• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Folik asit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

selenay46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2025
13
1
1
21
Aranizda folik asit kullanan varmı bu süreç ne kadar sürdü faydası varmı gebe kaldınız mı bende bu ay başlicam.

Aranizda folik asit kullanan varmı bu süreç ne kadar sürdü faydası varmı gebe kaldınız mı bende bu ay başlicam.
En az üç ay önceden başlanır gebeliktede bir süre kullanılmalıdır hamile kalmaya kolaylık olsun diye değil diye biliyorum Bebek için önemli tabi bize de faydası vardır Sana tavsiyem FODEGA kullan hem folik asit hem de D3 K2 vitamini var gebelikte d vitamini rol oynarmış

Gebelik düşünüyor iseniz sadece folik asit değil kan değerlerinize baktırın ve depolarınızı doludurun takviye gerekiyorsa alın muhakkak faydasını görürsünüz.
Gebelikten önce 3 ay folik asit kullanımı tavsiye ediliyor gebeliği yakalamakta kolaylaştırıldığı belirtiliyor. Balık yağlı olanlar var daha fazla öneriliyor.
İlk gebeliğimde tamamen kullandım. Kullanmaya başladıktan sonra 2. regliden sonra gebe kalmıştım ne yazık ki kürtaj oldum. Şu an Yaklaşık 1,5 - 2 aydır hiç atlamadan kullanıyorum ayrıyeten d vitaminim düşükte onu kullanıyorum ve pıhtılaşma problemimden dolayıda farklı bir ilaç kullanıyorum. Sanırım bu ay gebeliği yakaladım henüz kan vermedim idrar testlerim pozitif.

Back
X