Folık asıt elevıt hakkında cvp lutfen

aysemelek35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
525
13
48
İzmir
Kızllar ben 5 haftanın ıcındeyım hamıle kalmadan 23 gun once folıdoce kullanıyordum yanı 4 mg folık asıt b 12 vıtmınıde var ıcınde dort tane kalmıstı bende salı ana saglıga gıttım hamıle oldugunu solemen lazım ana saglıga onu soledım ve folık asıt yazdırcktım pahalı almayayım dıye yanında bıde elevıt yazdı ıc dıye ben uc gundur ıctım ıcınde 8 mg folık sıt var hem folık sıt hem elevıt ıcıyorum dusunun sonra bı hemsıre arkasım a sordum o da elevıtı ıcme o folık asıtı bıraktıktan sonra ıcılmeye baslanıyo dedı sımdı sorum ben bugunde ıctım bı daha ıcmıycem folık asıtı devam etcem sızce bı sakıncası olurmu bunu ıkı brden :(

Kızllar ben 5 haftanın ıcındeyım hamıle kalmadan 23 gun once folıdoce kullanıyordum yanı 4 mg folık asıt b 12 vıtmınıde var ıcınde dort tane kalmıstı bende salı ana saglıga gıttım hamıle oldugunu solemen lazım ana saglıga onu soledım ve folık asıt yazdırcktım pahalı almayayım dıye yanında bıde elevıt yazdı ıc dıye ben uc gundur ıctım ıcınde 8 mg folık sıt var hem folık sıt hem elevıt ıcıyorum dusunun sonra bı hemsıre arkasım a sordum o da elevıtı ıcme o folık asıtı bıraktıktan sonra ıcılmeye baslanıyo dedı sımdı sorum ben bugunde ıctım bı daha ıcmıycem folık asıtı devam etcem sızce bı sakıncası olurmu bunu ıkı brden :(

benim doktoruma göre folik asitin bebeğe yararı 6 haftaya kadarmış . fakat kullanılsa da zararı yokmuş sonradan ben de şuan 13. haftadayım ve ikisini de içiyorum doktor kontrolünde bir problem yok elevit içeriğinde bir çok vitamin kalsiyum vb var o nedenle yiyeceklerden onları alamasan da takviye olmuş oluyor.

konuyu gorunce bugun icmedigimi hatirladim konu sahibi arkadasa tesekkurler ben folbiol aliyorum 5 mg doktorum onu yazmisti doktoruna bi sor istersen yinede

arkadaşım folik asit bir protein eksikliğinde bebekte omurga gelişiminde hatalar olabiliyor. bebek sipina gibi rahatsızlıklarla doğabiliyor. ve 12. haftaya kadar bebek için oldukça önemlidir. çünkü ilk üç ay da bebeğin ana iskeleti olşuyor. sonrasında kullanmanın pek bir önemi yok.

elevit ise bir çeşitvitamin kombinasyonu. ama ilk aylarda bebek zaten çok küçük olduğu için senin depoların ona rahatlıkla yeter. genelde eleviti sonraki aylarda kullan.

zaten bu 9 aylık sürede o kadar bıkacaksın ki miden bulana bulana içeceksin.( öööğğğğ) fazlası vücuttan atıldığı için fazla kullanarak sadece mideni bulandırmış olursun.

dr una güven asla ilaçlardan fazla medet umma:)))

Back
X