...folık asıt...dusuk ve hastalık nedenıyle kımler bebegını kayb etdı/

MINURE

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
949
10
0
Azerbaycan
KIZLAR bazilariniz beni tanir,,,doktor oldugumu bilir.bende bebegimi anensefali nedeniyle kayb etdim 6 ay gecti,ne sezeryan nede suni sanci,biraz korkak oldugum icin,arkadaslarim uyutup kurtaj yaptilar.ilk onceleri cok zordu,ama simdi kafama takmiyorum,umutluyum birgun yeni bebislerim olucak,hatta yeter diyip korunmaya baslayacagimi biliyorum,hepimiz umutlu olalim,herkezein yazilmis bir kaderi vardir,kime ne zaman vericegini ALLAH bilir...bosverip hayatini yasayin,,zaten o sirincikler birgun gelicek...olen bebeyi hatirlkadikca icimiz sisliyor,ama 10-15 yil sonrasini dusunun,,,o bebek sadece 1 ani,1 hatira olur...biri sormadigi muddette aklimiza bile gelmez..benim annemi benden onceki kizi dogtuktan sonra 1 hafta yasadi ve oldu,,,annem her yerde onun aglamak seslerini duyup deliriyormus..ama bugun o bebegi sorsam amaaaannnn diyicek...
ANENSEPHALI ye gelince 1000 de bir rastlanan ve tekrar etme orani 2% olan bisey...tek caresi gebilkten onceki 3 ay 4mg folik asit...ve polivitaminler...nedeniyse,buyuk olasikila genetik...

ben de gebelik düşündüğüm için doktor bana folik asit verdi tahlil faan yapmadı acaba bi zararı olur mu ya benim vucudumun ihtyacı yoksa ek vitamine???

olmaz diye biliyorum canım zaten arkadaş da tek çare olarak hamilelik öncesi folik asit diyoooo

ben de gebelik düşündüğüm için doktor bana folik asit verdi tahlil faan yapmadı acaba bi zararı olur mu ya benim vucudumun ihtyacı yoksa ek vitamine???

ben de kullandım hamile kalmadan en az 3 ay öncesinden ZARARI yok diye biliyorum

Bende de çok sık olarak ağız yaraları (aft) çıkıyordu,detaylı bir kan taraması yaptı cildiye dr.um ve folikasit değerlerim çok düşük çıktı o nedenlede folikasite başlattı. Son 3-4 aydır folikasit içiyorum. Bu arada da bebeğe karar verdik ve korunmayı bıraktık. Aft'larım bitti kullanmaya başladığımdan beri sadece 1 kez çıktı ki,eskiden 15 günde bir tekrarlardı.
Folikasit için son zamanda tarama yaptırmadım. Ama korunmayı bıraktık bırakalı bebekte olmadı. Bu hafta sonu tekrar gidip tarama yaptıracağım.Eğer yükselme yoksa bebeğin gelmeyişini ona bağlayacağım.
Çünkü o zaman Dr.um bebek düşünüyorsan bu değerlerle hamile kalamazsın demişti.İnşallah yülsemiştir.
Dr.um bana FOLBIOL yazmıştı.Hiçbir yan etkisi yok ve aft'lar bitti o açıdan memnunum.İnşallah bebeğimde gelir.

kimsenin vucudunun ek vitamine igtiyaci yok,ama hamilelik oncesi mutlaka gerekli,dusunsene hamile olunca bebek calsium depolarini azaltir,oncede tum depolari doldurmak lazim.

follik asit kanyapımı,yeni hücre oluşması ve yaşaması,gebelikde bebekde olusabilecek nörol tüp defekti yani sinir sistemi dogustan gelen sakatlıkları büyük bir ölcüde azaltıgı bilinir,follik asit vücutta depolanmaz o sebebden gebelik düşünen her anne adayının 3 ay öncesinden kullanması gerekli demişdi dr um bir çok taze sebzede var özellikle brokoli de oldugunuda duymuşdum...ama iştah açıyo onu belirtiyim :)

aa aft ve folik asit. bende de aft çok çıkar. bende o folbiol kullanıyorum ama yarım kullan demişti doktor. test yapmadan verdi. az gelir mi ki. şimdi aft değince, şüpheye düştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…