Gebeliğe Hazırlık Folik asit kullanımı...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elseko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2020
225
111
53
32
Merhaba hanımlar, uuzn süredir folik asit kullanıyorum (yaklaşık 1 yıldır). Folik asitin uzun süreli kullanımı bir soruna yol açar mı? Gebelik planladığım için kullanmayı bırakmadım ara da bir kez dış gebelik ve ondna sonra da kimyasal gebelik geçirdim. Kullanmaya devam etmeli miyim?

Doktorunuza danışın fazlası zararlı olabilir hamilelikte bile bir süre sonra bırakılıyor

Folik asit fazlasi idrarla atiliyor vucuttan. Ben de uzun sure kullandim, doktorum devam et demişti. Yine de burada birakin diyen olursa doktorunuza danismadan birakmayin.

Ben de bunu merak ediyordum. 1 yıldır kullanıyorum ama hamilelik olmadi. Simdi gittiğimde doktora soyledim 1 senedir kullanıyorum bir sorun olur mu dedim hangi marka dedi ocean dedim bir şey olmaz dedi. (Markadan markaya değişecek mi bilmiyorum) ama bana başka bir şey verdi ferula plus caksir otu ekstresi var bunu kullan folik asit var bunda da dedi.

Folik asit gebe kalmaya yardımcı olmaz. Gebe kalınca bebek gelişimi için önemlidir. Uuzn süre kullanmak da zararlı değilmiş idrar ile atılıyormuş. Ama yine de doktor kontrolü ile kullanılmalı.

Ben çok uzun süre kullandım. Doğuma kadar da kullanacam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…