kızlar bısey sorcam aranızda gebelıkten once folık asıt kullanmaya baslayan varmı... bende bebek dusunuyorum bu ay folık asıt kullanmaya basladım. gebe kalmayada yardımcı oluyormuş ayrıca bılgısı olan paylaşırsa sevınırım
gebelikten 3 ay önce başlansa iyi olur. folbiol günde bir adet alabilirsin. ama gebeliğe yardımcı durumu sözkonusu depil. zaten folık besinlerdede bulunan b grubu vitaminlerindendir. gebelik halinde 3. aya kadar özellikle organ oluşumu döneminde bebeğin merkezi sinir sistemi için gerekli etken bir maddedir.
bebek düşünmeye başladıktan sonra kullanılmalı diye biliyorum hemde en az 3 ay önce kullanılmalı bebeğin organ gelişimi için gerekliymiş yani yararı çok araştırırsan ...ama bebek olmasına ekstra bir etkisi yok ben kullanıyorum bana öyle bir etkisi olmadı yani
Ben de 2 ay öncesinden başlamıştım,folbiol kullandım,doçentın tavsıyesı folbıoldü.Hem sadece gunde bır defa alınmasından dolayı kullanımı pratık.Gunde 3 kez kullanılanları da var ama aldım mı almadım mı telasını yasamak sınır bozucu ve folbiol daha etkılı bır folık asıt.ozellıkle spina bifida yı onlemek için mutlaka alınmalı...
Hap kullanarak korunan kisiler 3ay onceden baslamali yada gebelik dusundugumuz an kullanabiliriz.bir zarari yok sonucta.ben su an ikinciyi dusunuyorum ve kullanmaya basladim