Folik asit kullanmadan hamile kalmak mümkün mü ?

daya25

BİZİ BİZE BIRAKMA RABBİM
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
644
7
48
selam kızlar doktora gittim bebek istediğimi kontrole geldiğimi syledim bi sorun cıkmadı şükür 1 sene boyunca korunmasız deneyin eger hamile kalmassan öyle gelirsin gene dedi ama folik asit vermedi bende o telaştan soramadım hamile kalmak istedkten sonra bu ilacı kullanmak gerekmiyomu bu ilac anne vucudunu hamileliğe hazırlamıyomu neden yazmadı kadın anlamadım.bilgisi olan yazarmı?

selam kızlar doktora gittim bebek istediğimi kontrole geldiğimi syledim bi sorun cıkmadı şükür 1 sene boyunca korunmasız deneyin eger hamile kalmassan öyle gelirsin gene dedi ama folik asit vermedi bende o telaştan soramadım hamile kalmak istedkten sonra bu ilacı kullanmak gerekmiyomu bu ilac anne vucudunu hamileliğe hazırlamıyomu neden yazmadı kadın anlamadım.bilgisi olan yazarmı?

Merhaba,

Folık asıt gebelıkten 6 once ve gebelık olustuktan sonra sadece 3 ay kullanılıyor.Eger gebelık dusunuyorsan dokor kullanmanı tavsıye edıyor zaten.1 sene korunmasız gebelık beklemek zor bence arada doktora gorunmekte fayda var.Folık asıt bebek gelısımınde merkezı sınır sıstemı,beyın ve omur ılık gelısımıne katkı saglar.Anne vucudunda eksıklık varsa bıle bu desteklemıs oluyor ve bu gelısımlerde olusabılecek sakatlıkları gıderıyor.

canim. gebelik dusunen her kadina genel de "folbiol 5 mg tablet" veriyorlar. gunde 1 tane. al kendin ic. zarari olmaz.

doktor neden yazmadı anlamadım hamile kalır kalmaz içmeye baslarsam önceden içmediğim için bir sorun olurmu peki ?

doktor neden yazmadı anlamadım hamile kalır kalmaz içmeye baslarsam önceden içmediğim için bir sorun olurmu peki ?

canım folik asit önemlı hem anneyı bebek olmadan once hazırlıyor hemde hamıle kaldıktan snra bebege bırcok faydası.bnde cocouk dusunuyorum ve dr ye genel kontrollere gıttım sukur hersey temız dedı banada vermedı folık asıt ben kndım sordum kullanmaya baslayayyım mı dıye oda sımdılık gerek yok gebelıkten snra dedı ama ben olsun yınede sız yazın dedım smdı kullanıyorum eczacımda suan sadece anne rahmını bebege hazırlamak amaclı dedı ama sölede brsey ıcın rahat olsun dıye soyluyorum kluzenım 6. aylık hamıle ve oncesı folık asıt kullanmadı ve cok saglıklı bebegı ama yınede ıstersen folbiol 5 mg al hergece 1 tane kullan ıcın rahat olsun hamıle kaldıktan snra vıtamınler folık asıtler bol bol kullanacaksın zaten:1:

Back
X