Folik Asit kullanmadım, fikirlerinize ihtiyacım var.

feminex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
129
6
26
Karabük
Merhaba arkadaşlar, dün hamile olduğumu öğrendim 7. haftanın içindeymişim.Hamile kalmadan önce folik asit vitamini kullanılması gerekiyormuş ama ben kullanmadım.Bugün gidip eşimle aldık ve sabah içtim.Henüz doktora gitmedim pazartesi bir kadın doğumcuyla görüşeceğim.Siz kullandınız mı? Birde internette bazı sayfalarda hiç kullanmamış olanlar 800-1000 mg kullanmalı diyor ama eczaneden aldığımız ilaç 5 mg.Nasıl olacak bu?

öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım bende hamile kalmadan önce kullanmadım illaki kullanman gerekmiyo zaten doktora gidersen büyük ihtimalle folik asit verir ben ilk 3 ay kullandım allah'ın izniyle bişey olmaz kafana takma fazla

Bende kullanmamistim önemli de değilmiş zaten..yalnız hemen doktora git ki sana farklı ilaclarda verecek.ilk 3 ay sadece folik asit kullanmiyorsun.bunun kan sulandiricisi var vitamini var ağrı kesicisi bulantı ilacı.en yakin zamanda git doktora.

benim ablamda 6. hafta öğrendi hamileliğini ve o zaman doktor tavsiyesi ile kullanmaya başladı. Allah a şükür sağlıklı da doğdu.. zaten o vitamin vucutta hiç yok diye bir şey yok. yumurta gelişimi için bir takviyedir. yoksa vucut ihtiyacı olan foliği yeşil sebzelerden tüketiyorsan bir miktar karşılayabiliyor. hiç sıkılma bu yüzden..

Merhaba...Öncelikle hayırlı olsun bebişin Ben de 6 haftalık hamileyim, 5mg olarak kullanmaya başlamıştım folik asiti ama doktorum miktarını azalttı. günde 400 mcg kullanmak gerekiyormuş.alınan folik asit bebeğin omurga ve iskelet sisteminin sağlıklı gelişmesini sağlıyormuş ama fazlasının da zararlı olduğu yönünde bilgiler var dedi doktorum.şimdi günde 400 mikrogram olarak içiyorum ben. 12. haftaya kadar içecekmişiz :)

Canım hayırlı olsun bebişin bende 17 haftalık gebeyim. 13.haftaya kadar folik asit kullandım. Ben hamile kalmayı planladığım için, gebe kalmadan önce doktoruma ne yapmam gerektiğini sormuştum. Bazı gebeler hamile kalmadan önce folik asit kullanmaya başlıyor, istersen sende kullanabilirsin demişti. Ben o şekilde başlamıştım. Ama anlayacağın çok da zorunlu değil, yediğimiz gıdalarda da bir miktar var zaten, hem şu anda kullanmaya başladığına göre kafana takacak bir durum yok. Eskiden annelerimiz hiç böyle şeyler bilmiyordu. Bırakın folik asiti, bizim gibi sık sık doktor imkanları da yoktu. Birde bu açıdan bakmak gerek. Allah hepimize hayırlı doğumlar ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…