FOLİK ASİT

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar hamileliğinde folik asit kullanmayıp bebeği sağlıklı doğan var mı?

Ben basindan itibaren kullandim. 33 hafta bitti hala da kullaniyorum. Kullanmazsaniz ne olur bilmiyorum ama yanlis anlamazsaniz kullanmamaniz icin ozel bir sebep mi vardi

Ben basindan itibaren kullandim. 33 hafta bitti hala da kullaniyorum. Kullanmazsaniz ne olur bilmiyorum ama yanlis anlamazsaniz kullanmamaniz icin ozel bir sebep mi vardi
Ya canım ben 2 aylıkken hamile olduğumu öğrendim daha sonra folik asit aldım ama benim bir bebeğim daha var bu aralar 6 diş birden çıkarıyor ve ben yemek yemeye vakit dahi bulamıyorum uyku sorunumuz var yani ben bu yoğunlukta unuttum kullanmayı gözümün önüne koydum yinede kullanamadım ilk bebeğimde hamile kalmadan 1 ay önce başlamıştım şimdide içime dert oldu inşallah bir sorun olmaz

Gercekten isiniz zormus. Bir tane daha minnacik bir tane karninizda. Ikisiyle de ilgilenmek baya zor olsa gerek. Allah kolaylik versin. Olmadi doktorunuza sorarsiniz bir sorun olup olmayacagini ama sanmiyorum. Size keyifli bir hamilelik diliyorum

Mutlaka kullanın. Ben sadece ilk üç ay kullanılıyor diye biliyorum. Hatta gebelikten öncesine bile öneriliyor. Folik asit yetersizliğinde Allah korusun nöral tüp defektleri oluşuyor. Bu da ciddi özürlere sebep olabiliyor. Aman aksatmayın.

Gercekten isiniz zormus. Bir tane daha minnacik bir tane karninizda. Ikisiyle de ilgilenmek baya zor olsa gerek. Allah kolaylik versin. Olmadi doktorunuza sorarsiniz bir sorun olup olmayacagini ama sanmiyorum. Size keyifli bir hamilelik diliyorum
Çok teşekkür ederim sağolun sizde bebeğinizi bir avazda sağsalim alın kucağınıza inşallah

Doktora gittim 3 aylık kontrol için şuan görünürde sorun yok 3 lü taramada belli olur dedi doktor inşallah bir aksilik çıkmaz

Kızlar hamileliğinde folik asit kullanmayıp bebeği sağlıklı doğan var mı?

folik asit omur ilik ve sinir sisteminin duzgun olusmasini saglar ve olusabilecek genetik problemleri minimuma indirir cok cok cok onemlidir mutlaka kullanin

Benim doktorum folik asitin bebek icin degil anne icin kullanildigini soylemisti.bebek zaten vucuttan her turlu vitaminini aliyor.anne gucsuz kaldigi icin biz ona takviye olarak veriyoruz.dis curugu olmasin gucsuz dusmesin vs diye.bebege etkisinin cok dusuk oldugunu soyledi

Doktora gittim 3 aylık kontrol için şuan görünürde sorun yok 3 lü taramada belli olur dedi doktor inşallah bir aksilik çıkmaz
Geçirdiyseniz yapacak bir şey yok. Folik asit ancak dışarıdan takviyeyle alınabilecek bir şey değil Besinlerde de var. Eksiklik olma olasılığına karşı önlem olarak veriliyor. Endişelenmeyin. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Teşekkür ederim fakat 3 aylık hamileyim maalesef yani zamanı geçti
Bildiğim kadarıyla omurga açıklığı zaten 10. haftada kapanmış oluyor. Bir sorun varsa doktor tetkiklerde bunu anlayamaz mı ondan emin değilim. 10-12. haftadan sonra zaten folik asit almanın bir anlamı yok diye biliyorum.

Eskiden folic asit mi kullaniliyormus yahu:) ben gebelik oncesinde baslamis ve gebeligin ilk 4 ayi devam etmistim ama, hic almayan tanidiklarim vardi, yani allah korusun da cok takilmayin bu duruma bence

Ben de bazen almayi unutuyorum. Haftada 1-2 defa olabiliyor. Bir sey olur mu acaba?
Bence alarm falan kurup ya da eşinize vs de söyleyip, tüm ilaçları belli bir yere koyup her gün kullanmak lazım, yani biz elimizden geleni yapalım da. Şu da var tabi ki beslenme durumu çok kötü olan memleketlerde bile(vitamin hapı vs kullanmak hak getire) sağlıklı bebekler doğuyor. Ama doktor öneriyorsa ve alma imkanımız da varsa kullanmak gerekiyor kanımca. Allah korusun bütün bebekleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…