin yanına gideceğim uçakla. Abartı olmasa da Takıntıları olan biriyim deprem uçak vs konularda. Bugün öğreniyorum ki antalya havaalanında hortum çıkmış. O anda beynimi o konu ele geçiriyor. Uçak kullanabiliyorum çok kez bindim. Ama fobi denen şey laf dinlemiyor. Normal hayatıma dönemiyorum. Korkum yükseklik falan da değil.

Beni bu kadar hayattan alıkoyan, herkesin günlük yaptığı şeyden iten nedir? Bana tavsiyeniz var mı?

Edit: Psikoloğa gittim, her türlü yardımı aldım. Bir problemim olmadığı söylendi.

Son düzenleme:
Bir seyahatımde yanımda bir bayan vardı arkadas olduk ben panik yapıp fobimi paylaştım bana;Allahın dediği olur dedi ve uyudu o kadar anormal gelen bu tavrını söylediği kelimeyle özleştirdim zamanla ve artık korkanlara korkuları olanlara allahın dediği olur en fazla ölücem diyip rahatlatıyorum. Yani enazından ben öyle zannedip uyuyorum☺️

Sakinleştirici vs alsanız yolculuk öncesi?

O nasıl psikolog ayrıca, bu derece fobiniz varsa nasıl probleminiz olmadığı söylendi acaba.

Sakinleştirici vs alsanız yolculuk öncesi?

O nasıl psikolog ayrıca, bu derece fobiniz varsa nasıl probleminiz olmadığı söylendi acaba.

Şöyle ilaç verildi. İsim vermek doğru olmadığı için vermiyorum. Ama uçuşlar için verileni bilirsiniz. Ama ben bunu kendim ona bağlı kalmadan yenmek istedim sizlerin yöntemleri varsa.

Şöyle ilaç verildi. İsim vermek doğru olmadığı için vermiyorum. Ama uçuşlar için verileni bilirsiniz. Ama ben bunu kendim ona bağlı kalmadan yenmek istedim sizlerin yöntemleri varsa.
Anladım.
Maalesef benden pas, yardımcı olabileceğimi sanmıyorum öyle bir deneyimim yok çünkü :(

İnternette konuyla ilgili yazılar, videolar falan yok mudur acaba?

Buna fobi diyemeyiz aslında çünkü fobi olsaydı o uçak biletini bile alamazdınız. Korku diyebiliriz en fazla yani o kadar vahim bi durumunuz yok aslında. Nedeni de pek çok şey olabilir buradan bilmek zor. Nefes teknikleri çalışabilirsiniz, gevşeme egzersizleri yapabilirsiniz, görsel olarak imgeleyip kendinizi hazırlayabilirsiniz vs..

Anladım.
Maalesef benden pas, yardımcı olabileceğimi sanmıyorum öyle bir deneyimim yok çünkü :KK43:

İnternette konuyla ilgili yazılar, videolar falan yok mudur acaba?

Ya her şey var. Eğitim videolarını bile izledim inanır mısınız. Ama şu uçağa “ölürsem sizi seviyorum” demeden binemedim.

üstteki üye bahsetmiş ama bende bahsedeyim. ciddi uçak korkum vardı.bir keresinde uçak kalkınca kalp çarpıntım arttı. elim ayağım buz kesti.bildiğim tüm sureleri okudum o derece. Sonra aklıma şu geldi. ecel saati değişmez. değiştiremeyeceğim bir şey için çok kafa yormak saçmalık dedim teslim oldum ve iç sıkıntım azaldı. Kendinize telkin edebileceğiniz sizi sakinleştiren düşünce şekillleri varsa onları aklınıza getirin bence.

Buna fobi diyemeyiz aslında çünkü fobi olsaydı o uçak biletini bile alamazdınız. Korku diyebiliriz en fazla yani o kadar vahim bi durumunuz yok aslında. Nedeni de pek çok şey olabilir buradan bilmek zor. Nefes teknikleri çalışabilirsiniz, gevşeme egzersizleri yapabilirsiniz, görsel olarak imgeleyip kendinizi hazırlayabilirsiniz vs..

Çoğu kez denedim her yolu fakat bir de mükafat gibi iritabl bağırsak sendromundan muzdaribim. O an bedenimi sakin tutsam da beynimi kandıramıyorum. Sadece başkaları gibi zevk almak istiyorum yolculuklardan. Teşekkür ederim.

üstteki üye bahsetmiş ama bende bahsedeyim. ciddi uçak korkum vardı.bir keresinde uçak kalkınca kalp çarpıntım arttı. elim ayağım buz kesti.bildiğim tüm sureleri okudum o derece. Sonra aklıma şu geldi. ecel saati değişmez. değiştiremeyeceğim bir şey için çok kafa yormak saçmalık dedim teslim oldum ve iç sıkıntım azaldı. Kendinize telkin edebileceğiniz sizi sakinleştiren düşünce şekillleri varsa onları aklınıza getirin bence.

Ben bu verilen sakinleştirici geçiştirici şeyleri kullanmak istemiyorum evet.. bu tip dediğiniz gibi kendim kendi gücümle yenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Çoğu kez denedim her yolu fakat bir de mükafat gibi iritabl bağırsak sendromundan muzdaribim. O an bedenimi sakin tutsam da beynimi kandıramıyorum. Sadece başkaları gibi zevk almak istiyorum yolculuklardan. Teşekkür ederim.

Hayatınızı engelleyen bir durumu yok yani bunun sadece hayat kalitenizi düşürüyor o kadar. O yüzden bu durumu ‘fobi,hayatımı etkiliyor,her şeyi yaptım kurtulamıyorum’ tarzı tanımlamalardan çıkarın öncelikle. Bunun sadece bir korku olduğunu kabul ederek işe başlayabilirsiniz zihinsel olarak yenmek istiyorsanız. Yaptığımız tanımlamalar çok şeyi değiştirir unutmayın. Her şeyi hakettiği seviyede tanımlayın ki zihninizdeki yeri de hakettiği yerde olsun.

Yani hava kötüyse hortum tehlikesi varsa gitmemek daha iyi değil mi zaten? Fobi değil önlem almak denir buna bence.

Zorlamayın kendinizi korkuyorsanız binmeyin. Otobüsle gidin trenle gidin kendi aracınızla gidin seçenek çok

Hortum olsa gidecegim havalimaninda bende dusunurdum. Dusunmemen garip olur yanj:)

Back
X