• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folik asit fazlalığı

tinyminyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2025
7
1
1
31
Herkese merhaba. Bu ay ilk kez çocuk istedik ve regle 2 gün kala kan verdim. Maalesef bhcg negatif. Ama kan vermişken de tüm değerlerime baktırayım dedim. Sadece D vitamini düşük çıktı ve folik asit >20 yazıyor. Bu da referans değerin üstünde. Sadece 1 aydır folidoce kullanıyorum. Herhangi bir doktora gitmediğim için size sormak istedim. Bunu yaşayan var mı? Fazlası idrarla atılıyormuş ama emin olamadım. Sizce ara vereyim mi?

Herkese merhaba. Bu ay ilk kez çocuk istedik ve regle 2 gün kala kan verdim. Maalesef bhcg negatif. Ama kan vermişken de tüm değerlerime baktırayım dedim. Sadece D vitamini düşük çıktı ve folik asit >20 yazıyor. Bu da referans değerin üstünde. Sadece 1 aydır folidoce kullanıyorum. Herhangi bir doktora gitmediğim için size sormak istedim. Bunu yaşayan var mı? Fazlası idrarla atılıyormuş ama emin olamadım. Sizce ara vereyim mi?
Bu kullandığınız folik asit kaç mcg?

400 lükse normal
Zaten vücutta depolanmaz demişti doktorum
Günlük 400 mikrogram almak lazım maksimum

400 lükse normal
Zaten vücutta depolanmaz demişti doktorum
Günlük 400 mikrogram almak lazım maksimum
Evet öyleymiş sanırım. Yine de 1 ay ara verip sonra mı devam etsem diye düşündüm folik asite ama emin olamadım. Bir de test ne kadar fazla olduğunu göstermedi sadece 20’den fazla olduğunu gösteriyor. Kafam karıştı.

Bunun dozu normal. Neden yüksek çıktı ki sizde? Acaba tükettiğiniz besinlerle bir ilgisi olabilir mi
Aslında sabah kan vereceğim belli değildi ve folik asit almıştım. Bundan 4 saat sonra kan verdim. Belki bu etkilemiştir diye düşünüyorum. Hiç bilmiyorum açıkçası ilk kez kullandım daha 1 paket bitmedi bile. İlginiz için teşekkürler bu arada 🌸

Chatgpt'ye sordum sizinki çok ciddi bir seviye değilmiş. >30-40 riskli sayılıyormuş.

Evet öyleymiş sanırım. Yine de 1 ay ara verip sonra mı devam etsem diye düşündüm folik asite ama emin olamadım. Bir de test ne kadar fazla olduğunu göstermedi sadece 20’den fazla olduğunu gösteriyor. Kafam karıştı.
Ben yaklaşık 18 ay sürekli içtim diyebilirim
Üstüne bi de hamile kalınca içtim ilk 3 ay
Ama 18 ay hergün değil arada bıraktım yeniden başladım falan

Ben yaklaşık 18 ay sürekli içtim diyebilirim
Üstüne bi de hamile kalınca içtim ilk 3 ay
Ama 18 ay hergün değil arada bıraktım yeniden başladım falan
Teşekkür ederim. İçim rahatladı. Ben de 1 ay gün aşırı içeyim diyorum. İnşallah hamile kalırsam doktoru dinlerim zaten

Back
X